جمعه 9 آذر 1403

تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم. بررسی تمدید مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج سازمان امور دانشجویان در آخرین بروزرسانی خود تمدید مجوز...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.

*س_ بررسی تمدید مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج_س*

سازمان امور دانشجویان در آخرین بروزرسانی خود تمدید مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج را در دستور کار خود قرار داد. کارگروه نظارت بر عملکرد مؤسسات معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در آخرین به روز رسانی که در خرداد 1400 انجام گرفته است، اسامی و مشخصات مؤسسات و شرکت‌های در دست بررسی خدمات اعزام دانشجو به خارج از کشور را (به ترتیب حروف الفبا برحسب نام کامل مؤسسه) اعلام کرد. موسساتی که اعتبار مجوز فعالیت‌شان منقضی شده است، حائز شرایط برای عقد قرارداد نیستند. اسامی 19 مؤسسه‌ای که در اینجا آمده است قبلا دارای مجوز از این اداره کل بوده‌اند؛ لیکن در حال حاضر به دلیل انقضای اعتبار مجوز و تأخیر در اعلام وضعیت تمدید مجوز آن‌ها در دست بررسی است؛ بنابراین مجوز مؤسسات مذکور از نظر این اداره کل نه به منزله تأیید و نه به منزله رد است.

*س_هر نوع محدودسازی رشته‌ای برای انتقال از کارشناسی به کارشناسی ارشد مناسب نیست_س*

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از مطرح شدن هر نوع محدود سازی در جذب دانشجویان کارشناسی ارشد انتقاد کرد. جلسه یک‌صد و پنجاه و دوم شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار و پیرامون ماده هشت مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو بحث و بررسی شد. سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از مصادق ظرفیت‌سازی برای تعامل بین رشته‌ها، امکان رفتن از رشته‌های متفاوت در دوره کارشناسی به کارشناسی ارشد است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره ابلاغ مصوبه‌ای که از پذیرش در رشته‌های خارج از گرایش‌ها مرتبط با دوره کارشناسی ارشد منع می‌کند، گفت: اکنون وارد دورانی شده‌ایم که بین رشته‌ای را تأیید و تشویق می‌کنیم و این مقوله در حوزه علوم اجتماعی و انسانی، نتایج و خروجی‌های خوبی هم داشته است. همچنین مشاهده می‌شود که در حوزه پزشکی و سلامت نیز، بین رشته‌ای موفقیت‌هایی به دست آورده است. یکی از مصادق ظرفیت‌سازی برای تعامل بین رشته‌ها، امکان رفتن از رشته‌های متفاوت در دوره کارشناسی به کارشناسی ارشد است. ترکیب بین انواع مهندسی‌های دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، خیلی خوب بوده است؛ لذا لازم است شورای سنجش، اساسا جلوی این نوع محدودیت‌های بین رشته‌ای را بگیرد. هر نوع محدودسازی رشته‌ای برای انتقال از کارشناسی به کارشناسی ارشد مناسب نیست.

*س_دانشگاه تهران خواستار حل مساله مالکیت زمین‌های پردیس ابوریحان شد_س*

مشکلات زمین‌های پردیس ابوریحان دانشگاه تهران همچنان معضل این دانشگاه بوده و از بنیاد مستضعفان درخواست تعیین و تکلیف مالکیت این زمین‌ها را کرده است. رئیس پردیس ابوریحان دانشگاه تهران گفت: با وجود اینکه بنیاد مستضعفان حکم تصاحب بخش‌های زیادی از زمین‌های کشاورزی و مزارع پردیس ابوریحان را به اجرا گذاشت، دانشگاه همچنان خواستار حل اختلافات است.

علی ایزدی با اشاره به اهمیت و جایگاه علمی پژوهشی و سابقه پردیس ابوریحان گفت: پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، قریب به 70 سال با ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی در منطقه پاکدشت حسب مأموریت قانونی مستقر است. در حال حاضر هم عمده وظیفه و حوزه کار آن آموزش در حوزه کشاورزی است. در این پردیس، هفت گروه آموزشی وجود دارد که چهار گروه در حوزه علوم‌زیستی و سه گروه در حوزه‌های فنی و مهندسی مشغول فعالیت هستند. همچنین دارای چندین هسته پژوهشی ثبت شده در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک علم و فناوری فعال، آزمایشگاه‌های تخصصی و مزرعه آموزشی پژوهشی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر یک عکس هوایی از شهرستان پاکدشت گرفته شود، ملاحظه خواهد شد تنها نقطه مشهود سبز این شهرستان مجموعه حدود 40 هکتاری آموزشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران است. باید گفت به اذعان همه صاحبان فکر، فرهنگ و تمدن این پردیس نقش ویژه و منحصر بفردی در توسعه و رشد شهرستان پاکدشت و شهرستان‌های مجاور داشته است، البته به‌عنوان ریه تنفسی در جنوب شرقی استان تهران نیز تلقی می‌شود. همچنین این پردیس، جایگاه ملی برجسته‌ای در علوم کشاورزی دارد و جزو دهک اول دانشکده‌های کشاورزی دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود و از حیث بین‌المللی نیز وسعت کار و قرارداد‌های آن با هفت کشور توسعه یافته بسیار قابل ملاحظه است.

*س_ سرنوشت خوابگاه‌های متاهلی در سال تحصیلی جدید_س*

توسعه خوابگاه‌های متاهلی چندی است که به عنوان مسئله اصلی دانشجویان متاهل مورد توجه قرار گرفته و اعتراضات زیادی در خصوص کمبود این خوابگاه‌ها از سوی دانشجویان متاهل در مقاطع تحصیلات تکمیلی صورت گرفت. پس از کش و قوس‌های فراوان و تشکیل معاونت خانواده و ازدواج از سوی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها مسئولیت توسعه خوابگاه‌های متاهلی و پیگیری این مسئله از دانشگاه‌ها به این نهاد واگذار شد. در همین رابطه سند ملی ازدواج در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده که بخش مهمی از اجرای این سند را نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بر عهده گرفته است که یکی از اقدامات مهم در این سند ازدواج دانشجویی و افزایش ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی است. حجت‌الاسلام علی تقوی با اشاره به ازدواج‌های دانشجویی گفت: میانگین ازدواج‌های دانشجویی در سال‌های گذشته متفاوت است، امسال با توجه به شرایط کرونایی با حفظ پروتکل‌ها به‌صورت محدود در حال اجراست. وی با بیان اینکه میانگین ازدواج دانشجویی 10 تا 40 هزار زوج در سال است، افزود: مهمترین بخش برنامه‌های ازدواج دانشجویی در مشهد مقدس اتفاق می‌افتد.

*س_ توضیح وزارت علوم درباره فیش حقوقی منتشر شده برخی اساتید دانشگاه_س*

محمدتقی نظرپور ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در قانون بودجه سال 1400 در خصوص همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم با حقوق اعضای هیأت علمی غیر بالینی دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دقت نظر و اهتمام لازم را داشتند؛ گفت: این موضوع که یکی از دغدغه‌های نظام آموزش عالی در بدنه آموزشی بود و عدم برقراری توازن و عدالت در پرداخت‌های یکسان اعضای هیأت علمی دو وزارت، در نحوه ارائه و کیفیت آموزش نیز تأثیرگذار شده بود. وی افزود: پس از هماهنگی‌های لازم و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اخذ مجوز از دستگاه‌های ذیربط، جز (2) بند (و) تبصره (2) موضوع همسان‌سازی حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی دو وزارت انجام شده است که قطعا باید ضوابط و مقررات خاص آن نیز رعایت شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های نظام آموزش عالی کشور در عدم برقراری توازن و عدالت در پرداخت‌های یکسان اعضای هیأت علمی دو وزارت بوده است که این موضوع در نحوه ارائه و کیفیت آموزش نیز تأثیرگذار بود. پس از ابلاغ ماده واحده، تبصره‌ها و ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1400 کل کشور به دستگاه‌های اجرایی و اخذ مجوز از دستگاه‌های ذیربط این تکلیف قانونی اجرایی شد. مسلما اجرای قانون مربوطه با توجه به شرایط هر عضو هیأت علمی که دارای چه سوابق خدمتی، چه مرتبه علمی و یا دارای چه مسئولیت اجرایی هستند، حقوق متفاوتی هم دریافت می‌کنند.

*س_کتاب راهنمای تحصیل در کشور‌های اروپایی منتشر شد_س*

کتاب «راهنمای تحصیل در کشور‌های اروپایی شامل اتریش، اسپانیا، ایتالیا، بلژیک، دانمارک، سوئد، فرانسه، مجارستان و هلند» که با همکاری اداره کل دانش‌آموختگان و رایزن علمی ایران در اروپا تهیه، تنظیم و به چاپ رسیده است آماده ارائه به متقاضیان است. با توجه به اینکه بسیاری از افراد بدون آگاهی از شرایط تحصیل در اروپا، اقدام برای پذیرش میکنند و بعضا هزینه‌های زیادی را از دست می‌دهند و نتیجه دلخواه خود را نیز کسب نمی‌کنند در پاسخ به این نیاز کتاب راهنمای تحصیل در کشور‌های اروپایی منتشر شده است و ضوابط اخذ پذیرش از دانشگاه‌های اروپایی با اطلاع دقیق از نحوه پذیرش و مدارک مورد نیاز دانشگاه مقصد در آن تشریح شده است. بر اساس این اطلاعیه، متقاضیان جهت تهیه نسخه الکترونیکی کتاب فوق‌الذکر می‌توانند با کاظمی کارشناس اداره کل امور دانش آموختگان به نشانی Ext 11_grad@saorg.ir مکاتبه کنند.

تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها 2
تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها 3
تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها 4
تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها 5
تعیین تکلیف مجوز موسسات اعزام دانشجو به خارج / ماجرای فیش‌های حقوق اساتید دانشگاه‌ها 6