تعیینتکلیف آمریکا برای پولهای ایران در بانکهای عراق
اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: میتوانم تایید کنم که عمان تمایل خود برای دریافت بخشی از این اموال را از خود نشان داده است. ما انتظار داریم که این اتفاق رخ دهد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در کنفرانسی خبری در رابطه با اموال ایران در بانکهای عراق گفت: میتوانم تایید کنم که عمان تمایل خود برای دریافت بخشی از این اموال را از خود نشان داده است. ما انتظار داریم که این اتفاق رخ دهد.
وی در ادامه ادعا کرد: به گمان ما این گامی حائز اهمیت است چراکه خارج کردن این پولها از عراق مهم است.
اولین واکنش نتانیاهو پس از تصویب لایحه تغییرات قضایی
میلر بیان کرد: این اموال در حسابی در عمان نگهداری خواهند شد اما محدودیتهای اعمالی علیه آن همانند محدودیتهایی است که برای استفاده از این اموال در بانکهای عراق وضع شده بود. این بدان معناست که از این اموال میتوان تنها برای اقدامات غیرتحریم شده از جمله کمکهای بشردوستانه استفاده کرد و تمامی تراکنشها باید از پیش به تایید وزارت خزانهداری آمریکا برسد.
وال استریت ژورنال هفته گذشته به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن 14 بانک عراقی را به اتهام انجام معاملات دلاری با ایران و سایر کشورهایی که در فهرست تحریمها در خاورمیانه قرار دارند، تحریم کرده است.
وال استریت ژورنال افزود: این ممنوعیت - که توسط وزارت خزانهداری آمریکا و بانک ذخیره فدرال، اعمال شده است - احتمالا تنشهای جدیدی میان بغداد و واشنگتن ایجاد کند و ممکن است آشفتگیهای اقتصادی جدیدی برای عامه مردم عراق رقم بزند.
این مقامات آمریکایی ادعا کردند که درحال انجام اقداماتی علیه بانکهای عراقی هستند چراکه دریافتهاند، این بانکها پولشویی کرده و تراکنشهای ساختگی داشتهاند.
توئیت امیر عبداللهیان درباره رایزنیهای اخیرش با همتای ارمنی
این مقامات همچنین مدعی شدند که برخی از این تراکنشهای ساختگی ممکن است با افراد تحریم شده از سوی آمریکا مرتبط بوده باشد و این مسئله نگرانیها درخصوص منفعت بردن ایران از این معاملات را بیشتر میکند.
تحریمها علیه این 14 بانک عراقی درحالی اعمال شده است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا یک معافیت جدید 120 روزه امضا کرده است که به واسطه آن عراق اجازه خواهد داشت بهای برق خریداریشده از ایران را بپردازد.
همچنین بخوانید