تمرکز کاربران بر بیانات رهبری درباره نامزدی چهرهها
تهران - ایرنا - بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص مشارکت حداکثری و نظر ندادن درباره نامزدی چهرههای سیاسی مهمترین موضوعی بود که مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی و رسانهها قرار گرفت.
به گزارش گروه داده کاوی ایرنا، فضای مجازی در هفتههای منتهی به انتخابات به یکی از اصلی ترین عرصههای فعالیت نامزدها، رسانهها و کاربران برای اعلام نظر در خصوص انتخابات 1400 تبدیل شده است. کاربران در فضای مجازی به اظهار نظر در خصوص مسایلی چون مشارکت در انتخابات می پردازند و چهره های مختلف جریان های سیاسی در شبکه هایی نظیر توییتر و کلاب هاوس به صریح ترین شکل مورد نقد و تحلیل قرار می گیرند.
گروه داده کاوی ایرنا در گزارش های مستمر خود و در فاصله حدود یک ماه و یک هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری، پربازدیدترین محورهای مطرح شده در شبکههای اجتماعی را مورد رصد قرار می دهد. این گزارش بر اساس روش تحلیل کیفی پست های تلگرامی و توییت ها در بازه زمانی 11 صبح سه شنبه بیست و یکم اردیبهشت تا 11 صبح چهارشنبه بیست و دوم اردیبهشت ماه جمع بندی شده است.
تلگرام و بازتاب بیانات رهبری درباره انتخابات
بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی پیدا کرد. یکی از کانال های تلگرامی در پستی با موضوع بیانات مهم رهبر انقلاب در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری به نقل از این بیانات آورد: دولتی باید تشکیل شود که دارای کفایت و مدیریت، با ایمان، لبریز از امید و معتقد به توانمندیهای داخلی باشد اگر مسئولین دولتی ناامید باشند کاری از پیش نمیرود. فردی که معتقد است نمیتوان از لحاظ دفاعی، سیاسی، اقتصادی و تولیدی کاری در داخل انجام داد، لایق حکمرانی بر مردم نیست. کسانی باید بر سر کار بیایند که معتقد به مردم و جوانان باشند، عنصر جوان را قدر بدانند، عملکرد انقلابی داشته باشند و حقیقتا عدالتخواه و ضدفساد باشند. چنین دولتی پس از روی کار آمدن میتواند با گماردن صدها مدیر جوان و مؤمن در مدیریتها کار کشور را سامان دهد. بنده در مورد انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکنم. در دورههای گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری داشتند، نظر من را میپرسیدند که میگفتم «نه موافقم نه مخالفم» یعنی نظری ندارم اما در این دوره گفتم همین مطلب را نیز نمیگویم. افرادی که بین خود و خدا، معتقدند که شایستگی و شرایط قانونی را دارند وارد شوند و مردم نیز با دیدن برنامههای آنان، انتخاب کنند.
یک کانال تلگرامی در خصوص جزییات روز نخست ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری نوشت: 57 نفر از داوطلبان به ستاد ثبتنام مراجعه کردند و عملیات ثبتنام به مدت 4 روز ادامه تا 25 اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد. تعدادی از پروندهها با نقص مدرک روبهرو بود که به داوطلبان فرصت خواهیم داد که مجددا به ستاد انتخابات مراجعه کنند. لازم به ذکر است وهاب عزیزی دبیرکل حزب جهادگران ایران، محمدحسن نامی وزیر ارتباطات دولت دهم، سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، حسین دهقان وزیر پیشین دفاع و محمد و زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات شاخص ترین چهره هایی بودند که در روز نخست ثبت نام کردند.
کانال تلگرامی خبرگزاری فارس و تسنیم دیروز از قطعیت حضور سیدابراهیم رئیسی خبر دادند؛ موضوعی که برخی رسانه های دیگر آن را قطعی ندانسته و در حد گمانه زنی می دانند. خبرگزاری تسنیم نوشت: سید ابراهیم رئیسی جمعبندی خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری را نهایی کرده و به احتمالا بسیار زیاد در روزهای آتی، برای ثبتنام به وزارت کشور خواهد رفت. فارس نیز در این ارتباط اعلام کرد: کاندیداتوری رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری قطعی شده و رئیس قوه قضائیه احتمالا در عید فطر با حضور در ستاد انتخابات، در انتخابات ثبتنام خواهد کرد. قرار است علی نیکزاد نائب رئیس مجلس، رئیس ستاد انتخاباتی او شود.
در پی اعلام این خبر، برخی از رسانه ها از منتفی شدن احتمال نامزدی محمد باقر قالیباف خبردادند. یک کانال تلگرامی در این باره نوشت: رئیس مجلس در جلسه امروز یکی از فراکسیونهای تخصصی مجلس و در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان درباره کاندیداتوری گفته است: با توجه به کاندیداتوری آقای رئیسی، بنده بنای ثبتنام در انتخابات را ندارم.
با وجود برخی گمانه زنی ها در خصوص خروجی جلسه ای که برخی رسانه ها نوشته اند بین سید حسن خمینی و محمد خاتمی با محمد جواد ظریف در راستای متقاعد کردن حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری، برگزار شده، وزیر امور خارجه با رد احتمال حضور خود در انتخابات 1400 در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: از همه افراد، گروهها و بزرگانی که در روزهای سخت گذشته مرا وامدار بزرگمنشی خود نموده و خواستار نامزدی بنده در انتخابات سرنوشتساز 1400 شدهاند بسیار سپاسگزارم و از اینکه نتوانستم پاسخی درخور به این بندهنوازیها بدهم شرمسارم. خدای دانا به اسرار دلها را شاهد میگیرم که نیامدنم به دلیل مصلحتاندیشی و عافیتطلبی شخصی نیست، چرا که بزرگانی چون شهید سلیمانی جانشان را فدا کردند و همچو منی میباید اگر توان و آبرویی داشتهباشم که آن هم از خود این مردم و به برکت خون پاک شهداست فدای همین مردم و مرزوبوم کنم. به این قناعت وجدانی رسیدهام که آمدنم با توجه به دلواپسیهایی که در این هشت سال و به ویژه از نوروز امسال به قیمت تخریب انسجام و خودباوری ملی و امید و اعتماد مردم به نمایش گذاشتهشد به خیر و صلاح ملک و ملت نیست.
یکی از کانال های تلگرامی با بازنشر سخنان محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در خصوص احتمال نامزدی اش در انتخابات با نقل قول از وی نوشت: منتظریم جبهه اصلاحات ایران معروف به نهاد اجماع ساز بر اساس برنامه های ارائه شده تصمیم نهایی را بگیرد و به کاندیداها اعلام کند. هنوز تصمیم نهایی اعلام نشده و هنوز فرصت است که بعد از هم اندیشی با همفکران و نظر جبهه اصلاحات ایران تصمیم بگیریم. تا فشاری نباشد ثبت نام نمی کنم اما اگر شرایطی پیش بیاید که از من خواسته شود در انتخابات شرکت کنم، دریغ نمی کنم ولی هنوز بر تصمیم قبلی هستم.
توییتر و پاسخ به یک شبهه
حساب توییتری منتسب به مقام معظم رهبری با بازنشر بخشی از بیانات ایشان در جلسه با تشکل های دانشجویی نوشت: در دورههای قبل، هرکس از من میپرسید آیا من وارد انتخابات بشوم یا نه، در جواب میگفتم «نه موافقم، نه مخالف» یعنی نظر ندارم؛ امسال اگر کسی پرسید همین را هم نمیگویم. خودشان ملاحظه کنند، اگر بین خودشان و خدا احساس کردند شایستگی دارند و ورودشان منطبق به قانون است، وارد شوند، و الا نه.
توییتر خبرگزاری فارس درخصوص نامزدی سیدابراهیم رییسی نوشت: کاندیداتوری ابراهیم رئیسی برای انتخابات قطعی شده و رئیس قوه قضائیه احتمالا عید فطر با حضور در ستاد انتخابات، ثبتنام خواهد کرد. قرار است علی نیکزاد نایب رئیس مجلس، رئیس ستاد انتخاباتی آقای رئیسی شود.
یک کاربر توییتر نیز با انتشار تصویر یکی از نامزدهای روز نخست ریاست جمهوری توییت زد: فردی با ظاهری کفن پوش، قرآن و عصا به دست و ماسکی از پرچم ایران به صورت، برای ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
*س_برچسبها_س*