چهارشنبه 3 بهمن 1403

حضور آمریکا در سوریه بر پایه کدام مجوز بود؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
حضور آمریکا در سوریه بر پایه کدام مجوز بود؟

مهدی ذاکریان کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در مورد اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره درخواست های فرابرجامی آمریکا در مذاکرات، اظهار داشت: مسئله خروج سپاه از لیست گروه‌های تروریستی در مذاکرات زمان ترامپ مطرح شد و آمریکایی‌ها آن را پذیرفته بودند. اینکه امروز آمریکایی‌ها مدعی آن هستند که درخواست ایران خارج از چارچوب و مفاد برجام است، مشخصاً دچار یک پارادوکسی شده‌اند؛ زیرا در بندهای مقدماتی قطعنامه 2231 اشاره شده که درهای جدیدی به روی ایران جهت همکاری باز می‌شود و توصیه می‌کند همه کشورها به خاطر اقدام مثبت ایران به یک رویکرد مثبت با ایران ملزم می‌کند؛ در واقع همه کشورها را به برقراری روابط حسنه با ایران موکلف می‌کند.

* حضور آمریکا در سوریه بر پایه کدام مجوز بود؟

ذاکریان خاطر نشان کرد: اقدامی را که آمریکایی‌ها در زمان ترامپ انجام دادند و در پی آن سپاه را در گروه تروریستی قرار دادند، یک اقدام مغایر با قطعنامه 2231 است؛ این نکته‌ای است که مذاکره کنندگان ما باید آن را مورد توجه قرار دهند که یک نکته حقوقی است. در این اقدام آمریکایی‌ها یک نیروی رسمیِ شناسنامه‌دار یک کشور را به عنوان یک گروه تروریستی، تحریم کردند!

وی با تاکید بر اینکه اقدامات و فعالیت‌های مستشاری ایران در سایر کشورها به درخواست و دعوت رسمی کشورهای میزبان بوده است، گفت: سپاه در کشورهایی چون عراق و سوریه به دعوت آن کشورها حضور داشت؛ این در حالی است که برخی کشورها بدون دعوت از سوی کشور متبوع و بدون مجوز در کشور سوریه حضور غیرقانونی داشتند. به عنوان مثال در سوریه هم قطری‌ها هم آمریکایی حضور داشتند، این حضور بر پایه کدام مجوز بود؟

کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ایران به دعوت قانونی دولت بشار اسد در سوریه حضور داشت که کاملاً قانونی و شفاف است، گفت: بر همین اساس گروهی که اقدامات و فعالیت‌های آن شفاف است نباید در لیست تروریستی و تحریمی قرار بگیرد.

ذاکریان عدم گفتگو بر روی یک پارادایم مشترک بین ایران و طرف غربی را از دلایل اصلی عدم رسیدن به توافق عنوان کرد و بیان داشت: بایستی این‌ها یک سکوی بحث مشترکی را پیدا کنند و اگر این سکو بخواهد یک سکوی ایدئولوژیک باشد که بخواهد یکی را محکوم و یکی را برنده کند معنایی ندارد و به نتیجه نخواهد رسید؛ گفتگو و مذاکره به این معناست که طرفین امتیازاتی بدهند و امتیازاتی بگیرند.

وی در رابطه با رفتار اروپایی‌ها در مقوله برجام گفت: اروپایی‌ها در فضای سیاسی که وجود داشت به دو قطعنامه پیشنهادی آمریکا که تحت عناوین «حقوق بشری» و «سلاح های متعارف» به شورای امنیت آورده بود، رای ندادند و برای اولین بار قطعنامه پیشنهادی آمریکایی‌ها رای نیاورد. در دوره ترامپ اروپایی‌ها فعالیت‌ها و اقداماتشان تا حدی به نفع ایران بود اما کافی نبود و یا حداقل پاسخگو تعهداتی که دادند نبود.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: این کشورهای اروپایی در زمان بایدن، تمام قد پشت بایدن ایستادند این هم بدان دلیل است که مسائل اختلافی مثل پیمان آب و هوایی پاریس، برگزیت، اتحادیه اروپا و حقوق بشر را حل کردند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دونالد ترامپ

برجام

آمریکا ایران سپاه تروریستی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
حضور آمریکا در سوریه بر پایه کدام مجوز بود؟ 2
حضور آمریکا در سوریه بر پایه کدام مجوز بود؟ 3