توانمندیهای موشکی و هستهای ایران تهدیدی جدی علیه ماست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری هیل، «جان راتکلیف» نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا که از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بهعنوان نامزد مدیریت اطلاعات ملی آمریکا معرفی شده است، روز سهشنبه در جلسه استماع کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا توانمندیهای موشکی و هستهای جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی جدی برای آمریکا و متحدانش خواند. وی در این...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری هیل، «جان راتکلیف» نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان آمریکا که از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بهعنوان نامزد مدیریت اطلاعات ملی آمریکا معرفی شده است، روز سهشنبه در جلسه استماع کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا توانمندیهای موشکی و هستهای جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی جدی برای آمریکا و متحدانش خواند.
وی در این خصوص به اعضای کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گفت: «موشکهای بالستیک و سایر سلاحهای متعارف ایران و همچنین توانمندیهای هستهای این کشور، تهدید جدی علیه منافع ما و متحدانمان محسوب میشوند.»
نامزد سمت مدیریت اطلاعات ملی آمریکا در ادامه بر ضرورت همکاری جامعه اطلاعاتی آمریکا با کارزار فشار حداکثری دولت این کشور علیه ایران در قالب ارائه هشدارها و تحلیلهای لازم درباره برنامههای هستهای و موشکی ایران تأکید کرد.
جان راتکلیف در حالی برنامههای موشکی و هستهای ایران را تهدیدی جدی برای آمریکا خواند و از ضرورت حمایت از کارزار فشار حداکثری علیه ایران سخن گفت که حتی بنابر اذعان خودش نمیداند که آیا ایران پیش از خروج آمریکا از برجام، به مفاد برجام پایبند بوده است یا خبر.
وی در پاسخ به سؤال یکی از سناتورها درباره پایبندی ایران به برجام پیش از خروج دولت ترامپ از این توافق چندجانبه اظهار داشت: «من مطمئن نیستم. من نمیدانم که آیا از لحاظ فنی آنها [ایران] مفاد برجام را رعایت میکردهاند یا نه.»
دولت آمریکا که در اردیبهشتماه سال 1397 از برجام خارج شد و تحریمهای یکجانبه علیه ایران را با شدت بیشتری از قبل برقرار کرد، اخیرا به دلیل نزدیک شدن زمان انقضای تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران، بر تلاشهای خود برای تمدید این تحریمها افزوده است.
نشریه آمریکایی نیویورکتایمز اخیرا در گزارشی فاش کرد که «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد با استفاده از یکی از بندهای توافق هستهای «برجام»، تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را تمدید و یا شورای امنیت سازمان ملل متحد را به اعمال تحریمهایی دیگر علیه ایران وادار کند.
نیویورکتایمز نوشته طرح وزیر امور خارجه آمریکا بر تلاش برای پیشبرد یک استدلال حقوقی مبنی بر اینکه آمریکا علیرغم خروج از برجام همچنان یکی از طرفهای مشارکتکننده در این توافق چندجانبه است، استوار است.
مقامات ایران از جمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و مجید تختروانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تأکید کردهاند که تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.