توقف "پتروشیمی میانکاله" بیانگر مشارکت فعالان در حفاظت از محیط زیست بود
مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به توقف پتروشیمی میانکاله گفت: پتروشیمی میانکاله بیانگر مشارکت مردم و فعالان و همکاری آنها با سازمان در مقوله حفاظت از محیط زیست بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید ابوالقاسم موسوی، مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در برنامه "مثبت سلامت" در رابطه با نقش مردم در حفاظت از محیط زیست اظهار کرد: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بارها تأکید داشتهاند که محیط زیست باید مردمی شود و ما نیز بر اساس این تأکیدات وظیفه داریم تا این امر را محقق کنیم. خوشبختانه نگاهها به بحث مشارکت تغییر کرده و نحوه مراودات دولت مردمی با مردم و فعالان محیط زیست پیشرفت زیادی داشت است.
وی ادامه داد: ما به همکاری مردم وارد کار میدانی شدهایم و تشکلها نیز از حالت زینتالمجالسی خارج شده و پای کار آمدهاند. مثال عینی این موضوع، پتروشیمی میانکاله بود که در این مورد شخص آقای سلاجقه در کنار فعالین و تشکلها ایستاد و زمانی که این جدیت در سازمان محیط زیست برای توقف این پروژه دیده شد، بقیه مسئولین نیز پای کار آمدند و در نهایت میانکاله از آسیب توسط پتروشیمی نجات پیدا کرد.
مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از این به بعد نیز رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست به همین شکل است و شدیداً اعتقاد داریم که اگر مردم پای کار حفاظت از محیط زیست بیایند و این همراهی مردم بر اساس نظرات کارشناسی شده و به دور از احساسات باشد، باید با آنها همکاری کنیم. البته باید توجه شود که سازمان مخالف توسعه و بهبود معیشت جوامع محلی نیست و هرجا که آسیب جدی به محیط زیست وارد نشود، ما نیز مخالفتی با توسعه نداریم.
موسوی تصریح کرد: ما باید همه استانها را درگیر مباحث ملی محیط زیست کنیم؛ رویکرد ما این است که بر حسب چالشهای محیط زیستی هر استان به مردم آموزش بدهیم و تولید محتوا کنیم. به دنبال این هستیم که محتویها را به گونهای طراحی کنیم که نهایتاً به عنوان یک پایلوت ملی اجرایی شود. به عنوان مثال در حال حاضر آموزش عشایر در آذربایجان شرقی و در استان فارس کار میشود، در استان ایلام به آموزش اطفای حریق پرداختهایم و تجربه این آموزشها را به سایر استانها میبریم.
وی افزود: ما در کشور تشکلهای تخصصی زیادی داریم که به طور اختصای بر روی موضوعات تنوع زیستی، آب، ارزیابی محیط زیستی و...، کار میکنند. این تشکلها کمک زیادی به ما میکنند و اهمیت زیادی برای ما دارند. گروهی که داوطلبانه قصد دارند برای کمک به محیط زیست کار کنند، ما وظیفه داریم بستری را فراهم کنیم که نگه سرمایهای به این عزیزان داشته باشیم.
مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ستاد اربعین سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: یکی از وظایف ما در سازمان این است که مخاطبشناسی داشته باشیم و برای هر مخاطب محتوی خاص خود را تولید کنیم. زنانی که دیدیم 7 میلیون زائر از کشور ما برای زیارت امام حسین (ع) رهسپار میشوند، ظرفیت خوبی برای آموزش وجود دارد و ما حتماً باید از این فرصت استفاده کنیم.
موسوی اضافه کرد: در کنار راهاندازی ستاد اربعین، پویشی به نام "زائر اربعین، سفیر محیط زیست" را راهاندازی کردیم، پیامهای متعدد محیط زیستی را آماده کردیم که در این خصوص قرار است صدا و سیما نیز با ما همکاری کند. به دنبال راهاندازی موکب بازیافت هستیم و در تلاش هستیم تا پسماندهای پلاستیک را فشرده کرده و آنها را در پروسه بازیافت، تبدیل به گرانول کنیم. سطلهای زباله تفکیک پسماند نیز در مسیر تعبیه شده و سال آینده خیلی زودتر به این موضوع ورود میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید نقش رسانه در بحث آموزش محیط زیست را پررنگتر کنیم که خوشبختانه در این رابطه شورای فرهنگ عمومی کشور سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست را تصویب کرد. این سند به بیش از 20 دستگاه از جمله صدا و سیما ابلاغ شد و زودی کارگروههای آن را نیز تشکیل میدهیم.
چرا باید ستاد اربعین در سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل میشد!؟ برنامه ویژه محیط زیست برای آموزش جوامع محلی / ساخت 1401 خانه محیط زیست تا پایان سال جاری