توافق مجدد ایران با آژانس انرژی اتمی درباره دوربینهای نظارتی / کوچ قاضیزاده هاشمی از مجلس به دولت / استقبال اصلاحطلبان از اقدامات اژهای
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار کرونا در ایران
به گزارش وزارت بهداشت، از دیروز (شنبه) تا امروز یکشنبه 21 شهریور 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 20 هزار و 219 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 747 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 5 میلیون و 295 هزار و 786 نفر رسید.
طی 24 ساعت گذشته، 487 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 114 هزار و 311 نفر رسید.
تا کنون 22 میلیون و 943 هزار و 141 نفر دز اول واکسن کرونا و 12 میلیون و 104 هزار و 2 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 35 میلیون و 47 هزار و 143 دز رسید.
در شبانه روز گذشته با تزریق یک میلیون و 120 هزار و 67 دز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور مجددا شکسته شد.
آخرین رکورد تزریق شبانه روزی با یک میلیون و 112 هزار و 440 دز واکسن کرونا در کشور روز 17 شهریور رقم خورد.
بازگشایی سامانه ثبتنام واکسن کرونا برای متولدین 1358 و ماقبل به گزارش ایسنا، سن واکسیناسیون در کشور 3 سال کاهش یافت و سامانه salamat.gov.ir برای ثبت نام متولدین 1358 و ماقبل بروز رسانی شد.
از هماکنون تمامی افراد 42 سال به بالا (متولدین 1358 و قبل) در سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir زمان و محل دریافت واکسن را بلافاصله خودشان انتخاب کنند. برای این کار، نیازی به داشتن پرونده بهداشت نیست.
همچنین افراد 32 تا 41 سال (متولدین 1359 تا 1368) که ساکن استانهای آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، قم و هرمزگان هستند و در پایگاههای بهداشت پرونده سلامت دارند میتوانند از طریق همین سامانه ثبتنام کنند.
منع تردد شبانه در شهرهای دارای واکسیناسیون 24ساعته، لغو شد
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: هر محدودیتی که ایجاد میشود برای حفظ سلامتی مردم است و اگر منع تردد شبانه ایجاد شده بود برای این بود که دورهمیها و به دنبال آن انتشار بیماری صورت نگیرد. الان با توجه به بحث مهم واکسیناسیون و سرعت آن و راه اندازی مراکز شبانه روزی، ممنوعیت تردد برداشته میشود.
وی با تاکید بر اینکه عدم ممنوعیت به معنای آزاد شدن مهمانیها و شب نشینی نیست، اظهار کرد: ممنوعیت شبانه در شهرهایی که واکسیناسیون شبانه روزی دارند، برداشتیم ولی خواهش میکنم مردم شبها در خیابان بیرون نروند و تنها برای تزریق واکسن بیرون بروند.
***
توافق مجدد ایران با آژانس انرژی اتمی
پس از دیدار امروز رافائل گروسی با محمد اسلامی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیانیه مشترک منتشر کردند و بر گسترش همکاریهای فنی ایران و آژانس در زمینه های مختلف هستهای تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است: «در چارچوب تعاملات و همکاریهای موجود فیمابین، طرفین تصمیم گرفتند دیدارهای متقابل را در سطوح مرتبط تداوم دهند. در همین راستا، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس با مدیرکل دیدار خواهد کرد و مدیرکل نیز در آینده نزدیک به تهران سفر خواهد نمود تا مشورتهای سطح بالا با هدف تقویت همکاریهای میان ایران و آژانس در حوزه های مختلف و بحث درخصوص موضوعات فعلی مورد علاقه متقابل، با دولت جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
به بازرسان آژانس اجازه داده می شود تا نسبت به سرویس فنی تجهیزات نظارتی مشخص شده و جایگزینی کارت های حافظه آنها که تحت مهر و موم مشترک در ایران نگهداری خواهند شد، اقدام نمایند. چگونگی و زمان انجام این اقدام، مورد توافق دو طرف قرار گرفت.»
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در کنفرانس خبری مشترک با مدیرکل آژانس از توافق برای تعویض کارت های حافظه دوربینهای نظارتی خبر داد و گفت: قرار شد تیم فنی مربوطه بعد از توافق به ایران بیایند تا بتوانند اقداماتی را که باید برای دوربین ها به لحاظ فنی انجام بدهند را انجام و کارت های حافظه طبق روالی که طبق پادمان است و در ایران نگهداری و پلمب میشود همان جا کارت های قدیمی را پلمب کنند و کارتهای جدید حافظه را در دوربینها نصب کنند که روال جاری و طبیعی در سیستم نظارتی آژانس است.
او همچنین تاکید کرد: برای ایران آنچه حائز اهمیت است، اعتمادسازی است و این که اعتماد متقابل بین ایران و آژانس وجود داشته باشد و آژانس طبق توافق در جهت پیشبرد برنامه های هسته ای ایران نقش موثرتری ایفا کند و به پیشرفت فناوری هسته ای ایران کمک کند.
***
کوچ قاضیزاده هاشمی از مجلس به دولت
در جلسه علنی امروز مجلس موضوع استعفای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مشهد مورد بررسی و موافقت نمایندگان مجلس قرار گرفت. قاضی زاده که در انتخابات ریاست جمهوری امسال در میدان رقات حاضر بود علت استعفا را دعوت رئیسی از وی برای ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد. اتفاقی که ساعتی پس از موافقت مجلس با استعفا به وقوع پیوست و قاضی زاده طی حکمی از سوی رئیسی به مهاونت رئیس جمهور و ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد.
به گزارش ایسنا، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی استعفایش ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون درخواست استعفا از مقام نمایندگی بیان کرد: امروز همه ما وظیفه داریم تا به دولت مردمی کمک کنیم هرکسی به هر طریقی باید در این مسیر گام بردارد. رئیس جمهور از همان ابتدا از گروه های مختلف و چهره های مختلف برای حضور در کابینه دعوت کرد تا این پیام را به همه مردم دهد که با وحدت و همکاری به دنبال حل مشکلات هستیم. از بنده نیز به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری دعوت کرد تا در دولت حضور داشته باشم، بنده نیز برحسب وظیفه ای که داشتم لبیک گفتم. باید همه دست به دست هم دهیم و هرچیزی بر زمین مانده است را جلو ببریم. واقعیت این است که آنچه در خصوص تمام دستگاه ها قضاوت می شود به عملکرد قوه مجریه باز می گردد، اگر دستگاه اجرایی عملکرد خوبی داشته باشد برای مجلس نیز کارنامه خوبی ثبت خواهد شد. زمانی که از بنده دعوت شد به عنوان رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران حضور یابم بدون هیچ دغدغه عرض کردم که در خدمت هستم چرا که از نظر بنده هیچ افتخاری بالاتر از خدمت به خانواده شهدا وجود ندارد و جای هیچ سوال و اشکالی نیست.
قاضی زاده هاشمی افزود: نمایندگان نیز دغدغه نداشته باشند، آقای رئیسی به عنوان یک فرد انقلابی حتما نظر حضرت آقا را مدنظر قرار می دهد، براساس ماده 12 اساسنامه بنیاد شهید رئیس این سازمان باید از سوی رئیس جمهور به رهبری پیشنهاد شود و ایشان نیز تایید کنند. اگر جای نگرانی بود مقام معظم رهبری قطعا موافقت نمی کردند. بنده در ادامه نیز همکار نمایندگان خواهم بود چرا که قوانین ایثارگری نیاز به پالایش دارد، برخی از قوانین باید تکمیل شود.
بعد از صحبت های قاضی زاده هاشمی در توضیح دلیل استعفایش و صحبت های مخالفان با استعفای او، نمایندگان مجلس با 218 رای موافق، 22 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر با استعفای قاضی زاده موافقت کردند.
***
وقتی اصلاحطلبان از اقدامات اژهای خوشحال میشوند
عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره عملکرد محسنی اژهای گفت: تغییراتی را شاهدیم و روند رسیدگیها در حال انجام است و این موضوعات نشان میدهد که رئیس دستگاه قضا، توجه خاصی به مراجعین به دستگاه قضا دارند؛ بیش آنکه به کارمندان قوه قضائیه داشته باشند، این رویه بسیار مثبت است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بازدید سرزده رئیس قوه قضائیه از زندانها را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: زندانیان با مشکلاتی مواجهاند و هر کاری صورت بگیرد، کمک به زندانیان و خانوادههایشان است، نگاه ویژه به اشتغال زندانیان بسیار ارزشمند است و اگر هر قدم کوچکی برای تأمین مالی مددجویان و زندانیان انجام شود، قدم مثبتی است و باید از آن استقبال کرد.
وی ادامه داد: از منبع موثق شنیدم آقای محسنی اژهای به برخی پیامهای خانوادههای زندانیان امنیتی هم شخصا جواب دادند و باید از ایشان به خاطر رویهای که در پیش گرفتند تشکر کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تأکید کرد: این اقدامات رئیس دستگاه قضا در شرایط فعلی که کشور با آن مواجه است میتواند کمکحال باشد.
رمضان زاده افزود: اگر این رویه ارتباط قضات و ضابطین اصلاح شود، 50 درصد از گلایهها نسبت به قوه قضائیه برطرف میشود، آقای اژهای با ضابطین در ارتباط هستند و آشنایی خوبی با مسائل پیرامون آن دارند و با ورود ایشان و این روند اصلاحی مشکلات برطرف خواهد شد.
جواد امام فعال سیاسی اصلاحطلب به جماران: استقلال قاضی پیش و پس از انقلاب آنگونه که شایسته این مقام است، مورد توجه قانونگذار قرار نگرفته است و متأسفانه خصوصا در سالهای اخیر شاهد رفتارهای متناقضی در این خصوص هستیم که اساسا جایگاهها تغییر و بعضا قضات در نقش ضابط ایفای نقش میکنند.
امام اضافه کرد: همانطور که از اسمش مشخص است حدود اختیار و عمل ضابط قضایی در قانون مشخص، تعریف و محدود به مجوز مقام قضایی و در ذیل آن قرار دارد، تشخیص و تصمیم در صلاحیت قاضی است نه ضابط! و هر رویهای که خلاف آن صورت بگیرد باعث زیر سئوال رفتن قانون و مجریان آن نیز شده است.
مدیرعامل بنیاد باران تأکید کرد: اگر جناب آقای اژهای در این راستا قدمی بردارد، قطعا مورد استقبال بوده و گامی بلند در برگرداندن اعتبار قوه قضائیه و به تبع آن، حفظ استقلال قاضی در چارچوب قانون و اجرای دقیق آئین دادرسی عادلانه است تا اجازه دخالت و تصمیم گیری به ضابطین در امر قضا را ندهند.
وی ادامه داد: این تصمیم و گام مهمی و ضروری است تا دستگاه قضا در جایگاه بایسته و شایسته خود در قانون قرار گیرد و حتما شاهد تأثیرات مثبتی در افکار عمومی خواهند بود، این مهم ممکن نیست مگر با پایبندی به اصل حاکمیت قانون و اصل استقلال قوه قضاییه و قضات دادگستری که از الزامات بنیادین دستیابی به امنیت قضایی و تأمین حقوق شهروندی است، برای دستیابی به این هدف، همکاری و مشارکت مردم که صاحبان اصلی این حقوق هستند، ضروری است.
***
موج استعفا در حزب کارگزاران؟
«فرزانه ترکان»، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو سابق حزب کارگزاران، با اعلام این خبر که از این حزب استعفا کرده است به برنا گفت: من به دلیل زاویه ای که با برخی سیاست های حزب کارگزاران خصوصا در انتخابات اخیر، پیدا کردم از عضویت در حزب کارگزاران استعفا دادم.
او افزود: چند تن از افراد صاحب رای و بزرگان حزب هم علاوه بر من از عضویت در حزب کارگزاران استعفا دادند.
این چهره سیاسی افزود: اگر قرار باشد که همیشه دبیر و رئیس ما و کمیسیون سیاسی ما همان افرادی باشند که 15 و 20 سال قبل بودند نمی توان تغییری حس کرد چراکه این افراد هر کاری که بلد بودند و هرچه به ذهنشان رسیده تا امروز انجام داده اند، باید اجازه بدهیم که ایده های نو و جوان هایی که خلاق هستند بیایند و برنامه، کمک و راهکار ارائه بدهند.
او در پایان گفت: حضور یا عدم حضور ما در سیستم قدرت در جامعه در شرایط فعلی به ما کمک نمی کند. من فکر می کنم ما به یک اتاق فکر بسیار قوی بین بزرگان اصلاح طلب و بزرگان دلسوز این کشور احتیاج داریم، این اتاق فکر باید تشکیل شود و راهکارهایی را پیش بینی کند که در بین مردم پایگاه ایجاد کنیم. در شرایط امروز ما هم پایگاه اجتماعی مردم را از دست دادیم و هم دستمان از قدرت کوتاه است، با توجه به شرایط فعلی حضور نصف و نیمه ما در قدرت هم فایده ای نخواهد داشت چراکه ابزار و لوازم کاری که می خواهیم انجام دهیم در قدرت از ما گرفته شده، باید اول از همه دنبال کسب پایگاه اجتماعی باشیم.
طبق پیگیری های خبرنگار برنا مبنی بر افرادی که از حزب کارگزاران استعفا کرده اند، طبق گفته شهربانو امانی، یداالله طاهرنژاد هم از حزب کارگزاران استعفا کرده اما هنوز پذیرفته نشده است.