دوشنبه 5 آذر 1403

توسلی: پروژه «مصطفی گیان» در کردستان با کم لطفی مسئولان استان همراه بود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
توسلی: پروژه «مصطفی گیان» در کردستان با کم لطفی مسئولان استان همراه بود

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با فرارسیدن ماه ربیع‌الاول و سالروز ولادت حضرت محمد (ص)، جشنی بزرگ با حضور صد‌ها تن از دف‌نوازان سراسر کشور در استان کردستان و روستای هشمیز برگزار شد. این جشن به ضبط پروژه بزرگ «مصطفی گیان» هم اختصاص داشت و به همت مرکز موسیقی ماوا برگزار می‌شد. از صبح امروز تصاویر و اخبار این جشن به شکل گسترده‌ای منتشر شده و برخی تلاش کرده‌اند تا برگزاری...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با فرارسیدن ماه ربیع‌الاول و سالروز ولادت حضرت محمد (ص)، جشنی بزرگ با حضور صد‌ها تن از دف‌نوازان سراسر کشور در استان کردستان و روستای هشمیز برگزار شد. این جشن به ضبط پروژه بزرگ «مصطفی گیان» هم اختصاص داشت و به همت مرکز موسیقی ماوا برگزار می‌شد.

از صبح امروز تصاویر و اخبار این جشن به شکل گسترده‌ای منتشر شده و برخی تلاش کرده‌اند تا برگزاری این جشن بزرگ را به نام خودشان ثبت کنند. از این رو محمدجواد توسلی مسئول جشن‌ها و پویش‌های مرکز ماوا توضیحاتی را درباره این رویداد ارائه کرده است.

توسلی می‌گوید: مردم شریف کردستان و روستای هشمیز آداب و رسوم و آیین‌های خاص خود را دارند که تماشای این رسوم یکی از جاذبه‌های گردشگری این منطقه است که ظرفیت زیادی دارد و نادیده گرفته شده و می‌توان از این ظرفیت هنری ارزشمند بهره برداری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی کرد.

توسلی در ادامه با بیان اینکه ما بعداز جشن بزرگ غدیر در تهران به فکر برپایی یک جشن بزرگ در کردستان به مناسبت ایام ولادت پیامبر (ص) بودیم، تاکید می‌کند: جلسات متعدد و زیادی را برای ترتیب دادن جشن «مصطفی گیان» با همراهی هزاردف داشتیم و ماحصل برنامه ریزی‌ها را با مسئولان استانی کردستان مطرح کردیم و توقع همراهی و همکاری از آن‌ها را داشتیم.

وی ادامه می‌دهد: با وجود جلسات متعدد و پیگیری‌های مختلفی که طی هفته‌های اخیر با مسئولان استان داشتیم، اما با کم لطفی‌های زیادی مواجه شدیم و همین کم لطفی سختی کار را برای تیم عملیاتی ما دوچندان کرد.

مسئول جشن‌ها و پویش‌های مرکز ماوا همچنین با بیان اینکه «توافقات زیادی با مسئولان استان کردستان داشتیم که متاسفانه در روز جشن عملیاتی نشد» می‌گوید: طی دو ماه اخیر هماهنگی و جلسات بسیار زیادی با مسئولان ذیربط استان گذاشته شد، اما در نهایت دربرگزاری این جشن فقط استاد و هنرمند عزیز جناب منصور مرادی و مردم محلی روستای همشیز ما را یاری دادند و این جشن بدون کمک مسئولان استانی و نهاد‌های مربوطه برگزار شد.

توسلی ادامه می‌دهد: شاید اگر مسئولان کردستان به اندازه مردمشان خوش قول و مهربان و وظیفه شناس بودن وضعیت این استان خیلی بهتر از شرایط فعلی بود.

وی همچنین با بیان اینکه «مرکز موسیقی ماوا طی سال‌های اخیر تلاش زیادی را برای تمرکز زدایی از پایتخت در حوزه فرهنگ و هنر داشته است» می‌گوید: پروژه‌های زیادی را برای رقم زدن این هدف انجام دادیم، از برگزاری پویش‌های مختلف در نقاط مختلف کشور تا تولید برنامه استعدادیابی هماهنگ که 800 گروه سرود را در نقاط مختلف کشور شناسایی کرد و برگزیدگان این گروه‌ها به قاب تلویزیون آمدند، همه این‌ها در جهت تمرکززدایی از پایتخت بود.

وی ادامه می‌دهد: کار کردن به دور از پایتخت خیلی سخت، اما شیرین است. شیرینی‌اش دیدن مردم خون گرم و مهمان نواز ایران است و سختی‌اش نیز بی مهری مسئولان استان است که حتی ما را پشیمان می‌کنند که چرا ما دست یاری به سمت‌شان دراز کردیم؟! و‌ای کاش از روز اول پروژه به جای یاری خواستن از مسئولان سیاسی و فرهنگی استان، از خود مردم محلی برای انجام این رویداد جذاب و دیدنی کمک می‌خواستیم که واقعا با جان و دل به یاری ما آمدند و نتیجه این همدلی و همراهی مردم این قاب‌های دیدنی بود که خلق شد.

توسلی می‌گوید: ما با هماهنگی‌های لازم طی دو ماه اخیر تعداد زیادی از هنرمندان دف نواز کشور را از شهر‌های مختلف استان اصفهان، کرمانشاه، تهران، گرگان و به خصوص استان کردستان گرد هم جمع آوری کردیم تا قاب تصویری زیبایی از کردستان در ایام ولادت پیامبر (ص) به دنیا مخابره کنیم.

وی تاکید می‌کند: به دلیل جذابیت‌های این جشن برای مردم و توریست‌ها، با هماهنگی تور‌های مسافرتی قریب به دو هزار گردشگر داخلی و خارجی برای شرکت در این جشن خودشان را به روستای هشمیز استان کردستان رساندند که برای مسئولان استانی حیرت آور بود. این رویداد‌ها ظرفیت زیادی برای تقویت اقتصاد روستا داشته و دارد، البته به این شرط که مسئولان استان تدابیر و توجهات لازم را داشته باشند.