توضیحات کدخدایی درباره پرداخت وجه برای تایید صلاحیت / توضیح فعال سیاسی اصلاحطلب درباره دلیل عدم ارائه لیست / FATF تاثیری بر قیمت ارز نخواهد داشت
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
توضیحات کدخدایی درباره پرداخت وجه برای تایید صلاحیت
مدتی است بحث افرادی که مدعی نفوذ در شورای نگهبان هستند و در ازای دریافت وجه برای تایید صلاحیت کارسازی میکنند در رسانهها مطرح شده است. محمود صادقی از چندماه پیش پیگیر این مسئله بود تا اینکه در هفته گذشته دادستانی تهران با صدور اطلاعیهای از دستگیری 12نفر در این زمینه خبر داد. در پی آن محمود صادقی هم توضیحاتی ارائه کرد.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در این زمینه به فارس گفت: «خوشبختانه سخنگوی قوه قضائیه هم پاسخ داده و شایعاتی که در این خصوص مطرح بود را تکذیب کرد که هیچ کدام از حرف افرادی که بیمار هستند و اخباری که در رابطه با شورای نگهبان منعکس میکنند صحت ندارد.
اینکه در بیرون، افرادی کلاهبرداری میکنند، این کلاهبرداری نسبت به همه انجام میشود و شما هر روز در اخبار حوادث هم افرادی میبینید که مثلا پزشک قلابی یا مامور نیروی انتظامی یا مأمور وزارت اطلاعات قلابی بوده است که همه اینها رسیدگی میشود و به دادگاه رفته و محاکمه میشوند.
کلاهبرداری بیرون و خارج از شورای نگهبان ارتباطی به شورای نگهبان ندارد؛ اگرچه ما پیگیر هستیم و در این خصوص پیگیری کردیم اما این در همه سالها هم وجود داشته است؛ هر چند ما در این سالها همیشه پیگیری کردیم و افرادی هم به دادگاه رفته و محاکمه شدند.
اینکه افرادی خودشان بخواهند این فضا را مغشوش کرده و حرفهایی بزنند و خود را ناجی این قضیه اعلام کنند به نظر من اهداف سیاسی پشت آن نهفته است که مردم نباید به آن توجه کنند. خوشبختانه شورای نگهبان همه نظارتها را نسبت به کارهایی که انجام میدهد دارد، مردم هم هشیار باشند.
ما قبلا اطلاعیه دادیم که مراقب این کلاهبرداران باشند و کسانی که سوءاستفاده میکنند و به دنبال به قول خودشان تأیید صلاحیتهایی با پرداخت پول و این موارد است همه اینها شایعات است؛ مردم بدانند که میزان شورای نگهبان فقط قانون و مقررات است و کسی هم توجه نکند. اگر هم شنیدند کسی این گونه است خواهش ما این است که سریعا به مراجع انتظامی، امنیتی و مراجع قضایی اطلاع دهند تا انشاءالله با آنها برخورد شود.»
کدخدایی در ادامه تاکید کرده است: «ما از کسانی که اخبار دروغ و کذب را منعکس میکنند شکایت کردیم و ادامه هم میدهیم.»
بیشتر بخوانید:
کدخدایی: امکان افزایش تعداد تایید صلاحیت شدگان وجود دارد / تأیید صلاحیتها با پرداخت پول شایعه است
***
آخرین وضعیت اجرای قانون شفافیت مالی نامزدهای مجلس
جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور در گفتوگو با فارس، در مورد آخرین وضعیت قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی گفت: قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی را به ستادهای انتخابات استانها ابلاغ کردیم.
رییس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: پس از ابلاغ قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی توسط رئیسجمهور به وزارت کشور، این قانون را به ستادهای انتخابات استانها ابلاغ کردیم.
وی افزود: ماده 7 این قانون، ناظر بر این است که نامزدها باید پس از افتتاح حساب نزد یکی از بانک های دارای مجوز از بانک مرکزی، مشخصات آن را به فرمانداران مراکز حوزه های انتخابیه اعلام کنند.
رییس ستاد انتخابات کشور با اشاره به این که فرایند افتتاح حساب بانکی و اعلام آن به فرمانداریها بایستی از زمان ابلاغ این قانون در تاریخ 14 بهمن ماه 1398 تا پیش از آغاز فرصت قانونی تبلیغات انتخاباتی 24 بهمن ماه 1398توسط نامزدها انجام شود، افزود: طبق ماده 8 همین قانون نامزدها موظفند فردی را به عنوان نماینده مالی خود تعیین کنند و مشخصات وی را تا پیش از شروع زمان تبلیغات به فرمانداری ها اعلام نمایند.
***
احتمال لیست دادن اصلاحطلبان بالا رفت
مهر نوشت: دبیر کل حزب اسلامی کار با بیان اینکه برخی احزاب اصلاحطلب کاندیداهایی در تهران و شهرستانها دارند، گفت: در روزهای آینده درباره اینکه فهرست ائتلاف چگونه بسته شود مذاکراتی خواهیم داشت.
حسین کمالی، دبیر کل حزب اسلامی درباره سازوکار حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس، گفت: هنوز جلسهای که نتیجه مشخصی داشته باشد میان احزاب اصلاحطلب برگزار نشده اما قرار است در روزهای آینده گفتگوهایی صورت گیرد و بر اساس آن ائتلاف تشکیل شود.
وی افزود: در روزهای آینده و پس از گفتگوهای نهایی تصمیمات لازم اتخاذ شده و اقدامات نهایی صورت خواهد گرفت.
کمالی درباره مخالفت شورای عالی سیاستگذاری و برخی احزاب اصلاحطلب با تشکیل ائتلاف و اصرار بر عدم حضور در انتخابات گفت: طبیعتا بخشی از احزاب که تقاضا دارند فهرستی از سوی اصلاحطلبان ارائه نشود کسانی هستند که کاندیدا ندارند. برخی از اینها هم رسما اعلام کردهاند چون کاندیداهای ما تایید صلاحیت نشدند لیست نمیدهیم.
وی همچنین گفت: با این حال احزابی هستند که کاندیداهایی هم در تهران و هم در شهرستانها دارند، بنابراین در روزهای آینده و در جلسات میان احزاب اصلاحطلب درباره اینکه فهرست ائتلاف چگونه و شامل چه کسانی باشد بحث خواهد شد و ساز و کار مشارکت در انتخابات تعیین خواهد شد.
***
FATF تاثیری بر قیمت ارز نخواهد داشت
به گزارش الف، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی طی یادداشتی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت:
«این روزها، سفتهبازان و رانتجویان بازار ارز نتیجه جلسه آتی FATF را بدون اطلاع از پیچیدگیهای روند آن، عدم تمدید تعلیق قلمداد کرده و در خصوص تأثیر آن بر نرخ ارز، تبلیغات زیادی در کانالهای تبلیغاتی خود راه انداختهاند.
نظرم را قبلا در مورد اهمیت این موضوع گفتهام، لیکن در شرایط فعلی که اغلب بانکهای خارجی به دلیل تشدید تحریمهای آمریکا، همکاری لازم با بانکهای ایران را ندارند و تبادلات ارزی ما از طریق مکانیسمهای بانکی جایگزین و غیرقابل تحریم انجام میشود، تصمیم آتی FATF (اعم از تمدید یا عدم تمدید) نمیتواند تأثیر قابل توجهی بر شرایط ارزی کشورمان داشته باشد و عمده خبرسازیها در این خصوص با انگیزه سودجویی و نوسانگیری در بازار ارز انجام میگیرد.
دستاویز قرار دادن موضوع FATF برای اثرگذاری در نرخ ارز از طریق سفتهبازان و فضای مجازی با واقعیات بازار و روند تأمین ارز در تجارت خارجی کشور و چشمانداز گشایش کانالهای جدید همخوانی ندارد. ضمن اینکه، بانک مرکزی نظارت بر جریان پول و مبارزه با پولشویی را نیز در کنار مدیریت ارز با قوت ادامه خواهد داد. مردم مراقبت نمایند که با شگرد جدید سودجویان، اینبار تحت عنوان تأثیر FATF، داراییهای آنها در بازار ارز در معرض ریسک قرار نگیرد.»
***
7 نامزد اصولگرایان در تهران مشخص شدند
به گزارش مهر، هیئت انتخاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب 7 نفر از کاندیداهای فهرست تهران در بخش پیشکسوتان را تعیین کرد.
بر این اساس «محمد باقر قالیباف، جلیل بشارتی، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی، کیومرث هاشمی، عزت الله اکبری، الیاس نادران، مصطفی میرسلیم» به عنوان هفت پیشکسوت فهرست ائتلاف نیروهای انقلاب تعیین شدند.
بیشتر بخوانید:
7 کاندیدای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در تهران نهایی شدند
***
چرا شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان تصمیم گرفت لیست ارائه نکند؟
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره لیست احزاب اصلاحطلب به نامهنیوز گفت: «بر اساس مصوبه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان جبهه اصلاحات لیست انتخاباتی در تهران نمیدهد و احزاب می توانند به نام خودشان و نه به نام اصلاحطلبان، جبهه اصلاحات، شورای سیاستگذاری یا هر عنوانی که دلالت بر جمع اصلاحطلبان داشته باشد لیست انتخاباتی بدهند؛ یعنی هر حزب میتواند بگوید که این افراد مورد تأیید حزب هستند و اگر بخواهند نظر خود را به نوعی نظر جمع اصلاحطلبان با عناوین مختلف ابراز کنند، خلاف مصوبه شورای سیاستگذاری است. آنها صرفا باید بگویند این نامزد، نامزد حزب است و لاغیر».
او در پاسخ به این پرسش که آیا لیستی که اخیرا توسط جمعی از اصلاحطلبان تدوین شده است که بعضا با نام «اصلاحطلبان پایتخت» خوانده میشود را میتوان خلاف مصوبه شورای سیاستگذاری دانست، اظهار کرد: «اگر هر نامی که متضمن جمع اصلاحطلبان بر این لیست بگذارند مصوبه شورا را نقض کردهاند. تصمیم شورا یک تصمیم جبههای است و بار مسئولیت لیست چند حزب نباید به عهده تمام اصلاحطلبان بیفتد. اصلاحطلبان در مقطع کنونی شخصیت شاخصی در انتخابات ندارند و به همین دلیل دیگر نمیخواهند حمایتی انجام دهند که متعاقب آن احتمال ریزش سرمایه اجتماعی برود. شورای سیاستگذاری تمایلی نداشت و ندارد که تجربه سال94 تکرار شود».
صوفی درخصوص علت عدم ارائه لیست ائتلافی توسط اصلاحطلبان گفت:«اتفاقی که در انتخابات ریاستجمهوری سال92 و بعد از آن در انتخابات مجلس سال94 رخ داد، وجه سلبی داشت یعنی ما سعی کردیم مردم را قانع کنیم که به کسانی رأی بدهند که قدرت از دست افراطیها خارج شود. این خواسته به نتیجه رسید اما بعد از آن به دلیل ناکارآمدی دولت و مجلس مردم ناامید شدند و به دلیل حمایت اصلاحطلبان از غیراصلاحطلبان مردم اصلاحطلبان را در ایجاد وضع موجود بیتقصیر ندانستند. ما از معیارهای اصلاحطلبی در دو انتخابات پیشین عدول کرده بودیم و نتوانستیم مطالبات مردم را محقق کنیم؛ از اینرو اعتماد عمومی به اصلاحطلبان مخدوش شد. اکنون دیگر نمیخواهیم آن تجربه تکرار شود. ما باید پاسخگوی اعتماد عمومی باشیم. به همین دلیل در شرایطی که نیروی شاخصی وجود ندارد، اختیار به خود احزاب و شوراهای استانی واگذار شده است».
او درباره احتمال رأیآوری همین تعداد اصلاحطلبی که تأیید صلاحیت شدهاند تصریح کرد: «ممکن است رأی بیاروند. بههرحال باید دید وضعیت جناح مقابل چگونه است. اکنون شرایط اصولگرایان اصلا خوب نیست و مردم رغبتی به رأی دادن به آنها هم ندارند یعنی اصولگرایان باید بدانند که وقتی مشارکت پایین میآید مردم به آنها هم رأی نمیدهند. اما به هر حال ممکن است در یک رقابت حداقلی اصلاحطلبان هم پیروز شوند».
***
یگان ویژه از چه اسلحهای استفاده میکند؟
سردار حسن کرمی فرمانده یگانهای ویژه ناجا در گفتگو با فارس گفت: در اذهان عمومی یگان ویژه، واحدی سخت و خشن دیده می شود اما در صحنه عمل مردم شاهدند که ماموران یگان ویژه رفتاری انسانی، اسلامی و انقلابی دارند و تا آنجا که می توانند مدارا کرده و به افراد تذکر میدهند.
سردار کرمی اعلام کرد: اگر در مواقعی، افرادی باشند که قانون را زیر پا گذاشته و به مقدسات و انقلاب توهین کنند و در واقع خط قرمزها را زیر پا بگذارند خود مردم از ما درخواست می کنند که عکس العمل نشان داده و با آنها برخورد کنیم.
وی ادامه داد: حتی در آن موقع هم سعی میکنیم با افرادی که قانون را زیر پا گذاشته و به اموال عمومی آسیب میرسانند با تذکر، مدارا و سعه صدر برخورد کنیم.
سردار کرمی گفت: با رویکردی که ماموران یگان ویژه داشته اند تا کنون با کمترین هزینه توانسته ایم صحنه های مختلف را جمع کنیم؛ البته مردم نیز همواره با ما همکاری داشتند و کسانی را که تخلف کرده و به اموال عمومی آسیب می رساندند به ما معرفی کرده و از ما می خواستند که جلوی آنها را گرفته و با آنها برخورد کنیم.
فرمانده یگان های ویژه ناجا در پاسخ به دیگر پرسش در این خصوص که آیا یگان ویژه در اغتشاشات و ناآرامی ها از سلاح جنگی استفاده می کند یا خیر؛ اظهار داشت: یگان ویژه در صحنهها به هیچ وجه از اسلحه جنگی استفاده نمیکند.
وی گفت: مهم ترین اسلحه ما آبپاش است؛ البته در شرایط خاص از گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی که غیر کشنده است، استفاده میشود.