جهاد فرهنگی و ارتقای وضعیت اقتصادی انتظار مردم قم از استاندار
قم - مردم قم در کنار ارتقای وضعیت اقتصادی، برای رفع آسیبهای فرهنگی که در شان و منزلت شهر کریمه اهل بیت علیه الاسلام نیست انتظار یک جهاد فرهنگی را از استاندار جدید قم دارند.
قم - مردم قم در کنار ارتقای وضعیت اقتصادی، برای رفع آسیبهای فرهنگی که در شان و منزلت شهر کریمه اهل بیت علیه الاسلام نیست انتظار یک جهاد فرهنگی را از استاندار جدید قم دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر- گروه استانها، هیفاء پردل: شهر مقدس قم به باور همگان یک شهر عادی نیست، شهر قم یک جهان شهر است که هرگونه تغییرات منفی و مثبتی که در آن شکل گیرد این تأثیر در کشور مشهود میشود هم چنین شهر قم را باید مادر انقلاب دانست چرا که هر آنچه در شکلگیری نهال نوپای انقلاب اسلامی تأثیر داشت زمینههای آن در همین شهر شکل گرفت.
شهر قم به واسطه وجود بارگاه کریمه اهل بیت سلام الله علیه و مسجد مقدس جمکران و دیگر امامزادگان و علاوه بر آن مراجع عظام تقلید و وجود حوزه علمیه از ویژگی مذهبی و فرهنگی خاصی برخوردار است، طلابی از 100 کشور جهان در این شهر تحصیل میکنند و میتوان با جرأت گفت که از ملل مختلف و اقوام متنوع زندگی مسالمت آمیزی در قم دارند.
وجود ظرفیتهای ویژه استان قم
حال از همه اینها اگر بگذریم قم شاهراه مواصلاتی 17 استان مهم کشور است و در دل این استان کوچک ظرفیتهای اقتصادی و جاذبههای گردشگری شناخته شده و ناشناخته بسیاری وجود دارد؛ وجود 7 شهرک صنعتی مهم و مقصد مهم گردشگران مذهبی از کشورهای جهان اسلام و همسایه و وجود معادنی که ظرفیت اقتصادی بی شماری برای کشور دارد از دیگر ظرفیتهای این استان است.
بیش از 60 درصد درآمد و اقتصاد شهر قم از بخش خدمات و گردشگری است اما ناگهان یک مهمان ناخوانده، ناباورانه این بخش را مختل کرد آن هم درست در زمانی که این شهر در انتظار میزبانی از گردشگرانی بود که سالانه قم را مقصد و هدف گردشگری خود میدانند، 30 بهمن ماه سال 98 بود که تیتری در رأس اخبار قرار گرفت «وجود 2 بیمار مبتلا به کرونا در قم» این تیتر ناشی از صداقت حوزه سلامت قم بود که بعدها به یک پروژه قم هراسی از سوی دشمنانی تبدیل شد که پشت روزنههای خود دنبال یک خللی از مادر انقلاب بودند.
ولی بعدها این خلل به فرصتهایی برای هم دلی و پشتکار و رفع زیرساختهای درمانی و سلامت این شهر مبدل شد هرچند اصناف و بخش گردشگری قم واقعا زمین خورد و آسیبهای جدی به آن وارد شد.
شهر قم با توجه به ظرفیتهای بالای گردشگری آن طور که باید و شاید از این ظرفیتها بهره چندانی نبرده است چرا که حضور سالانه 20 میلیون گردشگر در قم تنها گذری بوده و به دلیل نبود ساختارهای تفریحی و زیرساخت مناسب برای گردشگری تنها به زیارت لحظهای ختم شده است.
قم از دیگر استانهای کشور بیشترین آسیب از بحران کرونا را دید چرا که ابتدا این بحران از این شهر شروع و بخش گردشگری آن را کاملا تعطیل کرد، اصناف قم با وجود محدودیتهای پی در پی آسیب جدی به آن وارد شد و در کنار بحران کرونا فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی قمیها را رنجانده است.
قم هفته گذشته شاهد یک رویداد سیاسی بود استاندار جدیدی برای شهر کریمه اهل بیت سلام الله علیه انتخاب شده است در حالی که استاندار سابق بهرام سرمست با سابقه فعالیت 3 ساله خود کارنامه خوبی در زمینه اقتصادی؛ مدیریت بحران کرونایی و هم چنین پیگیری مستمر برای ارتقای بخشهای درمان و سلامت قم داشته است سکان مقام اجرایی این شهر را به یک نظامی تحویل داده که در کارنامه خود خدمت جهادی در جبهههای جنگ و سازندگی دارد.
حال استانداری جدید برای شهر کریمه اهل بیت سلام الله علیه انتخاب شده شهری که نوع خدمت و فعالیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن با دیگر شهرها و استانهای کشور تفاوت دارد مردم قم و اقشار و گروههای مختلف سیاسی در این شهر از استاندار جدید خود در کنار حل و فصل مشکلات اقتصادی انتظار جهاد فرهنگی دارند چرا که دغدغه فرهنگی و آسیبهای فرهنگی شهر قم رهبری را نگران کرده و انتظار دارند کارنامه فرهنگی قمیها در این شهر به طور ویژه از دیگر استانهای کشور درخشندهتر و در شأن فرهنگی نظام اسلامی باشد.
حال بگذریم که در این استان وجود مکانهای تفریحی برای افزایش نشاط اجتماعی و امید وجود ندارد بگذریم که باید به قم لقب شهر پروژههای نیمه تمام داد پروژههایی که به رغم پیگیریهای استاندار و دیگر مسئولان هنوز نیمه تمام مانده از مترو و فرودگاه گرفته تا منوریل که مانند جنازه ایی بی اسم و رسم قمیها مجبورند هر صبح و شام آن را زیارت کنند.
استاندار گردشگری قم را درمان کند یک فعال گردشگری در قم میگوید: گردشگری در قم حکم درمان دردهای اقتصادی این شهر دارد دردهایی که از فشارهای اقتصادی شروع و به بحران کرونا ختم شد گردشگری اگر درمان شود همه مسائل اقتصادی قم حل میگردد چرا که با این بخش اشتغالزایی رونق و نشاط و امید به شهر قم بازمی گردد قم ظرفیت گردشگری بسیاری دارد و نباید تنها به زیارت محصور شود در همین بحران کرونا میتوان با اندکی برنامهریزی گردشگری سلامت را توسعه داد و در تحریم درآمدزایی کرد.
وی که نخواست نامش گفته شود در ادامه میافزاید: گردشگری قم گرفتار برنامههای جزیره ایی اضلاع این بخش که شامل معاونت امور زائرین؛ مدیریت شهری و میراث فرهنگی است شده و نه تنها کرونا بی برنامگی و عدم نبود مدیریت منسجم و یکپارچه صنعت گردشگری را با ضعفهایی روبرو کرده است.
غفلت مسئولان از فرهنگ یک بانوی قمی میگوید: مگر مشکلات تنها در اقتصاد و معیشت و غیره ختم میشود هرچند این مشکلات، مشکلات کمی نیستند و مردم را رنجیده خاطر کرده است ولی در نظر داشته باشید امروز قم از نبود یک کار فرهنگی بیشتر آسیب دیده است مسئولان از فرهنگ قم غفلت کردهاند وجود این همه دستگاه فرهنگی با این همه بودجههای کلان واقعا جای سوال است که چرا وضعیت قم چنین است؟ چرا باید وضعیت پوشش قم تغییر کند؟ مگر ما برای همین فرهنگ و پوشش انقلاب نکردیم؟ چرا مسئولان از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی غافل هستند و به خواب رفتهاند؟ استاندار باید همانطور که در جبههها جهاد کرده یک جهاد فرهنگی برای این شهر داشته باشد.
فاطمهالسادات حسینی میافزاید: وقتی در خیابانهای شهر قم قدم برمیدارم باید خون گریه کنم انقلاب از همین خیابانها شروع شد مسئولان ما چه بومی و چه غیر بومی باید مدیون این شهر باشند انتظار داریم شهر را از آسیبهای فرهنگی نجات دهند دشمن داخلی و خارجی در کمین نشستهاند، نگاهی به وضعیت بازار و خیابان و معماری شهر بیندازید کی شهر قم چنین بود؟ چرا دستاندرکاران فرهنگی دست روی دست گذشتهاند؟ آیا در شأن عمه سادات هست که بانوانی با چنین پوشش افتضاح و زننده ایی در اطراف این حرم قدم بردارند؟
استاندار فکری به وضعیت ترافیکی شهر داشته باشد
یک بازاری قم میگوید: همه معابر و خیابانهای قم را ترافیک غرق کرده است، وجود موتورسیکلتها با ناهنجاریهای خود و هم چنین خلل در ترافیک، مشکلاتی را برای شهروندان قمی به وجود آورده است همچنین در شهر قم با کمبود پلهای مکانیزه برای سالمندان روبرو هستیم.
محمد بیطرفان میافزاید: عابران پیاده قربانیان ترافیک شهری هستند وقتی پل مکانیزه ایی برای سالمندان و عابران نباشد چگونه با وجود این هجمه ای ترافیک در شهر رفت و آمد کنند در میدان مطهری و سه راه بازار ما معضلات ترافیکی داریم پروژههای شهری در این میادین خوب طراحی نشدهاند.
پیگیری برای مترو و فرودگاه یک شهروند قمی در پاسخ به این سوال که از استاندار جدید خود چه انتظاری دارد میگوید: شهر قم یک شهر زائر پذیر است باید در شأن و منزلت این شهر پروژههای نیمه تمام پیگیری شود مگر شهر قم با دیگر شهرهای گردشگری چه تفاوتی دارد که نباید فرودگاه داشته باشد بسیاری از پروژههای نیمه تمام در قم برای خود سابقه چندین ساله دارند که باید در کتاب تاریخ ماندگار شوند پروژه مترو و منوریل که دولتهای بسیاری آمدند و رفتند ولی مانند جنازه وسط این شهر رها شده است.
محسن دائمی میافزاید: گردشگرانی از کشورهای مختلف به قم میآیند چرا باید وضعیت زیرساختهای قم چنین باشد در حالی که دین بزرگی گردن نظام دارد قمیها برای نظام خیلی شهید و دادند و باید در شأن و منزلت آن زیرساختها تعریف شود، مترو و فرودگاه و هم چنین زیرساخت تفریحی حق و نیاز هر شهروند قمی است.
چرا قمیها از طرح جهش تولید مسکن باید محروم باشند یک شهروند قمی که بازنشسته است از استاندار خود انتظار دارد که برای اجرای طرح جهش اقدام ملی مسکن و جهش تولید پیگیری و مشکلات این طرح بررسی شود از مسئولان میپرسم چرا باید قمیها در جهش تولید مسکن با مشکلات روبرو شوند چرا باید در قم مشکلات تأمین مسکن وجود داشته باشد.
گفتنی است؛ در این گزارش طبق مصاحبههای صورت گرفته از مشکلات تأمین برخی داروها در قم و هم چنین مشکلات درمانی و سلامت و هم چنین مشکلات معیشتی و کوچک شدن سفره مردم و نبود زیرساختهای تفریحی و نشاط گلایهها داشتند.