تورم 250 درصدی نوار غزه
ایبِنا: بانک جهانی اعلام کرد که همه ساکنان نوار غزه از فقر رنج میبرند. به گزارش آناتول، بانک جهانی نشان داد که تورم از 250درصد فراتر رفت که دلیل آن عواقب جنگ مداوم اسرائیل در نوار است. در گزارشی که این بانک با عنوان «بهروزرسانی اقتصادی فلسطین» منتشر کرد، آمده است: با پایان یافتن سال اول جنگ اسرائیل در نوار غزه که باعث آوارگی حدود 2میلیون نفر شد.
این بانک اعلام کرد که اراضی فلسطین شاهد کاهش 35درصدی در تولید ناخالص داخلی واقعی در سهماه اول سال2024 بوده است که «بزرگترین کاهش تاریخ» است. او گفت: اقتصاد غزه در این مدت 86درصد کوچک شد؛ درحالیکه اقتصاد کرانه باختری 25درصد کوچک شد، بیکاری در سرزمینهای فلسطین رکورد زد و از 50درصد گذشت. این بانک انتظار داشت شکاف مالی تشکیلات خودگردان فلسطین بدتر شود «و انتظار میرود در سال2024 به 2میلیارد دلار برسد (یعنی سه برابر شکاف در سال2023) که خطرات جدی برای ارائه خدمات ایجاد میکند و ممکن است به فروپاشی سیستمی منجر شود.»
بر اساس این گزارش، توقف فعالیتهای تجاری در غزه باعث شد خانوادهها بدون درآمد باقی بمانند؛ درحالیکه قیمت کالاهای اساسی بهطور قابل توجهی افزایش یافت و نرخ تورم از 250درصد فراتر رفته است. او ادامه داد: سیستم آموزشی در غزه سقوط کرده و سیستم بهداشت و درمان بهشدت آسیب دیده است؛ زیرا 80درصد مراکز مراقبت اولیه دیگر کار نمیکنند. همچنین نرخ فقر به 100درصد رسید؛ درحالیکه در کرانه باختری از 12درصد به 28درصد افزایش یافت. در این گزارش تاکید شده است که «درگیری منجر به کمبود شدید پول نقد در غزه شده که دسترسی به کمکهای بشردوستانه و خدمات مالی اولیه را تحت تاثیر قرار داده است.» این بانک نسبت به افزایش خطرات مالی بخش بانکداری فلسطین بهدلیل مواجهه با بخش عمومی که به سطوح تاریخی رسیده است، هشدار داد. بانکها با اعطای وام یا برای پرداخت بخشی از صورتحساب دستمزد بخش دولتی و یا حفظ توانایی ارائه خدمات، به برجستهترین تامین کنندگان مالی دولت فلسطین در سالهای جاری و گذشته تبدیل شدهاند.
--> اخبار مرتبط