شنبه 6 بهمن 1403

حجت الاسلام خسروپناه: عقلانیت نسبی گرای غرب هیچ شریعتی را بر نمی تابد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حجت الاسلام خسروپناه: عقلانیت نسبی گرای غرب هیچ شریعتی را بر نمی تابد

تهران - ایرنا - حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها با بیان این‌که عقلانیت خود بنیاد و نسبی گرایانه جهان غرب هیچ شریعتی را بر نمی‌تابد، گفت: نسبی گرایی معرفتی با هیچ شریعت و دینی جمع نمی‌شود و سر از هر دین ستیزی در می‌آورد در حالی که ادیان الهی همه از منبع وحی است و خدا را محور قرار می‌دهد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، وی عصر یکشنبه در "وبینار اسلام‌ستیزی در غرب" به میزبانی مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به پیشینه اسلام هراسی تصریح کرد: از بدو ظهور اسلام مخالفانی علیه اسلام حرکاتی انجام می‌دادند و حتی تا نقشه ترور پیامبر هم پیش رفتند که البته همه تلاش‌ها نافرجام بود.

رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها افزود: بعد از پیامبر گرامی اسلام، موج اسلام هراسی ادامه پیدا کرد و با جنگ‌های صلیبی در حدود دو قرن کشته‌های زیادی از هر دو جبهه در پی داشت.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه افزود: در قرن حاضر هم اسلام ستیزی‌ها البته به اشکال متفاوتی ادامه دارد که برای پرداختن به آن باید به دو چرایی پاسخ داد که چرایی بینشی و چرایی کنشی وجود دارد.

وی درباره اینکه چه بینشی پشتوانه این اسلام ستیزی است گفت: پاسخ سوال اول عقلانیت خود بنیاد است که به معنای عقل استدلال گر است به معنای عقلانیتی که نسبتی به وحی و منابع دینی ندارد و می‌گوید از عقل و منطقم بدون ارتباط دادن با وحی و دین بهره می‌برم که همه بنیادهای فکری غرب به همین نتیجه ختم می‌شود.

رئیس هیات مدیره مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها در پاسخ به چرایی کنشی اسلام هراسی در غرب افزود: رسانه مدرن و فیلم‌هایی که هالیوود می‌سازد به شدت تلاش می‌کند تا نگاه مردم جهان به اسلام را به نگاهی منفی تبدیل کند و ریشه کنش‌های ضد اسلامی در غرب همین رسانه‌ها هستند.

وی رسانه‌های غربی مسلمانان را اهل خشونت و خونریزی نشان می‌دهند اضافه کرد: امروزه یکی از مهمترین اهداف رسانه‌ها ایجاد یک تصویر غلط از مسلمانان است و پاسخ چرایی کنشی اسلام ستیزی در غرب همین تبلیغات رسانه‌ای است که می‌خواهد اسلام معکوس و نادرستی را به جهانیان القا کند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: قبل از اینکه داعش شکل بگیرد در فیلم‌های هالیودی پرچمی با شمایل آنچه بعدها در داعش دیدیم نمایش داده می‌شد.

وی افزود: برای مبارزه با اسلام ستیزی بینشی ما باید از عقلانیت الهی استفاده و برای مقابله با چرایی کنشی باید از ظرفیت رسانه استفاده کنیم و با منطق و اخلاق بایستیم و اسلام ناب را معرفی کنیم و این شدنی است.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با اشاره به اقدامات موهن فرانسه گفت: رفتار امثال رئیس جمهور فرانسه زمینه ساز این است که خیلی‌ها بروند مطالعه کنند و اسلام حقیقی را بیاموزند.

محمدباقر خرمشاد نایب رئیس هیات مدیره مجمع و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در وبینار اسلام‌ستیزی در غرب در سخنانی اظهار کرد: اصرار غرب بر تحمیل ارزش‌های خود بر دیگران از جمله مسلمانان، به‌گونه‌ای است که به هر قیمت و زر و زوری انجام می‌شود. در واقع همان پناه بردن به روح جنگ‌های صلیبی در فرانسه و استمرار آن بر یک فضای بنیادگرایی است که توسط لائیک‌های حاکم بر فرانسه دنبال می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: لائیک‌های حاکم بر فرانسه به دنبال این هستند که شکاف بین مسلمانان و غرب را بیش از گذشته کرده تا به خشونت بیانجامد. اما با توجه به این مساله باید ببینیم راه‌حل چیست؟ به نظر می‌رسد راه‌حل نزدیک، این باشد که رهبران فکری سیاسی فرانسه به نوعی اعتدال‌گرایی برگردند. یعنی عقلای سیاسی و فکری فرانسه تلاش کنند برای جلوگیری از خشونت بیشتر، تندروها ضعیف شوند و عرصه برای کسانی که معتدل‌تر هستند باز شود، این کار شدنی است.

خرمشاد همچنین با بیان این‌که باید به تنوع ادیان، مذاهب، فرهنگ‌ها و زبان‌ها احترام گذاشته شود، در غیر این‌صورت آینده روشنی پیش رو نخواهد بود، اظهار کرد: سیاستمداران فرانسه برای حل مساله داخلی خود به اسلام‌ستیزی یا دمیدن بر ابعاد دیگر بنیادگرایی روی آورده‌اند. شاید در کوتاه‌مدت جوابگو باشد و مکرون بتواند در انتخابات آینده فرانسه آرایی را جلب کند اما در درازمدت خطر بسیار جدی‌ای را متوجه جامعه فرانسه و جهان خواهد کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: به دلیل خصلت‌هایی که در اسلام هست، بخشی از بنیادگرایان لائیک فرانسه اصرار دارند تا بین اسلام و جهان غرب هیچ‌گاه صلح برقرار نشود. در واقع این مسلمانان نیستند که فضا را آشوب‌زده می‌کنند بلکه حاکمان فرانسه هستند که فضا را آشوب‌زده می‌کنند. شاید تحلیل‌شان این باشد که اگر فضا آرام دیده شود، اسلام مولفه‌های خوبی برای بیان دیدگاه‌ها دارد.

ارسلان افتخار عضو هیات‌مدیره مرکز دین و سیاست دانشگاه واشنگتن آمریکا نیز طی سخنانی در این وبینار با طرح این پرسش که "چگونه اسلام‌هراسی در حال رشد است؟"، گفت: شاهد بودیم که اتفاق بسیار ناگواری در نیوزیلند رخ داد و 52 مسلمان کشته شدند، تصاویر به صورت زنده پخش شد و این رویداد نه‌تنها بدترین حمله تروریستی در خاک نیوزیلند بود بلکه یکی از وحشتناک‌ترین اقدامات اسلام‌هراسی در تاریخ معاصر هم بود.

وی به کشتار مسلمانان میانمار هم اشاره کرد و گفت: مساله روهینگیای میانمار از دیگر نمونه‌هایی است که طی سال‌های اخیر شاهد بودیم که به دلیل مسائل نژادی مسلمانان را قتل عام کردند. از طرفی شاهد هستیم که کسانی در میانمار صاحب قدرت هستند که جایزه صلح را هم از آن خود کرده‌اند. البته دیدیم که واکنش حقوق بشری در جهان در پی این مسائل رخ داد و جایزه نوبل هم پس گرفته شد.

ارسلان افتخار همچنین گفت: انگاره اسلام‌هراسی نه‌تنها از سوی دولت ترامپ بلکه از زمان 11 سپتامبر در آمریکا گسترش یافته و اکنون نهادینه شده است و اکثر اعضای دیوان عالی آمریکا که اخیرا ترکیبش تغییر کرده نیز، نگرانی‌هایی را درباره این مساله ایجاد کرده است.

در این وبینار محمدرضا مجیدی مدیر گروه مطالعات اروپای مجمع، دکتر خالد بیدون استاد دانشکده حقوق دانشگاه کالیفرنیا، پروفسور سیرا چوهدری استاد دانشکده حقوق دانشگاه بین المللی فلوریدا آمریکا، عماد حمرونی رئیس موسسه اهل بیت (ع) در پاریس نیز دیدگاه‌های خود را در موضوع اسلام‌ستیزی در غرب مطرح کردند.

در این این نشست مجازی همچنین محمدرضا مجیدی، مدیر گروه مطالعات اروپای مجمع و استاد دانشگاه تهران، محمدعلی مومنی ها، معاون بین الملل سازمان بسیج مستضعفین، مسعود شجره، رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن، عماد حمزونی، رییس موسسه اهل البیت (ع)، سیرا چوهدری، استاد دانشکده حقوق دانشگاه بین المللی فلوریدا آمریکا، خالد بیدون، استاد دانشکده حقوق دانشکده کالیفرنیا - برکلی آمریکا و ارسلان افتخار، عضو هیات مدیره مرکز دین و سیاست دانشگاه واشنگتن آمریکا سخنرانی کردند.

*س_برچسب‌ها_س*