جزئیات راهاندازی شعبه بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا
دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی، شعبه بینالملل خود را در کربلا راهاندازی کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نماد آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران که در رتبهبندیهای بینالمللی بهویژه شانگهای در بین دانشگاههای منطقه رتبه بالایی دارد به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی، شعبه بینالملل خود را در کربلا راهاندازی کرد.
تولیت شرعی حرم مطهر حسینی با هدایت شیخ عبدالمهدی کربلایی - نماینده حضرت آیت الله سیستانی، مرجع عالی مقام شیعیان در حالیکه دانشگاههای بزرگ آمریکایی و انگلیسی برای ایجاد شعبه در این کشور عربی خیز برداشته بودند ترجیح داد این مهم را به دانشگاه علوم پزشکی تهران در همسایگی عراق که از جایگاه ویژهای در جهان پزشکی برخوردار است و جمعی از استادان برجسته و دانشمندان یک درصد برتر جهان را در خود جا داده واگذار کند.
دانشگاه السبطین با اخذ مجوز از وزارت آموزش عالی و هیئت وزیران عراق چهارشنبه 7 دی 1401 با حضور مسئولان عالی رتبه ایران و عراق افتتاح شد.
این دانشگاه در یکی از بهترین مکانهای کربلا با فاصله حدود 3 کیلومتر با حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) در فاز اول در زمینی به مساحت 7 هکتار در 5 طبقه احداث شده که شامل سه دانشکده پزشکی، «پرستاری و مامایی» و «توانبخشی و فیزیوتراپی» است و در فاز دوم و فاز توسعه، دو دانشکده مستقل برای پرستاری و مامایی و توانبخشی و فیزیوتراپی طراحی شده است.
مدیریت "دانشگاه سبطین" عراق به دانشگاه علومپزشکی تهران سپرده شده استدانشگاه سبطین با شعار Health promoting university (دانشگاه پیش برنده سلامت) با بهرهمندی از بهترین فناوریهای هوشمند در آموزش علوم پزشکی شامل آزمایشگاههای آناتومی، آناتومی مجازی، مهارت، پاتولوژی، میکروبیولوژی، فارماکولوژی، فیزیولوژی، بیوشیمی، موزه مولاژهای آموزشی، آزمایشگاه کامپیوتر و آزمایشگاه حیوانات همراه با کلاسهای درس عمومی و اتاق های بحث، اتاقهای اداری و خدمات عمومی و بهداشت و کتابخانه بسیار مجهز است جایی که همه نیازهای آموزشی در آن دیده شده است.
بیمارستان مجازی السبطین، نخستین بیمارستان مبتنی بر «فناوری شبیه سازی» است که با طراحی هوشمند در راهروهای دانشگاه استقرار یافته است و شامل سالن عمل مجازی، سالن برای توانبخشی پزشکی و چهار کلینیک مشاوره برای بخشهای اصلی داخلی، جراحی، کودکان و زنان است و تخت اورژانس، بخش زنان، کودکان، داخلی و بخش مراقبت های ویژه را در خود جای داده است به طوری که دانشجویان بدون نیاز به حضور در بالین بیمار از آموزشهای نوین پزشکی بهره میگیرند.
بیمارستانهایی که دانشجویان در ادامه تحصیلشان در آن مشغول به فعالیت خواهند شد بسیار مجهز هستند و از درمان گامانایف و سایبرنایف و بسیاری از درمانهای پیشرفته سرطان در بیمارستانهای مرتبط با دانشگاه سبطین در آن انجام میشود.
در این همکاری علمی بزرگ، تمام هزینهها را عتبه حسینی به عهده داشته و دانشگاه علوم پزشکی تهران هدایت و مدیریت علمی را آن را منطبق بر پیشرفتهترین برنامه های آموزشی و پژوهشی رقم میزند.
در دانشگاه سبطین دانشجویان، هزینه تحصیل خود را پرداخت میکنند اما دانشجویانی که استعداد درخشان هستند هزینه کمتری میدهند و حتی برای دانشجویان نخبه که توان پرداخت ندارند تخفیفهایی در نظر گرفته شده است.
در برنامه آینده دانشگاه علوم پزشکی تهران در شعبه بین الملل کربلا (سبطین) 10 رشته PhD در زمینه مدیریت سلامت و افتتاح شعبه دانشکده طب سنتی پیش بینی شده است.
به جرات میتوان گفت این مدل از مشارکت علمی در کشور عراق، شبیه و مانندی ندارد که امید است بتواند منشأ خیر برای جهان اسلام باشد و بهعنوان یک الگوی خوب در جهان معرفی شود و در کشورهای دیگر نیز توسعه یابد. از مزایای تحصیل در این دانشگاه ارائه گواهینامه معتبر بین المللی دارای مجوز و اعتبار در عراق و با برند دانشگاه علوم پزشکی تهران است.