تفکر جهادی ناجی کشور برای گذر از مشکلات
پس از پیروزی انقلاب اسلامی واژه جهاد تبدیل به فرهنگ و تفکری برای عبور کشور از بسیاری از بحران ها از جمله تجاوز وحشیانه دشمن بعثی، پیشرفت و سازندگی و خدمت رسانی به مردم در حوادثی همچون سیل و زلزله و بیماری کرونا شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ جهاد واژه ای مقدس با رنگ خدایی است. در قرآن کریم از سه نوع جهاد؛ جان، مال و جهاد بیان نام برده شده و شاید حدود 400 آیه از این کتاب آسمانی به جهاد اختصاص دارد. در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی این واژه تبدیل به فرهنگ و تفکری برای عبور از بسیاری از بحران ها از جمله آن دوران دفاع مقدس شد. ملت ایران با روحیه و تفکر جهادی در برابر تجاوز ناجوانمردانه دشمن بعثی ایستادگی و مقاومت کرد و به پیروزی رسید.
در دوران سازندگی کشور نیز همین تفکر جهادی در دیگر عرصه ها از جمله پیشرفت های علمی و فناوری، نظامی کشور ایران را در رده کشورهای برتر جهان قرار داد امروز نیز در بحران های و حوادث طبیعی و غیر طبیعی از جمله سیل، زلزله و بیماری کرونا نیز همین تفکر و روحیه جهادی است که یاری گر و بازوی پرتوان برای نجات و عبور از مسائل سخت و دشوار است.
امدادرسانی جهادگران استان اصفهان فقط مختص حوادثی همچون سیل و زلزله نیست در طول سال حتی ایام تعطیل در مناطق محروم به نیازمندان خدمت رسانی می کنند در ایام تعطیلات نوروز 1401 که اغلب مردم بعد از دوسال محدودیت کرونایی مشغول دید و بازدید بودند و از این فرصت برای استراحت و گشت و گذار استفاده می کنند 100 گروه جهادی استان اصفهان با چشم پوشی از لذت تفریح فصل بهار، لباس خدمت به تن کرده و در 5 قرارگاه سازندگی در مناطق محروم مستقر و مشغول خدمت رسانی شدند.
* در ایام تعطیلات نوروز 100 گروه جهادی در 5 قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی استان اصفهان مشغول خدمت رسانی شدند
سرهنگ پاسدار حسن عجمی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز؛ از فعالیت گروه های جهادی در ایام تعطیلات نوروز در مناطق محروم خبر داد و اظهار کرد: اسفندماه سال گذشته ستاد پشتیبانی از گروه های جهادی در مجموعه سپاه صاحب الزمان (عج) با محوریت فرمانده و جانشین سپاه تشکیل و حرکت های خوب و موثری از جمله تشکیل 5 قرارگاه محرومیت زدایی در استان های کرمان، خوزستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان پیگیری و اجرا شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان افزود: مناطق محروم این استان ها و استان اصفهان با اولویت مناطق روستایی ابتدا توسط تیم های رصد شناسایی و گروه های جهادی پس از استقرار در این مناطق خدمات عمرانی، فرهنگی، اقتصادی، اشتغال آفرینی و درمانی انجام می دهند
سرهنگ عجمی با اشاره به حضور و فعالیت مستمر گروه های جهادی در همه ایام سال حتی تعطیلات عید نوروز در مناطق محروم خاطرنشان کرد: از 20 اسفندماه 1400 بیش از 100 گروه جهادی با بیش از یک هزار نفر جهادگر در این مناطق محروم مستقر و تا پایان تعطیلات عید نوروز مشغول خدمت رسانی هستند که با 10 هزار نفر روز فعالیت برای محرومیت زدایی به مردم این مناطق خدمات رسانی می کنند.
وی حمایت و پشتیبانی دولت از فعالیت های گروه های جهادی را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: با هدف حمایت از گروه های جهادی برای افزایش خدمت رسانی بیشتر به مردم مناطق محروم، قبل از تعطیلات نوروزی ستادی تحت عنوان ستاد پشتیبانی از گروه های جهادی در نوروز 1401 در استانداری اصفهان با محوریت استاندار تشکیل و قول مساعد همکاری حمایت از گروه های جهادی داده شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان ادامه داد: 17 اردیبهشت به مناسبت هفته بسیج سازندگی ویژه برنامه های خوبی در مناطق محروم درون استان و بیرون استانی برگزار خواهیم کرد تا از ظرفیت گروه های جهادی برای خدمت رسانی به مردم استفاده شود.
وی با اشاره به سیل بهمن ماه سال گذشته در جنوب استان کرمان گفت: جهادگران بسیج دانشجویی استان اصفهان از سال گذشته تاکنون در منطقه سیل زده قلعه گنج استان کرمان حضور دارند و مشغول خدمات رسانی به مردم سیل زده منطقه هستند.
سرهنگ عجمی افزود: منطقه ریگان استان کرمان که شامل 30 روستا می شود گروه جهادی سیدالشهدای استان اصفهان مدت زیادی است که در این منطقه مقر ایجاد کرده و به مردم محروم این منطقه انواع خدمات عمرانی، درمانی پیراپزشکی فرهنگی انجام می دهند.
وی در ادامه با قدردانی از حمایت های سردار فدا، سردار مقواساز، اعضای هیئت رئیسه استان و پیگیری های مسئول حرکت های جهادی، نیروهای جهادی و مسئولان بسیج سازندگی نواحی مقاومت، از جهادگرانی که با چشم پوشی از فرصت تعطیلات نوروز، وظیفه خدمت رسانی را انجام می دهند نیز تشکر و قدردانی کرد.
* عبور نجیبانه ایران اسلامی از بحران کرونا با تفکر و روحیه جهادی
در ایام بیماری کرونا که دشمنان با کینه ورزی واکسن و تجهیزات پزشکی به ما نمی دادند دانشمندان جوان با روحیه و تفکر جهادی نشات گرفته از ایمان و تلاش شبانه روزی موفق به ساخت چند نوع واکسن کرونا و کیت های تشخیص، وینتیلاور، لباس های ایزوله و ماسک و مواد ضدعفونی و غیره شده و به رایگان در دسترس عموم قرار دادند جهادگران بسیجی در کنار کادر درمان التیام بخش بیماران بودند و عده ای دیگر از جهادگران به لبیک به فرمان مقتدای خود با برگزاری مانور کمک های مومنانه با تهیه بسته های مواد غذایی و ارسال به درب منازل نیازمندان و آسیب دیدگان کرونا کمک کردند کشور تحریم شده ایران اسلامی بر خلاف کشورهای حتی اروپایی، نجیبانه از این بحران عبور کند.
* فعالیت جهادی 650 دانشجوی استان اصفهان در مناطق محروم 3 استان
سیدهادی انوری مسوول بسیج دانشجویی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار صاحب نیوز، با اشاره به پیشینه فعالیتهای جهادی بسیج دانشجویی، گفت: طی 2 سال اخیر به واسطه شیوع بیماری کرونا، فعالیت جهادی بسیج دانشجویی سمت و سوی حوزه سلامت، کمکهای مومنانه و اقداماتی در خصوص کمک به کادر درمان در مقابله با بیماری کرونا داشت و فعالیتهای هجرتی و سازندگی برغم تعطیل نشدن ولی کمرنگتر شده بود.
وی ادامه داد: امسال با توجه به کمرنگ شدن بیماری کرونا فرصتی در اختیار دانشجویان جهادی قرار گرفت تا در قالب اردوهای جهادی ظرفیتهای خود را برای خدمترسانی به بخشهای کمتر برخوردار بهکار گیرند و در واقع روند گذشته به نحوی احیا شد.
انوری اظهار کرد: در همین راستا قرارگاه جهادی دانشجویی حضرت بقیه الله (عج) سپاه استان با 2 هدف ایجاد کردن فرصت کمک به مناطق محروم و همچنین تربیت نیروی کارآمد، مومن و انقلابی و جهادی، از اول بهمن 1400 در بسیج دانشجویی استان اصفهان شکل گرفت.
مسوول بسیج دانشجویی استان اصفهان افزود: طی فراخوانی در جمعهای دانشجویی، اقدام به جذب دانشجویان متقاضی شرکت در این اردوها شناسایی شد و طی مصاحبه با این افراد، بر اساس توانمندی، تحصیلات و علاقهمندی در قالب گروههای ویژه سازماندهی ساماندهی شدند.
وی اضافه کرد: همچنین این قرارگاه پس از بررسی، شهر «مَردِهَک» از توابع شهرستان «عنبرآباد» واقع در جنوب استان کرمان را به عنوان مرکز اصلی فعالیتهای جهادی در تعطیلات پایان سال 1400 و نوروز 1401 انتخاب کرد و نظام مسایل این منطقه با رویکرد مسأله محوری و مبتنی بر نیازهای مردم احصا شد.
انوری تصریح کرد: گروههای سازماندهی شده در 2 بازهزمانی 10 روزه از 24 اسفند تا 3 فروردین و همچنین از 4 فروردین تا 13 فروردین در این منطقه به ارایه خدمات سلامت و پزشکی، علمی و آموزشی، عمرانی و سازندگی و همچنین فرهنگی میپردازند.
مسئول بسیج دانشجویی استان اصفهان به فعالیتهای دانشجویان جهادی در حوزه سلامت و پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: در این بخش گروههای پزشکی، دندانپزشکی، مامایی، پرستاری در این بخش حاضر شدند و به ارایه خدمات پرداختند و از جمله گروههای دندانپزشکی در 5 روستا به مردم خدمترسانی کردند. همچنین جراحی عمومی، فعالیتهای مامایی عمومی و مشاوره بهداشتی و اجتماعی متناسب با نیازهای عمومی این بخش توسط متخصصان این گروهها انجام شد.
وی به خدمات عمرانی و سازندگی این دانشجویان اشاره و اضافه کرد: احداث 2 مدرسه 2 کلاسه در 2 روستای این منطقه از 24 اسفند در دستور کار گروههای جهادی اعزام شده به این منطقه قرار دارد و با جدیت دنبال میشود زیرا این مسأله یکی از نیازهای مردم این منطقه بود. همچنین تعداد دیگری از مدارس این بخش توسط گروههای جهادی اعزام شده تعمیر و زیباسازی شد.
انوری اظهار کرد: گروههای دانشجویی متخصص در بخشهای علمی و تحصیلی نیز در حوزه علمی و آموزشی کلاسهای بازآموزی ویژه دانشآموزان بازمانده از تحصیل به دلیل شرایط کرونایی، دایر کردند و در کنار آن به ارایه مشاوره تحصیلی و برپایی کارگاههای آموزش خیاطی، گلدوزی و برخی فعالیتهای فنی دیگر پرداختند.
مسوول بسیج دانشجویی استان اصفهان فعالیتهای فرهنگی را بخش دیگری از اقدامات گروههای جهادی برشمرد و افزود: در همین راستا بخشی از فعالیتهای گروههای اعزام شده در قالب طرح خانهبهخانه به این امر اختصاص داشت و همچنین برنامههایی از جمله برگزاری جشن نیمه شعبان، جشن آغاز سال جدید، نشستهای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، سرکشی به خانواده شهدای منطقه و امثال آن در دستور این گروهها قرار داشت.
وی خاطر نشان کرد: همچنین به جز این منطقه، تعدادی از گروههای دانشجویی دیگر استان اصفهان در مناطق محروم استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان حضور یافتهاند و برنامههای مشابهی را اجرا کردند.
انوری گفت: در مجموع قریب 650 دانشجوی استان اصفهان در این سه استان مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 350 دانشجو در استان کرمان، 150 دانشجو در استان خوزستان و 150 دانشجو در استان سیستان و بلوچستان حضور یافتند که در واقع رزمایش خدمترسانی برای تقویت این ظرفیت و به کارگیری آن در تعطیلات تابستان در مناطق محروم استان اصفهان است.
در سیلاب روزهای اخیر نیز جهادگران استان اصفهان هم پای مردم به یاری سیل زدگان شتافتند علی رغم اینکه بخش هایی از استان پهناور اصفهان درگیر سیلاب و آب گرفتگی شده بود با این حال گروه های جهادی علاوه بر پوشش کامل استان دو گروه جهادی همراه تجهیزات مکانیکی برای یاری و امدادرسانی مردم استان یزد عازم شدند.
انتهای پیام /