چهارشنبه 7 آذر 1403

جریان جهانی دانش را به جریان انقلابی و ملی تبدیل کنیم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جریان جهانی دانش را به جریان انقلابی و ملی تبدیل کنیم

شیراز - ایرنا - رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: می بایست جریان جهانی دانش که در سراسر جهان اتفاق افتاده را به جریان انقلابی و جریان ملی دانش تبدیل کنیم‌.

مهدی رحیمی روز چهارشنبه در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس اظهار کرد: می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور افزود: باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در کشور دانش را در دانشگاه‌ها خلق و این دانش را به فناوری و قدرت تبدیل کنیم.

رحیمی با اعتقاد به اینکه باید زیست بوم نوآوری کشور فعال شود، به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از 2700 دانشگاه، 500مؤسسه آموزش عالی، 80 هزار استاد هیأت علمی دانشگاه، چهار میلیون نفر دانشجو، هفت هزار شرکت دانش بنیان و بالغ بر 52 پارک علم و فناوری در کشور بهره می‌بریم.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور اضافه کرد: این زیرساخت‌ها را در کشور فراهم کردیم تا تربیت در دانشگاه به نحوی اتفاق بیفتند که خروجی‌های دانشگاه بتوانند مسائل و نیازهای کشور، صنعت و بازار را حل کنند و به سمت اکتشافات قلمروهای تازه در دنیا برویم.

رئیس سازمان بسیج علمی کشور با بیان اینکه در کشور از چهار نوع سطح فناوری بهره می‌بریم گفت: برای اینکه ما بتوانیم به حیات طیبه برسیم در وهله اول بایستی یک خیزش علمی در کشور اتفاق بیفتند. البته هم‌اکنون این اتفاق افتاده است و در حال حاضر در تولید علم و ارائه مقالات در منطقه از رتبه اول برخوردار هستیم اما متأسفانه از این مقالات برای برطرف کردن نیاز کشور استفاده نکرده‌ایم.

رحیمی اظهار داشت: در تبدیل علم به فناوری و ثروت در کشور رتبه بین هفتم و سیزدهم در منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم. ما می‌بایست دانش و علم را برای تبدیل شدن به فناوری در چارچوب اصلی ریل علمی انقلاب قرار دهیم و جریان ملی دانش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه با اثبات یک فناوری، اقتصاد دانش بنیان ایران زیر و رو خواهد شد، گفت: بکارگیری هوش مصنوعی به عنوان فناوری‌های برتر در کشور باید بر اساس فلسفه و مبانی اسلامی باشد وگرنه مانند شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فعلی بهره بردار سایر کشورها خواهیم بود.

ضرورت ایجاد هم افزایی در عرصه علم و فناوری

احمدرضا قاسمی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس نیز اظهار کرد: قرار بود امسال این رویداد سه روزه برگزار شود. اما به دلیل شرایط کرونا به همین یک روز بسنده کردیم‌. با این حال توانستیم این رویداد را بهینه تر از گذشته برگزار کنیم.

وی ادامه داد: حدود 60 نفر در گروههای آموزشی با سه محور اصول بازاریابی با رویکرد آینده پژوهی، چالش‌های مالیاتی کسب و کار و اصول مشارکت در جلسات تجاری داخلی و بین‌المللی شرکت کردند.

قاسمی گفت: نمایشگاه دستاوردهای جهادگران علم و فناوری با 20 غرفه در حاشیه این جشنواره با حضور فرمانده سپاه فجر فارس، رئیس سازمان علمی - پژوهشی و فناوری کشور، رئیس دانشگاه آزاد استان و رئیس پارک علم و فناوری فارس افتتاح شد.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس اضافه کرد: برگزاری میز خدمت، دورهمی کارآفرینانه با حضور 70 نفر، انعقاد تفاهم‌نامه با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، رونمایی از کتاب طرز فکر ریاضی و تجلیل از خانواده شهدای مدافع حرم و سلامت را از دیگر برنامه‌های این جشنواره به شمار می‌رود.

فراخوان جشنواره جهادگران علم و فناوری از آبان ماه اعلام شد و بیش از 2000 نفر در این جشنواره شرکت کردند که در نهایت 20 نفر در بخش مخترعین، پژوهشگران، مبتکرین و نویسندگان انتخاب شدند.

برچسب‌ها