شنبه 29 دی 1403

تولید 500 تن زباله در روز در استان زنجان / نرخ رشد جمعیت در زنجان 1.78 درصد است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تولید 500 تن زباله در روز در استان زنجان / نرخ رشد جمعیت در زنجان 1.78 درصد است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه پسماندها سلامت را تهدید می‌کنند، گفت: در سطح استان زنجان روزانه 500 تن زباله تولید می‌شود و لازم است برای بهبود شرایط و کاهش میزان تولید زباله تفکیک زباله از مبدا انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; مشهود تقیلو امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان زنجان با بیان اینکه در حال تعداد بستری‌های کرونا در سطح بیمارستان‌های استان 36 نفر است، اظهار داشت: خوشبختانه تعداد فوتی‌ها در برخی از روزها به صفر رسیده است با این حال تعداد مجموع فوتی‌های بیماری کرونا تاکنون در استان زنجان یک هزارو 193 نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه تا حاضر جمعیت بالای 12 سال استان زنجان در دوز اول به میزان 94.2 درصد نسبت به بیماری کرونا واکسینه شده‌اند، افزود: این رقم در دوز دوم 92.54 درصد بود با این وجود تزریق دوز سوم واکسن در افراد بالای 18 سال در استان نیز به 52.55 درصد رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان جزو چند استان برتر به لحاظ سطح واکسیناسیون کرونا است، تصریح کرد: در رده سنی 9 تا 12 بیش از 44.7 درصد جمعیت واکسینه شده و این رقم در سنین بین 5 تا 9 سال استان نیز 24.9 می‌باشد.

وی با اشاره به فعالیت 119 مرکز جامع خدمات در سطح استان عنوان کرد: 66 مرکز خدمات شهری، 26 مرکز خدمات شهری و روستایی، 27 مرکز جامع خدمات روستایی در سطح استان در حال ارائه خدمات هستند.

تقی‌لو با بیان اینکه همچنین 81 پایگاه سلامت در استان فعال است، خاطر نشان کرد: در سطح روستاهای استان نیز 453 خانه بهداشت در حال ارائه خدمات به مردم روستاها هستند‌.

وی با اشاره به پسماندهایی که تولید می‌شود و محیط زیست و در نهایت سلامت را تهدید می‌کند، اذعان کرد: در سطح استان روزانه 500 تن زباله تولید می‌شود این در حالی است که میزان تولید زباله در شهر زنجان روزانه به بیش از 340 تن می‌رسد اما برای بهبود شرایط و کاهش میزان تولید زباله باید برخی فرهنگ‌سازی‌ها انجام شود به طوری که در یک مثال باید کیسه‌های پارچه‌ای جایگزین کیسه‌های نایلونی شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان این که این موضوع از چند جهت حائز اهمیت است، گفت: چراکه برخی زباله‌ها قابل تجزیه نیستند و با باقی ماندن در محیط در نهایت سلامتی را مورد تهدید قرار می‌دهند. با این وجود باید فرهنگ تفکیک زباله از مبدا مورد توجه قرار گیرد با اینکه این طرح اجرا شده اما چندان موفق نبوده و باید بر روی این موضوع اقدامات جدی صورت پذیرد.

وی با اشاره به اینکه فاضلاب و پسماندها از 9 ورودی به زنجانرود می‌ریزد و موجب آلودگی زنجانرود می‌شوند، ابراز داشت: معاونت بهداشت دانشگاه نقش اطلاع رسانی را بر عهده داشته نمی‌تواند برخوردی با متخلفان انجام دهد.

تقی‌لو در ادامه با اشاره به اینکه کشور از لحاظ رشد جمعیت سیر نزولی دارد، گفت: با اینکه از سال 93 قانون حمایت از خانواده ابلاغ شده اما عملا فرهنگ سازی درستی بر روی موضوع انجام نگرفته است، همین امر سبب شده تا خطر پیری جمعیت کشور را تهدید کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ رشد جمعیت در کشور از 2.1 درصد در سال 95 به 1.74 درصد در سال 98 رسیده است، خاطر نشان کرد: نرخ رشد جمعیت در استان زنجان در سال 99 به 1.78 درصد است که نسبت به کشور در شرایط بهتری است اما باز هم قابل قبول نیست.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه از سال 1400 تا 1420 سالمندان کشور به دو برابر خواهد رسید، گفت: سیر پیری جمعیت که در کشورهای دیگر در طول 100 سال شکل می‌گیرد در کشور ما در 20 سال اتفاق خواهد بود بنابراین ما در کشور با کهولت سن مواجه خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه علی‌رغم طغیان سرخک در برخی کشورها اما درگیری در کشور ما پایین است، عنوان کرد: خوشبختانه سطح واکسیناسیون سرخک در زنجان 100 درصد است.

انتهای پیام /