توافق تهران و بیشکک برای ایجاد مرکز مشترک لجستیکی با اورآسیا در بنادر ایران
معاون وزیر امورخارجه قرقیزستان بر آمادگی بیشکک برای توسعه همکاریهای بندری با تهران و سرمایهگذاری برای ایجاد مرکز مشترک لجستیکی با اورآسیا در بنادر جنوب ایران تاکید کرد.
معاون وزیر امورخارجه قرقیزستان بر آمادگی بیشکک برای توسعه همکاریهای بندری با تهران و سرمایهگذاری برای ایجاد مرکز مشترک لجستیکی با اورآسیا در بنادر جنوب ایران تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، «تمیربیک ارکینوف» معاون وزیر امور خارجه معاون وزیر امور خارجه جمهوری قرقیزستان که در رأس یک هیئت اقتصادی و حمل و نقلی بلندپایه متشکل از «آلماز تورگونبایف» معاون وزیر حمل و نقل، «نظربک مالایف» معاون وزیر اقتصاد و بازرگانی و «اوروزبک صدیقف» معاون وزیر دادگستری و نمایندگان دولتی از بخشهای دیگر گمرکی و سرمایهگذاری این کشور برای رایزنی به منظور سرمایه گذاری این کشور برای ایجاد منطقه ویژه لجستیکی به ایران سفر کرده است، با «علی اکبر صفایی» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیدار کرد.
معاون وزیر امور خارجه جمهوری قرقیزستان در این نشست که «جلیل اسلامی» معاون امور بندری و اقتصادی و «محمدتقی انزان» پور مدیرکل امور حقوقی سازمان بنادر و دریانوردی و سایر مدیران ذیربط سازمان و نمایندگان سازمانهای دیگر از جمله وزارت امور خارجه، گمرک ج. ا. ایران و نهاد ریاست جمهوری نیز حضور داشتند، با اشاره به قرار گرفتن کشور قرقیزستان در خشکی، اظهار کرد: دسترسی به آبهای آزاد از طریق بنادر تجاری ایران، یکی از راهبردهای اقتصادی بیشکک در توسعه و تقویت همکاریهای ترانزیتی و دریایی با جمهوری اسلامی ایران است.
ارکینوف با بیان اینکه مذاکرات دو کشور ایران و قرقیزستان برای تسهیل ترانزیت و سرمایه گذاری در بندر شهید رجایی از مدتها پیش آغاز شده است، اظهار کرد: جمهوری قرقیزستان آمادگی دارد با همکاری و مشارکت ایران، پروژه ایجاد منطقه لجستیکی در بندر شهید رجایی را اجرایی سازد.
این مقام قرقیزستانی با بیان اینکه سرمایه گذاری قرقیزستان در بندر شهید رجایی جهت ایجاد منطقهای ویژه برای انجام صادرات، واردات و ترانزیت، تابع رعایت و احترام به قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و قرقیزستان در زمینه ایجاد هاب ترانزیت و لجستیک در بنادر ایران، در چارچوب کریدورهای مختلف حمل و نقل ترکیبی و ترانزیتی صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این نشست با بیان اینکه هر گونه سرمایه گذاری در مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد بندری مورد حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، تاکید کرد: با سرمایه گذاری بخش خصوصی قرقیزستان در بنادر شمال و جنوب ایران، تجار و کالاهای ترانزیتی این کشور از تخفیفات و تسهیلات مناسب برخوردار خواهند شد.
صفایی خاطرنشان کرد: با حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاران قرقیزی در بنادر ایران، تجار این کشور میتوانند با استفاده از امکانات بندری و خطوط کشتیرانی ایران برای ارتباط تجاری با اقصی نقاط جهان استفاده کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره استراتژی دولت ایران برای توسعه روابط و همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با کشورهای غرب و شرق دریای خزر قرارداد همکاری دارد و به سرعت در تدارک کاملتر کردن کریدورهای جادهای و ریلی خود است.