جمعه 9 آذر 1403

تولید نانو پودر خالص مس با 10 درصد قیمت تمام شده جهانی در کرمان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تولید نانو پودر خالص مس با 10 درصد قیمت تمام شده جهانی در کرمان

رضا رنجبر توتونچی گفت: بعد از تحقیق و پژوهش طولانی مدت به محصولی دست یافتیم که دانش و تخصص آن فقط در دست شرکت‌های مطرح آمریکایی و اروپایی بود اما ما با تخصص و تلاش نخبگان جوان ایرانی و بومی خودمان توانستیم به علمی که حتی اجازه تحقیق در باره آن را به دیگر کشورها نمی دادند را بدست آوریم و تنها با 10 درصد قیمت تمام شده جهانی آن را بسازیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا رنجبر توتونچی، مدیر عامل شرکت نانو فناوران ثمین در گفتگو با"راه آرمان" عنوان کرد: این شرکت در ابتدای امر با حضور جمعی از فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی برای تولید محصول آیروژل تشکیل شد که در مراحل تحقیقات اولیه این طرح جای خودش را به تولید نانوذرات فلزی و مهمتر از همه نانوذرات مس داد.

وی ادامه داد: توجه و تلاش اعضای اصلی تیم بر روی تولید نانوذرات مس پس از دو سال به ثمر نشست و این مجموعه موفق به تولید نانوپودر مس با خلوص بالای 99 درصد و اندازه ذرات زیر 25 نانو متر گردید. مدیر عامل نانو فناوان ثمین با بیان اینکه این واحد تولیدی تحقیقاتی دانش بنیان ایپست اذعان کرد: علاوه بر نانوپودر مس و اکسیدهای آن این مجموعه موفق به تولید نانوپودرسیلیکات و سیلیس خالص، نانوکلوئید گوگرد، نانوپودر تیتانیوم دی اکساید، نانوپودر کبالت و اکسیدهای آن شده است.

توتونچی به تولید نانو پودر مس خالص و اکسید های آن اشاره کرد و گفت: پودر فلز مس و اکسیدهای آن به خصوص در مقیاس نانو علاوه بر ویژگی ها و خصیصه های عنصر مس، خاصیت هدایت الکتریکی و هدایت حرارتی و همچنین خواص آنتی باکتریالی و آنتی بیوتیکی قابل توجه ای دارد.

وی مدعی شد: تکنولوژی تولید نانوذرات مس هایتک بوده و تنها در اختیار کشورهای معدودی در دنیاست که با توجه به توسعه صنایع الکترونیک و ماشین آلات هوشمند و همچنین اهمیت مس در متالوژی پودر و آلیاژسازی، آینده ی صنعت نانوذرات مس بسیار روشن است. مدیر عامل واحد دانش بنیان ثمین اذعان کرد: افزایش اپیدمی های ویروسی و باکتریایی در دنیا نیز مصرف نانوپودر مس و اکسیدهای آن را در دنیا سبب توجه به این محصول و استقبال از آن شده است.

توتونچی به تولید ماسک نانو مس توسط واحد فناور دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان اشاره و تاکید کرد: ما توانسته ایم نانوذرات مس را بر روی پارچه قرار داده و تثبیت و پایدار کنیم تا باعث بدست آمدن خاصیت آنتی باکتریالی ماسک شود و سبب غیر فعال شدن ویروس ها در مقابله با پودر مس شوند که کار فناورانه و نوینی است و ما موفق به تولید این پودر با 10 درصد قیمت تمام شده جهانی آن شدیم. رضا رنجبر توتویی استان کرمان را مهد معادن به ویژه مس دانست و افزود: نانو پودر مس دانش بنیان ترین صنعت پایین دستی مس است و پودر این فلز خواص آنتی باکتریالی دارد که شرکت ما در بهمن ماه سال گذشته توانست به این فناوری دست یابد. وی افزود: هر یک کیلو گرم پودر نانو مس 1500 تا 3000 دلار ارزش ریالی دارد و محصولی است که با بهترین برند تولیدات نانو در دنیا برابری می کند در حال حاضر 400 کیلوگرم از این پودر تولید شده و در صورت حمایت قادر به تولید 7 تن پودر مس در ماه هستیم. وی تصریح کرد: این پودر مس در تولید پارچه و البسه های پزشکی مانند ماسک و گان، تولید لعاب کاشی و سرامیک، تجهیزات پزشکی، مکمل های غذایی، کارخانه های جوهر رسانا و... کاربرد دارد و می توانیم زیر 200 دلار در بازار آن را عرضه کنیم. از تولید پودر مس تا ساخت ماسک آنتی باکتریال نانو علی رنجبر توتونچی نیز به تولید ماسک در این واحد فناور اشاره کرد و گفت: ماسک نانو مس، ماسکی سه لایه است که نانوذرات مس به کار رفته در آن بعد از یک دقیقه ویروس کرونا و هر نوع ویروسی که قابلیت فراگیری دارد، را از بین می‌برد. وی مدعی شد: بعد از تحقیق و پژوهش طولانی مدت به محصولی دست یافتیم که دانش و تخصص آن فقط در دست شرکت‌های مطرح آمریکایی و اروپایی بود اما ما با تخصص و فکر و تلاش نخبگان جوان ایرانی و بومی خودمان توانستیم به علمی که حتی اجازه تحقیق در باره آن را به دیگر کشورها نمی دادند را بدست آوریم.

ماسک چهارلایه آنتی باکتریال نانو مس تولید نخبگان کرمانی

مدیر عامل شرکت فناوران اذعان کرد: این ماسک برای اولین بار در دنیا و با تلاش دانشمندان جوان ایران و با مجوز از سازمان غذا و دارو، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، IMED، سازمان جهانی بهداشت WHO درشرکت نانو فناوران ثمین آرمان کارمانیابه تولید رسیده است. وی ادامه داد: این ماسک با قابلیت خود پاکسازی Self Cleaning در هر شرایطی در ظرف چند ثانیه بعد از آلودگی با میکروارگانیسم های بیماری زا به حالت استریل اولیه در آمده و قابل استفاده خواهد بود. جذب 99 درصدی میکروارگانیسم ها توسط الیاف نانو مس رنجبر توتونچی به دیگر مزایای این محصول دانش بنیان اشاره کرد و گفت: جذب 99 درصدی میکروارگانیسم ها توسط الیاف نانو، قابلیت خود پاکسازی سطح ماسک توسط ذرات نانو مس ظرف چند ثانیه، قابلیت استفاده دائم، عدم نشر ویروس بعد از دور انداختن، قابلیت نگهداری آسان از نکات مثبت ساخت در این محصول است. مدیر عامل واحد دانش بنیان فناوران اذعان کرد: در حال حاضر به دنبال ساخت دیگر محصولات با استفاده از پودر نانو مس هستیم که به زودی میزان اشتغال زایی و حتی صادارت این محصول را به مطالبه گران علم اعلام خواهیم کرد. انتهای پیام /