جمعه 25 آبان 1403

حدود 12 میلیون مترمکعب آب به تالاب گاوخونی رسید

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
حدود 12 میلیون مترمکعب آب به تالاب گاوخونی رسید

اصفهان - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: از یکم اسفندماه تاکنون حدود 12 میلیون مترمکعب آب موجود در رودخانه زاینده‌رود به سمت تالاب گاوخونی جریان یافته است.

اصفهان - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: از یکم اسفندماه تاکنون حدود 12 میلیون مترمکعب آب موجود در رودخانه زاینده‌رود به سمت تالاب گاوخونی جریان یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ساسانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به هدایت سیلاب روزهای پایانی بهمن ماه امسال به سمت تالاب گاوخونی، اظهار داشت: با توجه به اینکه بهمن ماه مقرر شده بود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان 21 بهمن ماه از سد زاینده رود آب رهاسازی شود، زمان بازگشایی آب با بارش‌های مطلوب مصادف شد که به توزیع آب بهتر به اراضی شرق اصفهان به مدت 10 روز کمک کرد.

وی ادامه داد: همکاران ما تلاش کردند که مازاد این آب تماماً به سمت گاوخونی هدایت شود و از این رو از یکم اسفند ماه تاکنون تمام آبی که در بستر زاینده رود موجود است به سمت تالاب جاری شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: از یکم اسفندماه تاکنون بین 10 تا 12 میلیون مترمکعب آب به سمت تالاب گاوخونی جریان یافته است.

ساسانی با اشاره به اینکه در حوزه رودشت از این آب برداشت غیرمجاز صورت می‌گرفت، ادامه داد: با همکاری دستگاه قضا و اداره کل محیط زیست اصفهان از برداشت غیر مجاز جلوگیری شد و این آورد میان حوضه‌ای کماکان ادامه دارد و آرزو داریم با بارش‌های فروردین ماه بتوانیم حجم آب بیشتری به سمت گاوخونی رهاسازی شود.

وی خاطرنشان کرد: از تاریخ یک اسفند شبکه‌های آبیاری کشاورزی بسته شده و هر چه آب در رودخانه وجود دارد به سمت تالاب در جریان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تاکید بر اینکه آب موجود در رودخانه را کنترل کنیم و بخش عمده آن آورد میان حوضه‌ای است، ابراز داشت: برنامه جدول منابع و مصارف بزودی ابلاغ و بر اساس آن سهم هر بخش مشخص خواهد شد؛ پیش بینی می‌شود سال آبی کنونی حدود یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آورد رودخانه باشد که بر اساس آن سهم کشاورزان غرب و شرق اصفهان و سایر بخش‌ها تعیین خواهد شد.

ساسانی افزود: آنچه که آورد میان حوضه است و آنچه که در جدول منابع و مصارف برای محیط زیست پیش بینی می‌شود، تلاش داریم تمام آن را به سمت تالاب گاوخونی هدایت کنیم.

بازگشایی زاینده رود در فروردین ماه ارتباط مستقیم با بارش‌ها دارد

وی در خصوص زمان بازگشایی آب برای نوبت دوم کشت پاییزه در فروردین ماه، خاطرنشان کرد: رهاسازی نوبت دوم آب برای کشت غله شرق اصفهان رابطه مستقیم با بارش‌ها دارد، اگر ابتدایی فروردین بارندگی داشته باشیم احتمال دارد آب دیرتر باز شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم این جریان آب موجود در رودخانه زاینده‌رود را در فروردین و ایام نوروز حفظ کنیم.

ساسانی درخصوص خط انتقال آب خرسان، گفت: این خط انتقال آب شرب برای کرمان یزد و اصفهان بوده و جزو مصوبات وزارت نیرو است. کارفرما شرکت آب نیرو است و مقدمات ساخت سد خرسان در حال انجام است.

وی ظرفیت سد در حال احداث خرسان را 2.7 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: سد خرسان پاسخگوی تخصیص‌های وزارت نیرو برای این سه استان در حوزه شرب است.

بهره برداری از سد سرداب تا مهرماه 1402

ساسانی همچنین با اشاره به اینکه احداث سد سرداب فریدونشهر 86 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطرنشان کرد: با تأمین اعتبار لازم پیش‌بینی می‌شود مهرماه 1402 این سد قابلیت آبگیری خواهد داشت که ظرفیت آن 42 میلیون مترمکعب بوده و برای شرب است.

وی با بیان اینکه سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ برای کمبود آب شرب با جدیت در حال انجام است، گفت: خرداد ماه آینده فاز اضطرار آن وارد مدار شود که بخشی از کمبود آب اصفهان را جبران کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به اینکه طرح انتقال آب بهشت آباد سال 1393 به شرکت آب نیروی ایران واگذار شد، خاطرنشان کرد: 250 میلیون مترمکعب در این طرح برای شرب اصفهان پیش‌بینی شده و این پروژه حذف نشده است. در این دولت به جدی پیگیر این پروژه هستیم تلاش داریم مجوز لازم را برای ادامه کار داشته باشیم.

ساسانی با اشاره به اینکه از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری برای آبفا مبالغی برای سامانه دوم و برای بخش تأمین آب شرب اصفهان دریافت کردیم، افزود: این اعتبار سه ساله بالغ بر چهار هزار و 300 میلیارد تومان است که مبلغی از آن در تعهدات دولت بوده و یک هزار و500 میلیارد از محل تهاتر نفت و هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک آب منطقه‌ای خواهد بود که امید است بتوان تا اواسط اردیبهشت به مزایده گذاشته شود.

وی اضافه کرد: تاکنون 300 میلیارد تومان پول نقد از محل مصوبات سفر برای سامانه دوم آبرسانی اصفهان دریافت شده است.

حجم سد زاینده رود به 308 میلیون مترمکعب رسید

ساسانی به آخرین وضعیت سد زاینده رود اشاره کرد و گفت: حجم امروز سد زاینده رود 308 میلیون مترمکعب است در حالی که حجم این سد در مدت مشابه سال گذشته 238 میلیون مترمکعب و متوسط بلند 688 میلیون مترمکعب بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین بارش‌ها در چلگرد سرشاخه اصلی حوضه زاینده‌رود یکهزار و 270 میلیمتر بوده در حالی که مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 113 میلیمتر و در بلند مدت تا امروز یک هزار و 33 میلیمتر بوده است و با توجه به بارش‌هایی که در فروردین و اردیبهشت ماه در پیش داریم امید اس شرایط مناسبی برای تامین نیاز آبی دی نفعان حوضه زاینده رود داشته باشیم.