جولان بیماریهای خطرناک زیر سایه کرونا در پاکستان
اسلامآباد - ایرنا - دولت پاکستان رسیدگی به بیماران کرونایی و جلوگیری از گرسنگی در کشور را از دغدغههای اصلی این کشور طی ماههای اخیر اعلام کرده است اما شیوع سایر بیماریهای خطرناک زیر سایه کرونا باعث نگرانی جدی مقامات پاکستانی شده است.
مقامات پاکستانی جایی که تمامی شهرهای این کشور به شدت درگیری شیوع کرونا است، نسبت به گسترش دیگر بیماریهای خطرناک مانند فلج اطفال و سل نگرانند و معتقدند که شدت کرونا باعث کاهش توجه نسبت به سایر بیماریها شده است. به گفته آنان، پیامدهای ناشی از شیوع کرونا طرحهای واکسیناسیون، آگاهی عمومی برای ریشه کنی فلج اطفال و مقابله با بیماری سل را به شدت تحت تاثیر قرار داده و بیم آن میرود که تلاشهای پاکستان در کنار جامعه جهانی برای مقابله با این بیماریهای خطرناک به پنج سال عقب برگردد. نماینده نخست وزیر پاکستان در مدیریت شیوع کرونا به رسانهها گفت: کرونا باعث تعلیق دو کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق مختلف این کشور شده و ما نسبت به تبعات منفی آن نگران هستیم. بیماران نیازمند خون به ویژه مبتلایان به تالاسمی نیز از دیگر مواردی است که در دوران اجرای محدودیتهای کرونایی فرآیند درمان این افراد تحت تاثیر قرار گرفت. اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در پاکستان برای مهار ویروس کرونا فرآیند تامین خون مورد نیاز بیماران تالاسمی را تحت تاثیر قرار داده بود. منابع رسمی پاکستان گفتند: یکصد هزار نفر در این کشور به بیماری تالاسمی مبتلا هستند که 23 هزار نفر آن را خردسالان تشکیل میدهند. وزیر بهداشت پاکستان نیز جولان بیماریهای خطرناک زیر سایه شیوع کرونا در این کشور را خطرناک تعبیر کرد و گفت: بیماریهای مختلف در حال گسترش در پاکستان است که قشر ضعیف جامعه بیشترین آسیب دیدگان آن هستند.
موج جدید بیماری سرخک درمیان کودکان پاکستانی گزارش امروز (شنبه) رسانههای پاکستان حاکی از شیوع گسترده بیماری سرخک میان کودکان در جنوب این کشور است، موضوعی که کارشناسان آن را خطرناکتر از کرونا میدانند. گفته میشود در شهرهای مختلف ایالت سند که بیشترین بافت جمعیتی این ایالت را قشر ضعیف تشکیل میدهد، پس از کرونا، موج جدید بیماری سرخک شروع شده و تاکنون بیش از 300 کودک به این بیماری مبتلا شدهاند. از شهر کراچی مرکز ایالت سند پاکستان نیز گزارش شده که ابتلای 266 کودک به بیماری سرخک تایید شده است. یکی از دلایل شیوع این بیماری تعلیق طرح اجرای واکسیناسیون محافظ در برابر سرخک اعلام شده است. پیشتر عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز نسبت به خطر پیش روی درمان بیماران مبتلا به ایدز و سرطان در این کشور هشدار داده و اعلام کرده بود که شیوع کرونا ممکن است فرآیند درمان و رسیدگی به افرادی که به دیگر بیماریهای خطرناک مبتلا هستند، را تحت تاثیر قرار دهد. کووید -19 یا همان ویروس کرونا هفتم اسفند سال گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر کراچی اعلام شد و هم اکنون 38 هزار و 799 نفر به این ویروس مبتلا هستند. 834 بیمار کرونایی نیز در شهرهای مختلف پاکستان جان باختهاند. سازمان جهانی بهداشت اوایل اردیبهشت ماه هشدار داد که اگر اقدامات موثر در پاکستان برای مهار ویروس همه گیر کووید -19 به کار گرفته نشود، احتمال افزایش شمار بیماران کرونایی در این کشور تا اواخر تیرماه (اواسط ژوئیه) به 200 هزار نفر وجود دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*