سه‌شنبه 2 بهمن 1403

جنگ 33 روزه از جنس جنگ بدر بود / ضرورت ترجمه ادبیات مقاومت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جنگ 33 روزه از جنس جنگ بدر بود / ضرورت ترجمه ادبیات مقاومت

سخنرانان در رونمایی از کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه ضمن تشریح ابعاد جنگ بر ضرورت ترجمه ادبیات مقاومت به فارسی تاکید کردند.

سخنرانان در رونمایی از کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه ضمن تشریح ابعاد جنگ بر ضرورت ترجمه ادبیات مقاومت به فارسی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه رونمایی و معرفی کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه پیش از ظهر امروز دوشنبه 6 مرداد 1399 با حضور محمدمهدی اسماعیلی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی صفاءالدین تبراییان مترجم این کتاب و با حضور اسکایپی صلاح فحص نماینده جنبش امل در تهران و راغب ابوزینب عضو دفتر سیاسی حزب الله لبنان در مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این نشست گفت: مساله مقاومت با اتفاقاتی که در این دو دهه رخ داده به ویژه با خروج خفت بار اسرائیل از لبنان و حماسه جوانان حزب الله در جنگ 33 روزه برگ تازه ای در تعاملات منطقه باز کرده است. اکنون جریان مقاومت به جریانی قوی و تاثیرگذار در منطقه تبدیل شده است که شاید چند دهه قبل رویای این تاثیرگذاری را هم نمی توانستیم متصور شویم.

وی افزود: مقاومت با روحیه جهادی توانست رژیم صهیونیستی و آمریکا را در منطقه به انزوا برساند. این در صورتی است که اسرائیل در جنگ 1967 در فاصله شش روز تا نزدیکی های قاهره جلو رفت و بلندی های جولان را اشغال کرد. این رژیم در اوایل دهه 80 نیز بیروت را اشغال کرد اما امروزه به جایی رسیده که امنیتش در تل آویو و دیگر شهرهای مهمش در مخاطره است. جریان مقاومت که با الهام از اندیشه و عمل امام خمینی (ره) آغاز شد و با مدیریت حکیمانه رهبر معظم انقلاب تداوم پیدا کرد امروز با افتخار در راس رخدادهای منطقه قرار گرفته است.

اسماعیلی ادامه داد: جنگ 33 روزه نصرت تمام عیار الهی بود و حرکتی از جنس جنگ بدر بود. امروزه با گذشت سال ها از آن ایام اتفاقاتی که قبل، حین و بعد از جنگ رخ داد به دلایل مختلف از جمله فاصله زبانی بین مقاومت با جامعه داخل ایران ایرانیان از چند و چون این اتفاق بزرگ باخبر نشدند. ما در پژوهشکده انقلاب اسلامی تصمیم گرفتیم در سیاست خارجی به ترجمه بیشتر تمرکز کنیم تا بتوانیم مقاومت و ادبیات این حوزه را به فارسی زبانان منتقل کنیم. دو کتاب دیگر در این حوزه نیز به زودی منتشر خواهند شد.

معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به ویژگی های کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه گفت: امتیاز مهم این کتاب در همراهی دو رهبر اصلی جریان مقاومت است که در دو حوزه مختلف فعالیت چشمگیر داشتند، نخست در حوزه دیپلماسی و سیاسی به زعامت نبیه بری و سیدحسن نصرالله به عنوان نماد جهاد علیه صهیونیست ها. در این کتاب برای نخستین بار به ایرانیان ارتباط و اتحاد جنبش امل و حزب الله لبنان نشان داده شده است. دکتر تبراییان با درک عالی که از فضای لبنان دارند از عهده ترجمه این کتاب به خوبی برآمده اند.

غالب ابوزینب نیز در این مراسم گفت: ما در سالگرد پیروزی بزرگ هستیم. در جنگی که توانستیم پوزه دشمن اسرائیلی را به خاک بمالیم. توطئه ها و دسیسه های دشمنان باعث شد که ما وارد این جنگ شویم تا به معادلات بهتری برسیم. پس از این جنگ ارمغان خوبی برای حزب الله و جریان مقاومت به دست آمد و معادلات تازه ای در منطقه به دست ما رقم خورد. این جنگ قدم های مهمی برای آزادسازی فلسطین بود.

وی افزود: در ایام جنگ نامه آیت الله خامنه ای بین جوانان مقاومت پخش شد و سیدحسن نصرالله به عنوان فرمانده پیام های اطمینان بخش می داد و به همین دلیل یقین پیروزی حاصل شد. تانک های مرکاوای رژیم صهیونیستی از بین رفتندو پاسخ موشکی به ناوگان اسرائیل داده شدپس از این جنگ آنها متوجه قدرت مقاومت شدند و اسرائیل فهمید در منطقه حرفی برای گفتن ندارد این در صورتی بود که آنها پیشرفته ترین ارتش منطقه را داشتند و از حمایت غربی ها برخوردار بودند.

ابوزینب ادامه داد: یکی از عوامل پیروزی جمهوری اسلامی ایران بود و بدون حمایت مردم ایران و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای این پیروزی به دست نمی آمد.

صلاح فحص نماینده جنبش امل در تهران که این روزها در بیروت به سر می برد در ارتباط اسکایپی خود با این نشست گفت: من از مرکز اسناد انقلاب اسلامی تشکر می کنم که با این کتاب زبان مقاومت در جنوب لبنان را به مردم مقاوم جمهوری اسلامی ایران منتقل کرد. با انتشار این کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه واضح شد و مردم عزیز ایران متوجه شدند مقاومت فقط نظامی نیست و مقاومت سیاسی هم در کنارش ضروری است.

وی افزود: مقاومت در جنوب لبنان ریشه دارد و به خاطر اشغال در زمین های ما توسط اسرائیل به وجود آمده است، ریشه مقاومت از سیدعبدالله شرف الدین است. امام موسی صدر وقتی به لبنان آمد اسرائیل مدام به جنوب لبنان حمله ور می شد وکشتار عمومی می کرد. امام صدر وقتی این روند را دید با کمک های شهید والامقام مصطفی چمران جنبش امل را تاسیس کرد و روند ادامه داشت تا جریان مقاومت به قدرت سیاسی و نظامی امروز رسید.

صلاح فحص ادامه داد: کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه نخستین مستندنگاری در تاریخ مقاومت است که برای آشنایی ایرانیان با ادبیات مقاومت ترجمه و انتشار آن ضرورت داشت. واجب است با تولید دیگر منابع مستند در مورد جریان مقاومت تاریخ درخشان آن را برای آیندگان به یادگار بگذاریم. مقاومت مراحل زیادی داشته که باید سندهایش منتشر شود، ما آماده ارائه اسناد مقاومت به مرکز اسناد انقلاب اسلامی هستیم.

صلاح فحص در ادامه با اشاره به این نکته که ملت های مسلمان معمولا تاریخ شان را فراموش می کنند گفت: باید مدام هشدار وجود رژیم صهیونیستی را به فرزندان مان بدهیم. با این کتاب ها می توانیم دشمن اسرائیلی را معرفی کنیم ما نباید از مقاومت بگذریم و این مفهوم باید همیشه در ذهن بچه های ما باشد. از جنگ 33 روزه به بعد اسرائیل دیگر جرات تعرض و خراب کاری در لبنان را نداشته است و این نکته بسیار مهمی است.

نماینده جنبش امل در تهران اظهار کرد: اگر ملت متحد نبود ما به پیروزی نمی رسیدیم، علت پیروزی وحدت جنبش امل و حزب الله است. امام صدر می گوید بهترین روش مقاومت علیه دشمن اسرائیلی وحدت ملی است. اگر مردم با ما باشند می توانیم قوی تر باشیم مطمئن باشید اگر اسرائیل توسط نیروهای نظامی ما نابود نشود در آینده خود خودکشی خواهد کرد.

صفاءالدین تبراییان مترجم این کتاب در این نشست گفت: ترس از تولد منحوس رژیم صهیونیستی آنها سه رشته جنگ با اعراب انجام دادند در جنگ سال 1948 اعراب شکست قطعی خورده و 700 هزار نفر فلسطینی آواره شدند، نتیجه جنگ شش روزه 1967 نیز شکست حتمی اعراب و از دست رفتن بخش قابل توجهی از صحرای سینا و همچنین بلندی های جولان بود. جنگ رمضان 1973 نیز معروف به جنگ اکتبر است با شکست قطعی اعراب همراه بود. اینها را مقایسه کنید با جنگ 33 روزه که برای اولین بار رژیم صهیونیستی نه از حکومت های عرب که از یک گروه قلیل شکست سنگینی خورد.

وی ادامه داد: از سال 1948 تا 1973 دولت اسرائیل حدود 3 هزار تجاوز رسمی به کشور لبنان از زمین و دریا انجام داد. این ماهیت تجاوزکارانه این رژیم نامشروع را آشکار می کند. در عملیات 1982 حدود 15 هزار لبنانی به شهادت رسیدند و 32 هزار نفر زخمی شدند. این عملیات صهیونیست ها منجر به آوارگی نیم میلیون لبنانی شد. در سال 1983 یک اتفاق مهم رخ داد که مقر تفنگداران آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بیروت با 241 نفر تلفات منهدم شد. پس از آن عملیات مهمی علیه مقر سربازان فرانسوی صورت گرفت و اینها باعث شد تا رژیم صهیونیستی نیروهایش را از لبنان بیرون ببرد.

این پژوهشگر حوزه مقاومت در ادامه با اشاره به اینکه استراتژی آمریکا در منطقه حفظ امنیت اسرائیل است، گفت: سال 2006 امنیت این رژیم مورد مخاطره قرار گرفت و رژیمی که مدام خود را فاتح می دانست و ادعا می کرد با تیم ورزشی اش نیز می تواند لبنان را تسخیر کند در موضع ضعف قرار گرفت. این در صورتی است که رژیم صهیونیستی از سال ها پیش ششمین قدرت هسته ای جهان هم بود.

مترجم کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه اضافه کرد: امام موسی صدر بنیانگذار مقاومت در لبنان است ایشان اگر امروز در منطقه حضور داشت به نظرم همان کاری را می کرد که سیدحسن نصرالله انجام می دهد و شهید چمران نیز اگر در قید حیات بود تردیدی ندارم همان فعالیت های شهید قاسم سلیمانی را انجام می داد.

تبراییان در ادامه با اشاره به اینکه اسرائیل در سال 2006 از 90 درصد ذخایر مهمات خود استفاده کرد، گفت: کل نیروهای حزب الله در سال 2006 سه هزار نفر بودند مقابل 30 هزار نیروی اسرائیلی. در این جنگ روزی 160 موشک به اسرائیل شلیک می شد و برای نخستین بار در تاریخ یک میلیون اسرائیلی آواره شدند این در صورتی است که هدف این جنگ نابودی شیعیان بود. برخی از نیروهای حزب الله فقط با یک کلاشینکف و کتاب مختصر مفاتیح الجنان می جنگیدند کرامات زیادی در آنجا اتفاق افتاد و سال 2006 برای اولین بار اسرائیل در جنگی خود درخواست آتش بس داد.