حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هستهای نیست
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از انبیسینیوز، بهرغم ادعای رسانهای مبنی بر تصمیم ایران برای ساخت سلاح هستهای در بحبوحه تشدید تنشها با رژیم صهیونیستی، ویلیام برنز، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا گفت که هیچ مدرکی دال بر چنین تصمیمی وجود ندارد و در ادامه مدعی شد که اگر چنین باشد، آمریکا و متحدانش به احتمال زیاد قادر به شناسایی آن خواهند بود.
پس از عملیات موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی، گمانهزنیها درباره پاسخ تلآویو بالا گرفته و این در حالی است که تهران تاکید کرده که در صورت واکنش رژیم صهیونیستی، با پاسخی بهمراتب سهمگینتر روبهرو خواهد شد.
برنز مدعی شد که ایران برنامه هستهای خود را با ذخیره اورانیوم غنیشده نزدیک به سطوح ساخت سلاح پیش برده و در نتیجه، خیلی زود قادر است تا برای ساخت سلاح اتمی، به اندازه کافی مواد شکافپذیر تولید کند!
با این حال، وی در پاسخ به این ادعا که آیا ایران چنین تصمیمی گرفته است، گفت: نه، امروز مدرکی دال بر اینکه ایران تصمیمش را تغییر داده است، وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران موسوم به «برجام» در سال 2018، با تکرار ادعای غرب درباره برنامه هستهای ایران، مدعی شد که تهران «هماکنون در موقعیت به مراتب نزدیکتری به تولید بمب قرار دارد»!
مدیر سیا با اشاره به اینکه تا قبل از خروج آمریکا از برجام، ایران برای جمعآوری میزان کافی اورانیوم غنیشده با خلوص بالا برای ساخت بمب اتمی، به زمانی بیش از یک سال نیاز داشت، مدعی شد که «حالا اما زمان گریز برای تهران، احتمالاً چیزی در حدود یک هفته یا اندکی بیشتر بوده و بنابراین مخاطرات افزایش یافته است»!
وی همچنین با ادعای رصد نزدیک فعالیت هستهای ایران، بار دیگر بر عدم تغییر تصمیم ایران درباره برنامه صلحآمیز هستهای این کشور تاکید کرد و گفت: امروز هیچ مدرکی دال بر چنین تصمیمی مشاهده نمیکنیم. بهدقت آن را زیر نظر داریم.
پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و سپس لبنان که حالا گزارشهایی درباره آنچه «عملیات محدود زمینی» در این کشور خوانده شده است، شنیده میشود، تنش در منطقه تشدید شده است. برنز دراینباره گفت: در حال حاضر با خطر بسیار جدی تشدید بیشتر جنگ منطقهای مواجه هستیم.
به گفته وی، هرچند که تهران و تلآویو لزوماً بهدنبال جنگی تمامعیار نیستند اما «یک خطر همچنان وجود دارد.» برنز بهرغم تکرار ادعای اسرائیل و غرب درباره ناموفق بودن دو حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی (عملیاتهای وعده صادق) و اشاره به آنچه «محدودیتهای توانمندی نظامی ایران» خواند، تاکید کرد: اما این بدان معنا نیست که آن توانمندیها ویرانگر نیستند. و این مسألهای است که نه تنها اسرائیل بلکه آمریکا باید آن را خیلی جدی بگیرند.