تولید برق هستهای سبب صرفه جویی 80 میلیون بشکه نفت شده است
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه های هستهای کشور تولید شده، تاکنون 80 میلیون بشکه نفت صرفه جویی شده است.
به گزارش مشرق، همایش ایران قوی که روایت چهار دهه پیشرفت کشور است روز سه شنبه به همت بسیج دانشجویی هشت دانشگاه در دانشگاه تهران برگزار شد.
پژمان شیرمردی در این همایش گفت: موضوع هسته ای از سال 1335 در دانشگاه تهران آغاز شد تا سال 1353 فراز و فرودهای مختلفی در حوزه هسته ای بود.
وی افزود: در سال 1346 نخستین دستگاه شتاب دهنده و راکتور تحقیقاتی در مرکز اتمی دانشگاه تهران راه اندازی شد. در سال 1353 هم سازمان انرژی اتمی صنعت هسته ای کشور مستقل شد.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: از سال 1353 تا 57 قرارداد دو راکتور با کشورهای آلمان و فرانسه منعقد شد و برنامه این بود که کشور در یک برنامه 20 ساله، 23 هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشد.
وی ادامه داد: اما پس از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و نفوذ نظام سلطه کشور آلمان برای ساخت راکتور هسته ای عقب نشینی کرد. البته در سال 1374 راکتور نیمه کاره هسته ای تحویل روسیه داده می شود و این راکتور از سال 1390 با ظرفیت هزارمگاوات وارد شبکه برق کشور می شود و از سال 92 به صورت تنظیم شده از این شبکه استفاده می شود.
شیرمردی با اشاره به یکی از سوالاتی مبنی بر اینکه چرا به دلیل تولید بالای مواد هیدروکربنی در دنیا، به سمت انرژی هسته ای رفته ایم، اظهار داشت: جواب این است که در کشورهای توسعه یافته، تنوع در سبد انرژی وجود دارد تا در صورت مشکل تامین برق، روش جایگزین وجود داشته باشد و با روش هسته ای به تولید برق پایدار برسیم.
وی تصریح کرد: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه های هسته ای تولید شده است تاکنون 80 میلیون بشکه نفت صرفه جویی شد.
معاون سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به وجود گازهای گلخانه ای و اهمیت انرژی هسته ای برای تولید انرژی پاک، گفت: با استفاده از نیروگاه هسته ای، جلوی بخش عظیمی از گازهایی که وارد جو زمین می شوند، خواهد گرفت.
وی یادآور شد: طبق قراردادی که با کشور روسیه منعقد شده، قرار است سه هزار مگاوات برق در نیروگاه بوشهر تولید شود.
وی تصریح کرد: دانش هسته ای به سمتی پیشرفت کرده است که ساخت نخستین راکتور قدرت بومی 160 مگاواتی آغاز شده است. یعنی راکتور قدرت کاملا ایرانی آغاز شده است تا در آینده ایران اسلامی به عنوان کشور توانا در ساخت راکتور معرفی شود.
معاون سازمان انرژی انرژی اتمی با اشاره با تاثیر انرژی هسته ای در کشاورزی گفت: طبق سند راهبردی انرژی هسته ای تا سال 1420، تعداد 12 منطقه اولویت دار با استفاده از پرتو هسته ای برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: متاسفانه سالانه بخش زیادی از محصولات کشاورزی به دلیل آفت از بین می روند و پرتو هسته ای در محصولات منجر به کاهش آفات می شود. چرا که سالانه 8 تا 10 هزار میلیارد دلار سرمایه کشور به دلیل آفات و ضرر به محصولات کشاورزی از بین می رود.
شیرمردی تاکید کرد: امروز امنیت غذایی یکی از چالش های مهم دنیا است و سازمان انرژی اتمی برای حوزه کشاورزی برنامه جامع در کل کشور دارد تا علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، منجر به صادرات در این بخش می شود.
وی با بیان اینکه در حوزه رادیو داروها، ایران اسلامی یکی از تولید کنندگان مهم دنیا است، گفت: این در حالی است که تا سال 86 به میزان 90 درصد داروها از کشور بلژیک وارد می شد. اما امروز بیش از 300 هزار کیت تشخیص قلبی، کلیه و سرطان های مختلف در کشور تولید می شود.
معاون سازمان انرژی اتمی یادآور شد: به رغم پیشرفت هایی که در بخش هسته ای کسب شده ولی هنوز از جایگاه فعلی در حوزه هسته ای راضی نیستیم. چرا که جایگاهی که باید به آن در این حوزه برسیم، بسیار بالاتر است.
وی تصریح کرد: مشکل نظام سلطه با ایران هسته ای به دلیل الگو شدن این بخش در صنعت است و در حوزه فناوری هسته ای نشان دادیم که می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و این موفق در ساخت یو سی اف اصفهان را به منصه ظهور رساندیم تا این پیشرفت منجر به تعجب نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی در بازدید از یو سی اف شود.
شیرمردی خاطرنشان کرد: همه این موفقیت ها به مدد تاکیدات و حمایت های رهبر معظم انقلاب و تلاش دانشمندان و نخبگان کشور حاصل شده است.
منبع: ایرنا