جاده سروآباد به کامیاران شهریور زیر بار ترافیک میرود
سنندج - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: یکی از پروژههای بسیار مهم و استراتژیک برای شهرستان سروآباد تکمیل و بهرهبرداری از محور ارتباطی سروآباد به کامیاران است که تا پایان شهریور امسال عملیات اجرایی آن به اتمام میرسد و زیر بار ترافیک میرود.
به گزارش ایرنا، بهرام نصراللهی زاده شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان سروآباد اظهار داشت: محور ارتباطی کامیاران به سروآباد به طول 90 کیلومتر از راههای مهم ارتباطی استان کردستان و غرب کشور به شمار میرود که ارتباط استانهای جنوبی را به غرب کشور متصل میکند و چهار هزار و 500 متر آن باقی مانده که تا مهر ماه امسال تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی یادآور شد: آسفالت و تکمیل محور ارتباطی هورامان به پاوه در استان کرمانشاه در محدوده روستاهای سلین به ناو به طول 10 کیلومتر در حوزه استحفاظی سروآباد از پروژههای مهمی است که تا پایان امسال ساخت آن به اتمام میرسد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اضافه کرد: عملیات آسفالت و بهسازی محور ارتباطی روستاهای جولانده و دیوزناو به عنوان 2 روستای قطب تولید ماهیان سردآبی در کردستان که جنبه اقتصادی مهمی دارد و در رونق و شکوفایی این منطقه تاثیر گذار است نیز آغاز شده است.
نصراللهی زاده ادامه داد: توسعه باغات در محدوده روستاهای تفین، دزوند و دهکانان یکی دیگر از طرحهای بسیار مهم شهرستان سروآباد است که با اجرای آن، 600 هکتار اراضی ای روستاها تبدیل به باغ خواهد شد.
وی تاکید کرد: طرح توسعه باغات دهکانان از سال 88 آغاز و در این مدت سه استخر با حجم سه هزار متر مکعب احداث شده ولی تنها مشکل آن مربوط به شبکه برق است که نیازمند احداث خط برق سه مگاواتی است که برای تکمیل این پروژه 40 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با تامین آن تا پایان امسال مشکل برق برطرف خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان افزود: اصلی ترین محور توسعه سروآباد کشاورزی با تاکید بر باغداری است و بیشترین استعدادهای این شهرستان نیز در بحث گردشگری طبیعی و باغداری است لذا گرایش مردم به این بخشها میتواند درآمدزایی را در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایجاد درآمدزایی در منطقه نیازمند ورود خود مردم است و نباید تنها منتظر استخدام دولتی باشند، گفت: استان کرمانشاه از صنعت گیوهبافی که در اصل متعلق به سروآباد است استا سال گذشته فروش چند میلیاردی داشته ولی مردمان این منطقه عایدی نداشتهاند.
نصراللهی زاده تاکید کرد: علیرغم تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان اقدامات بسیار خوبی در طول هفت سال خدمت دولت تدبیر و امید در سطح کشور بویژه استان کردستان انجام شده که میتوان به انقلاب در حوزه راهسازی اشاره کرد.
وی افزود: احداث بیش از یک هزار کیلومتر راه در استان باتوجه به شرایط و وضعیت توپوگرافی منطقه کار بسیار ارزشمندی است بهطوریکه برای جاده جدید مریوان به سنندج تاکنون 600 میلیارد تومان هزینه شده در حالیکه اگر این مبلغ در استان های دیگر هزینه میشد بیش از 200 کیلومتر بزرگراه ایجاد میکرد.
نصراللهی زاده ادامه داد: استان کردستان در بسیاری از شاخص های کشوری جزو استانهای برتر است مثلا در حوزه گاز با گازرسانی به 100 درصد جمعیت شهری و 95 درصد جمعیت روستایی برتر هستیم و تلاش داریم تا پایان عمر دولت تمام روستاهای استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند باشند.
وی به مشکلات مهم استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: اشتغال و درآمد مهمترین مشکلات استان هستند، درآمد سرانه و اشتغال در کردستان بسیار پایین است و یکی از دلایل آن کشاورزی سنتی است در حالیکه اگر به نوین ارتقا داده شود از یک هکتار باغ مکانیزه بیش از 250 میلیون تومان درآمد میتوان بدست آورد.
نصراللهی زاده اظهار داشت: یکی از برنامه های مهم دولت برای حمایت از کسب و کارهای اشتغالزایی، پرداخت تسهیلات به متقاضیان است و اینکه پروژه های دولتی را به بخش های خصوصی واگذار کنیم و بعد از چندسال به دولت بازگردانده شوند که با اجرای این طرح هم پروژه های نیمه تمام تکمیل می شوند و هم برای سرمایه گذاران بخش خصوصی درآمدزایی خواهیم کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان به مشکلات آموزش و پرورش هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته طبق تفاهم نامه با نوسازی مدارس منعقد شد تا مدارس پرخطر استان شناسایی و طی 2 سال ایمن سازی شوند.
وی اضافه کرد: علیرغم همه کینه توزی های دشمنان علیه ملت و انقلاب ایران، چرخ توسعه در کشور از کار نیافتاده و در سه ماهه نخست امسال بسیاری از پروژه ها تخصیص اعتبار داشتند و برای آنها 32 هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد.
نصراللهی زاده به تعداد پروژههای نیمه تمام استان نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 2 هزار پروژه نیمه تمام داریم که برای تکمیل نیازمند اعتبارات ویژه و جهشی هستند.
جلسه شورای اداری شهرستان سروآباد با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان و هیات همراه، نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، مدیران و مسوولان سروآباد در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، همچنین از چند طرح و پروژه عمرانی، خدماتی و کشاورزی شهرستان سروآباد نیز بازدید کردند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
*س_برچسبها_س*