تلاش برای فتح جامی که جذاب نیست!
باید قبول کرد که مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا، اصلا جذاب نیست و هیچ دستاورد اعتباری و آورده مالی برای شرکتکنندگان ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیستوششمین دوره رقابتهای والیبال قهرمانی باشگاههای مردان آسیا از 18 تا 25 شهریور با حضور 8 تیم به میزبانی یزد برگزار میشود که از ایران، شهداب یزد به عنوان میزبان و تیم فولاد سیرجان ایرانیان به عنوان قهرمان لیگ برتر 1402 در این مسابقات حضور دارند.
نمایندگان چین و ژاپن نیز قرار بود در این مسابقات شرکت کنند که ترجیح دادند انصراف بدهند و به جای آن، جریمه بپردازند.
برنامه رقابتهای والیبال قهرمانی باشگاههای آسیادر نهایت، شهداب یزد (ایران)، اسپورتینگ کلاب (کویت)، جاکارتا بهایانگ کارا پرِسیسی (اندونزی) و پاولودار والیبال کلاب (قزاقستان)، گاز الجنوب (عراق)، الریان اسپورت کلاب (قطر)، کَم ایر (افغانستان) و فولاد سیرجان ایرانیان (ایران)، 8 تیم شرکتکننده در مسابقات هستند که در 2 گروه 4 تیمی به رقابت خواهند پرداخت.
اگر اتفاق خاص و غیرمترقبهای رخ ندهد، شهداب یزد و فولاد سیرجان به فینال میرسند و قهرمان، یک تیم ایرانی است. تیم قهرمان، قطعا از پیروزی در فینال و راهیابی به مسابقات جام باشگاههای جهان، خوشحال و مفتخر خواهد بود اما این قهرمانی در غیاب نمایندگان 3 کشور صاحب والیبال آسیا و راهیابی به مسابقاتی که حرفی در آن برای گفتن مقابل غولهای اروپایی و آمریکایی نخواهد داشت، لذت آن چنانی ندارد.
مسابقات قهرمانی باشگاههای آسیا، معمولا برای چین، کره و ژاپن اهمیتی نداشته و ارزشی برای آن قائل نیستند. در حالی که تیمهای ایرانی در مسابقات باشگاههای آسیا، 24 بار روی سکو رفتهاند، نمایندگان 3 کشور چین، کره و ژاپن در مجموع 18 مدال گرفتهاند! در واقع اگر تیمهای ایرانی به این مسابقات اهمیت نمیدادند، کنفدراسیون والیبال آسیا هیچ انگیزهای برای برگزاری آن نداشت.
در این بین، شاید حضور تیمهایی از امارات، استرالیا، تایلند، بحرین و حتی عربستان بتواند حداقل از نظر آماری به مسابقات رونق بدهد اما باید قبول کرد که مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا، اصلا جذاب نیست و هیچ دستاورد اعتباری و آورده مالی برای شرکتکنندگان ندارد. قهرمان آسیا نیز باید در مسابقات قهرمانی باشگاههای جهان به مصاف قهرمانان اروپا و آمریکا برود که نتیجهای جز شکست در انتظارش نیست.
کنفدراسیون والیبال آسیا که حالا میلاد تقوی، رئیس فدراسیون ایران را به عنوان عضو هیئت رئیسه در ساختار خود دارد باید برای رونق بخشیدن به این مسابقات تلاش کند و در نظر داشته باشد که جریمه، راه حل مناسبی برای حفظ تیمها در تورنمنت نیست. جذب اسپانسر و جایزه مالی شاید بتواند تیمهای بیشتری را به این مسابقات بکشاند.