سه‌شنبه 6 آذر 1403

تنش های فعلی منطقه در جنگ غزه و حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی ریشه دارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تنش های فعلی منطقه در جنگ غزه و حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی ریشه دارد

گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی - وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در اجلاس سالیانه‌ی شورای حقوق بشر و بخش عالیرتبه اجلاس خلع سلاح سازمان ملل متحد به سوئیس سفر کرد. همچنین وزیر خارجه کشورمان با مقامات دیگر کشور‌ها همچنین میریانا اسپولیاریک رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خصوص بحران جاری غزه دیدار و گفتگو کردند. افزون بر این در نشست فرعی فلسطین نیز شرکت کردند و در سخنرانی...

گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی - وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در اجلاس سالیانه‌ی شورای حقوق بشر و بخش عالیرتبه اجلاس خلع سلاح سازمان ملل متحد به سوئیس سفر کرد. همچنین وزیر خارجه کشورمان با مقامات دیگر کشور‌ها همچنین میریانا اسپولیاریک رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خصوص بحران جاری غزه دیدار و گفتگو کردند. افزون بر این در نشست فرعی فلسطین نیز شرکت کردند و در سخنرانی خود به جان باختن بیش از 30 هزار نفر از مردم غزه که 70 درصد آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند اشاره کردند؛ و از آن به عنوان وحشتناک‌ترین آمار کودک کشی در طول تاریخ بشریت یاد کردند. وی در ادامه سخنرانی خود همچنین بر نامیرا بودن اندیشه‌ی حماس و حمایت ایران از ملت فلسطین در برابر اشغال بر مبنای حقوق بین الملل و حق تعیین سرنوشت قاطعانه تاکید کرد.

محمد مهدی ملکی، کارشناس بین الملل، در این باره در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت: امروز اگر ما شاهد جنگ ها، تنش‌ها و ناامنی در منطقه هستیم؛ با نگاه دقیقی‌تر ریشه آن به جنگ غزه و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی بازمیگردد. سفر وزیر امورخارجه کشورمان به ژنو نیز بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در پنج ماه اخیر، به منظور توقف جنایات جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و کرانه باختری است؛ و ادامه داد: از ابتدای بحران غزه، جمهوری اسلامی ایران، تلاش‌هایی را در سطح عالی یعنی در سطح رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان و سایر مقامات سیاسی نظامی و دیپلماسی رسمی و پنهان دنبال کرده است. همچنین تاکید کرد: حضور وزیر خارجه‌ی کشورمان در شورای حقوق بشر بخشی از استفاده از ظرفیت‌های بین المللی است.

وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت رژیم صهیونیستی و رفح بیان داشت: هیچ دولتی در رژیم صهیونیستی هیچگاه تا به این اندازه با چالش عدم مشروعیت و نارضایتی داخلی مواجه نبوده است. گفته میشود اسرائیل به سمت آتش بس حرکت می‌کند، اما مقامات اسرائیلی خیلی وقیحانه اظهار می‌کنند آتش بس دلیلی بر توقف جنگ نظامی علیه غزه و رفح نخواهد بود؛ و افزود: علیرغم مخالفت حامیان غربی بالخصوص امریکا، این حملات در رفح دارد انجام می‌شود. رفح که محل اسکان آوارگان جنگی فلسطینی است و تراکم جمعیتی بیشتری دارد و بسیاری از مجامع حقوق بشری ابراز نگرانی کرده اند که فاجعه‌ی انسانی در اینجا به مراتب می‌تواند شدید‌تر از غزه باشد.

این کارشناس همچنین در ارتباط با نشست خلع کشتار جمعی سازمان ملل متحد توضیح داد: جمهوری اسلامی بار‌ها گفته است خلع سلاح کشتار جمعی برای تمامی کشور‌ها لازم است و این با انهدام سلاح‌های هسته‌ای انجام میشود؛ و خلع سلاح کشتار جمعی با عضویت رژیم صهیونیستی به پیمان منع گسترش صلاح هسته‌ای یا NPT تحقق خواهد یافت؛ و تاکید کرد: باید فعالیت‌های هسته‌ای اسرائیل تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی برود و این‌ها بتوانند در قالب فعالیت‌های پادمانی بتوانند با آژانس همکاری داشته باشند. جهان باید به زراد خانه‌های هسته‌ای اسرائیل به عنوان تهدید و خطر برای امنیت منطقه و بین الملل بیش از پیش توجه کند.