تهران پایلوت شناسایی طرح خانههای خالی
استاندار تهران در جلسه شورای مسکن استان از عزم استانداری تهران، وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور برای شناسایی واحدهای خالی مسکن استان طی یک ماه آتی خبر داد.
نوزدهمین جلسه شورای مسکن استان تهران، با حضور استاندار، معاون هماهنگی عمرانی استانداری، فرمانداران، شهرداران، مدیران عامل شهرهای جدید، مدیران کل دستگاههای اجرایی، مشاورین وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن، بازرسین طرح نهضت ملی مسکن در وزارت کشور، مدیر کل دفتر بازرسی عملکرد و پاسخگویی وزارت راه و شهرسازی در حالی برگزار شد که دستور کار جلسه تعین تکلیف خانههای خالی در استان تهران به ویژه در شهرهای جدید پردیس و پرند بود.
علیرضا فخاری استاندار تهران پس از استماع گزارش کار دستگاههای عضو شورای مسکن در ارزیابی میزان خانههای خالی استان گفت: ظرف یک ماه کاری آینده مجددا شهرداریهای استان و شهرهای جدید میزان خانههای خالی را رصد کرده و آمار را به معاونت عمرانی استانداری تهران اعلام نمایند و حتما دستگاههای کم کار در این خصوص مشمول اخطار خواهند شد. این در حالی است که پردیس از وجود 2600 بنگاه مشاور املاک تنها در این شهر خبر داده که میزان زیادی از آنها نیز غیرمجاز بوده و شهر جدید پرند نیز 18 هزار واحد خانه مسکن مهر را در جلسه شورای مسکن با مستندات و جزئیات خالی اعلام نموده است.
استاندار تهران در ادامه جلسه به مدیران عامل شهرهای جدید پرند و پردیس دستور داد تا اخطار کتبی به صاحبان خانههای خالی داده شود و در صورت عدم توجه مالکان برای ثبت اطلاعات و عدم توجه پس از مهلت زمانی مقرر (یک ماه آینده) این خانهها را مشمول مالیات قرار بدهند.
در این جلسه همچنین گودرزی رییس اتحادیه مشاورین املاک استان تهران از وجود 33 هزار بنگاه معاملات املاک در سطح استان خبر داد و تصریح کرد تا کنون 7 هزار واحد غیرقانونی و غیرمجاز نیز شناسایی شدهاند. استاندار تهران همچنین خواستار پلمپ واحدهای غیرمجاز مشاورین املاک در سطح استان توسط قوه قضائیه و با همکاری نیروی انتظامی شد و به اتحادیه مشاورین املاک و اتاق اصناف دستور داد در این زمینه فعالیت کامل داشته باشند و لیست و مشخصات مشاورین املاک غیرمجاز را در بازرسیهای میدانی به همراه بازرسین وزارت راه و شهرسازی مشخص کنند.
روح الله اکبری مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن در جلسه مذکور از مسئولان و اعضای شورای مسکن خواست اول خودشان به سامانه املاک و مستغلات (مباحث مالکیت واحد مسکونی) و سامانه املاک و اسکان (مباحث اسکان خانوار) ورود کنند و ابتدا اطلاعات ملک مسکونی و شخصی اسکان خود را درج نمایند سپس در یک اقدام منسجم و هماهنگ همه مردم را به این امر مهم دعوت کنند.
استاندار تهران در ادامه صحبتهای دکتر اکبری بر لزوم کار و ثبت اطلاعات روی دو سامانه فوق تأکید کرد و تصریح نمود: همه مدیران موظف هستند هم خودشان این اطلاعات را درج نمایند و هم در این خصوص اطلاع رسانیهای لازم صورت پذیرد.
استاندار تهران همچنین از وزارت راه و شهرسازی خواست نسبت به تقویت سامانههای مذکور اقدامات عاجل را در دستور کار قرار دهد.
در این جلسه سید جواد سادات مشاور دیگر وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن گفت: بسیار ضروری است تا در شهرهای جدید پردیس و پرند شناساییها سریع باشد تا هر چه سریعتر اخلالگران بازار مسکن شناسایی شوند، مسئله پردیس تبدیل به یک غده سرطانی شده، تنها در یک پاساژ در پردیس تمام مغازها تبدیل به بنگاه معاملات املاک شده است و مشاغل دیگر از هویت خارج شدهاند، ضروری است تا این مسئله هرچه سریعتر ساماندهی شود، در واقع این اخلال گران و سوداگران بازار مسکن هستند که در پوشش بنگاهها فعالیت میکنند.
علیرضا فخاری در ادامه جلسه تصریح کرد: واقعا جای تاسف دارد که وزارت راه و شهرسازی تمام انرژی خود را برای ساخت مساکن ملی دهکهای یک تا پنج بگذارد و این واحدها قبل از اینکه به دست متقاضی اصلی برسد در مرحله تایید نهایی توسط بنگاههای املاک خرید و فروش شود و در این خصوص همه دستگاههای اجرایی استان موظف هستند به کمک وزارت راه و شهرسازی بیایند و البته متقاضیان مسکن ملی نیز باید هوشیار باشند.
استاندار تهران در پایان گفت: هر کسی نمیتواند و نباید بنگاه معاملات املاک داشته باشد و با این مساله به شدت برخور خواهیم کرد قرار نیست دولت مسکن بسازد و دست بنگاههای معاملات املاک بیفتد، ما با مراجع فساد و تعیین نرخهای مسکن مبارزه میکنیم و ظرف یکماه آینده مشخصات واحدهای خالی را به سازمان امور مالیاتی کشور جهت اعمال مالیات معرفی کرده و بنگاههای غیر مجاز را پلمپ خواهیم کرد.
وی همچنین لزوم درج کد رهگیری در معاملات مسکن را جزء وظایف حتمی بنگاههای معاملات املاک برشمرد و بر بازرسی در این خصوص نیز تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری