پنج‌شنبه 8 آذر 1403

جریان آب دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده‌ها بیشتر شده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
جریان آب دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده‌ها بیشتر شده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال‌های اخیر، جریان آب در دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده‌ها بیشتر شده است؛ لذا باید با همکاری کشورهای ساحلی، این مجموعه را مدیریت کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی سلاجقه در دیدار با سفیر قزاقستان در ایران که صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو کشور ایران و قزاقستان، اظهار کرد: سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دولت مردمی و انقلابی، توسعه روابط با کشورهای دوست، همسایه و مسلمان است و امیدواریم روابط حسنه ما با کشور دوست و برادر قزاقستان هم در زمینه های مختلف توسعه یابد.

وی، کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به «کنوانسیون تهران» (معاهده‌ای منطقه‌ای میان کشورهای حوزه دریای خزر است که به منظور حفظ محیط زیست و اکوسیستم دریای خزر توسط نمایندگان کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه در تهران به امضا رسید) را میثاق مشترک 5 کشور ساحلی این دریا توصیف و اظهار کرد: متأسفانه این کنوانسیون تا به حال دستاورد محسوسی نداشته است.

ورود "فاضلاب انسانی" به دریای خزر و خلیج فارس

معاون رئیس جمهور با اشاره به شرایط نامطلوب دریای خزر، تصریح کرد: در سال‌های اخیر، جریان آب در دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده‌ها بیشتر شده است؛ لذا باید با همکاری کشورهای ساحلی، این مجموعه را مدیریت کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به میزبانی ایران برای اجلاس کاپ7 و برگزاری سالگرد کنوانسیون تهران در ایران، اظهار امیدواری کرد مسائل و موضوعات باقی مانده از اجلاس کاپ 6 به سرعت مدیریت شود.

سلاجقه در ادامه با اشاره به وقوع تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان و پیامدهای ناشی از آن، بروز طوفان‌های گرد و غبار را از مهم‌ترین این پیامدها عنوان کرد و افزود: باید در تراز بین‌المللی و با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، این مشکل را مرتفع کرد.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس منطقه‌ای وزرای محیط زیست به میزبانی ایران در 21 تیرماه سال گذشته، خاطرنشان کرد: پس از برگزاری موفقیت‌آمیز این اجلاس، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 21 تیرماه را به عنوان روز بین‌المللی مقابله با گرد و غبار نامگذاری کرد.

معاون رئیس جمهور افزود: همچنین با تصویب قطعنامه‌ای در این مجمع، میزبانی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار که 18 و 19 شهریورماه امسال برگزار می شود به ایران سپرده شد. انتظار ما این است که این کنفرانس با حضور حداقل 60 مقام عالی‌رتبه از کشورهای مختلف جهان برگزار شود.

سلاجقه در ادامه از وزیر محیط زیست و سفیر قزاقستان در ایران دعوت کرد در این کنفرانس حضور یابند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه این نشست، آسخت اورازبای؛ سفیر قزاقستان در ایران ضمن تشکر از دعوت جمهوری اسلامی ایران از این کشور برای حضور در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، بر انجام پیگیری های لازم جهت حضور وزیر محیط زیست قزاقستان در این کنفرانس تأکید کرد.

وی با بیان اینکه اخیراً معضل گرد و غبار در کشور قزاقستان هم به یک چالش تبدیل شده است، برگزاری کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار را فرصت خوبی برای بررسی راهکارهای مدیریت این چالش عنوان کرد.

سفیر قزاقستان در ادامه، دریای خزر را میراث مشترک کشورهای ساحلی این دریا دانست و گفت: بحث عقب‌نشینی دریای خزر در سواحل قزاقستان هم اتفاق افتاده است و ضرورت دارد کشورهای عضو کنوانسیون تهران برای مدیریت چالش های زیست محیطی این دریا با هم همکاری کنند.

وی با اشاره به روابط حسنه دو کشور ایران و قزاقستان در همه زمینه‌ها، توسعه مراودات محیط زیستی را هم از جمله زمینه‌های مشترک همکاری دانست.