یک‌شنبه 4 آذر 1403

جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر پاکسازی رود دره فرحزاد از معتادین متجاهر گفت: این منطقه در حال تبدیل شدن به یک تفرجگاه ملی است.

به گزارش مشرق، احمد احمدی صدر روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: در سال‌های گذشته منطقه فرحزاد مملو از معتادان متجاهر بود و نه تنها مردم بلکه پلیس هم باید با اسلحه وارد این منطقه می‌شد که با اقدامات شبانه روزی این منطقه از معتادین متجاهر پاکسازی شد و اکنون این محل به یک محیط آرام و خانوادگی تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: در محلات دیگری همچون شوش و هرندی، خاک سفید و سایر مناطق تهران نیز وضعیت همینطور است البته تلاش کردیم معتادان متجاهر را در این مناطق جمع آوری و به مراکز نگهداری منتقل کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: در دوره مدیریت شهری گذشته تنها 2 هزار ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر در پایتخت داشتیم و طبیعی بود که پاسخگوی جمعیت 10 هزار نفری معتادان متجاهر در تهران نباشد.

وی اضافه کرد: اکنون ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر را به 22 هزار نفر رسانده‌ایم در حالیکه پنج هزار ظرفیت خالی در مراکز تگهداری تهران داریم.

به گفته احمدی صدر، درسته که رسیدگی به موضوعات آسیب‌های اجتماعی زمان نیاز دارد اما در همین 2 سال توانستیم وضعیت معتادان متجاهر را در پایتخت سامان دهیم.

وی اظهار کرد: در همین دره فرحزاد که قریب به یک هزار معتاد متجاهر داشت یک زنی را دیدیم که هشت سال در یک غار مانند زندگی می کرد و بیرون نیامده بود، پنجره های خانه های مشرف به دره فرحزاد تا آن زمان رو به دره باز نمی شد اما اکنون در این منطقه یک اکوپارک در حال احداث است.

به گفته وی، همچنین در شوش و هرندی 2 سال گذشته بیش از یک هزار نفر در یک راسته خیابان نشسته و مواد مصرف می‌کردند و خرید و فروش مواد در آنجا به سهولت انجام می‌شد یک راننده به پا هم آنجا بود که به گفته خودش پنج میلیون تومان شبانه درآمد داشت.

وی یادآور شد: الان هم می‌توانید به این محلات و خیابان‌ها بروید و ببینید که این وضعیت نیست برخی‌ها هم که نمی‌توانند این اقدامات را نادیده بگیرند می‌گویند معتادان در سطح شهر پراکنده هستند!

وی تاکید کرد: به همت شهرداری تهران و سایر ارگان‌های مربوطه بویژه همکاری موثر پلیس پایتخت در همین 2 سال موفق شدیم پرونده معتادان متجاهر را ببندیم.

دستگاه‌های متولی پاسخگوی عملکردشان در حوزه آسیب اجتماعی باشند

احمدی صدر با بیان اینکه دستگاه‌های حاکمیتی در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید پاسخگوی عملکرد خود باشند، گفت: آسیب‌های اجتماعی یک موضوع چند بعدی است که باید به آن توجه کنیم موضوعات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی باعث بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود و نیاز به یک پروسه برای رفع آن است.

معتادان متجاهر زن

وی در خصوص وضعیت معتادان متجاهر زن نیز افزود: برآورد نیروی انتظامی این بود که 800 زن معتاد متجاهر در تهران داریم ما در سه مرحله 550 ظرفیت ایجاد کردیم و اکنون یاور شهر 10 را نیز با 200 تخت آماده بهره برداری کرده‌ایم البته در 2 سال گذشته ظرفیت برای زنان معتادان متجاهر زن ایجاد شده و برای منع پذیرش‌های زیر 18 سال و بالای 65 سال نیز ظرفیت ایجاد کردیم.

به گفته وی، برای بیماران زخم باز عفونی هم که وظیفه وزارت بهداشت بود نیز ظرفیت ایجاد کردیم همچنین برای معلولان نیز یاور شهر هفت را ایجاد کردیم و هفت هزار و 500 ظرفیت داریم همچنین برای تمام معتادان متجاهر منع پذیرش ظرفیت ایجاد و آنها پذیرش می‌شوند.

احمدی صدر اظهار کرد: ظرفیت سایر نهادها نیز در این بخش افزایش پیدا کرده البته در سازمان اجتماعی شهرداری تهران وظیفه ما این بوده که از دستگاه‌های متولی حمایت کنیم وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر با پلیس است مسوولیت و اسکان و مجوز اسکان هم با سازمان بهزیستی است ما توانستیم ظرفیت ایجاد کنیم ولی معتاد متجاهر اگر از خیابان جمع شود یک سری کاسبی‌ها تعطیل می‌شود.

وی ادامه داد: مشکل ما این است که این افراد سه تا 6 ماه براساس قانون نگهداری و دوباره آزاد می‌شوند، همه این افراد هم ترک کرده و باز هم برای خرید مواد مراجعه می‌کنند و اگر هم در سطح شهر حضور دارند که هستند به صورت کلونی نیستند اما طرح جمع آوری تا شب عید ادامه دارد.

جمع‌آوری کودکان کار

احمدی صدر در خصوص کودکان کار نیز گفت: با جمع آوری کودکان کار مخالفیم ما 2 سال تلاش کردیم تا دستگاه‌های متولی را در این زمینه به یک نقطه مشترک برسانیم طرحی را در این خصوص اعلام کردیم و بعد از نشست با بیش از 40 گروه فعال در این حوزه به یک پنج ضلعی رسیدیم و به دستگاه‌های مختلف مثل بهزیستی و دادگستری ارائه دادیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید به کودکان پول بدهند و خیانت بزرگ به این کودکان پول دادن به آنهاست چون باعث ماندگاری آنها در آسیب می‌شود ضمن اینکه برخی از این بچه‌ها در یکی از پارک‌ها مواد مخدر جابجا می‌کنند.

به گفته وی، آگاه سازی مردم در این زمینه اولین گام است و باید رسانه‌ها در این خصوص بیشتر کار کنند.

وی یادآور شد: مرحله دوم برخورد با افرادی است که این کودکان را در تهران متمرکز می‌کنند البته مصوب شده که با سرشبکه‌ها برخورد شود اگر چه با خانواده هستند اما یک نفر به آنها گفته برای این کار به آنها پول می‌دهد قبلا با وانت در سر چهارراه می‌آمدند الان با تاکسی، اسنپ و تپسی می‌آیند، این کارها سازماندهی شده است.

احمدی صدر افزود: در قانون آمده است باید با متکدی برخورد شود اما این قانون یک نقص دارد و باید احراز شود که ما در این خصوص در جلسه صحبت کرده‌ایم، ما متکدی داریم که با خانواده‌اش با هواپیما می‌رود و بر می‌گردد.

وی تاکید کرد: ما برای ساماندهی کودکان کار و خیابان تامین هزینه نیروهای سازمان‌های دیگر را انجام دادی، 22 خودرو در اختیار بهزیستی قرار دادیم مرکز و تجهیزات در اختیارشان قرار دادیم، نیروی انسانی پرستار پزشک تجهیزات کامل برای مرکزی برای اتباع غیرمجاز که قرار است رد مرز شوند هم آماده کرده‌ایم.

به گفته مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، به ما تکلیف شده که حمایت‌های لازم را انجام دهیم و تا این لحظه برای سازمان‌ها و نهادهایی که در این زمینه درگیر هستند هر آنچه درخواست کردند مهیا کردیم، ما تمام پشتیبانی را انجام داده‌ایم.

تکدی گری جرم یا آسیب اجتماعی

وی در خصوص متکدیان نیز گفت: چهار هزار و 850 متکدی از فروردین 1402 تاکنون را جذب و ساماندهی کردیم بیش از 80 درصد متکدیان اتباع و غیر مجاز هستند و باید رد مرز شوند همچنین یک هزار و 500 متکدی حرفه‌ای از این تعداد را شناسایی کردیم که تکدی گری شغل آنها هستند.

احمدی صدر افزود: ما این افراد را به دستگاه قضا معرفی کردیم قانون می‌گوید متکدی حرفه‌ای باید به زندان برود اما ما با یک مشکل مواجه هستیم که این مساله است که باید احراز، فیلمبرداری و مستند سازی شود و گردش مالی از این فرد ارائه شود و باید ثابت کنیم متکدی است اما ما نمی‌توانیم ثابت کنیم لذا این دوباره به خیابان بر می‌گردد.

وی یادآور شد: در این بخش ما باز هم کار خودمان را انجام می‌دهیم، البته برای جمع آوری متکدی نیاز به ضابط قضایی داریم و تا حدودی به ما معرفی شدند اما اینکه اینها به زندان نمی‌روند برای ما یک معضل است چون ما نمی‌توانیم احراز کنیم اما یک مرکز ایجاد کردیم که این افراد را در آنجا نگهداری می‌کنیم.

به گفته احمدی صدر، شب‌های عید همه متکدیان به تهران می‌آیند که ما 37 گشت ویژه متکدیان راه اندازی کردیم و طرح ساماندهی و جمع آوری متکدیان را بطور ویژه انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: در ایام نوروز برای حمایت از زنان سرپرست خانوار 400 غرفه در 6 نقطه شهر تهران ویژه حمایت از اشتغال خانواده‌های کم برخوردار و زن سرپرست خانوار ایجاد کردیم.

وی تاکید کرد: بسته حمایتی ویژه نوروز و رمضان برای 50 هزار خانواده تدارک دیده‌ایم و امیدواریم تا پایان ماه رمضان روند توزیع این بسته‌ها ادامه پیدا کند ضمن اینکه پنج هزار بسته هم برای کودکان کار در نظر گرفته‌ایم.

جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت 2
جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت 3
جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت 4
جزییات ساماندهی معتادان متجاهر در پایتخت 5