حضور تهرانچی در کمیسیون اجتماعی برای ارائه گزارش از وضعیت اجتماعی دانشگاه آزاد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نشست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز (یکشنبه 22 مردادماه) با حضور محمدمهدی تهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارائه گزارش از وضعیت اجتماعی فضای دانشگاهی در آستانه آغاز سال تحصیلی و راهبردها و اقدامات صورت گرفته در این حوزه برگزار شد.
ولی اسماعیلی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، در ابتدا تاکید کرد که تربیت نیروهای انقلابی و متدین و راه اندازی معاونت مهارت آموزی در این دانشگاه باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس یازدهم، در ادامه از رییس دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا گزارشی از برنامه این دانشگاه برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان، همچنین برنامه دانشگاه در خصوص جذب اساتید انقلابی در تراز انقلاب اسلامی ارائه دهد.
در ادامه مهدی عیسی زاده نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن نقل خاطرهای از شهید کاظمیان خطاب به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص پشت کار وی برای اصلاح امور در شرایط سخت، گفت: هماکنون لازم است دانشگاه آزاد اسلامی برای بهبود معیشت و افزایش حقوق و مزایای اعضای هیات علمی و کارکنان این دانشگاه، همچنین پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی در فضای دانشگاه و اقدامات و راهبردهای مسئولان این دانشگاه برای اداره این مجموعه در آستانه سال جدید برنامه داشته باشد.
عباس گودرزی نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم، در ابتدا ضمن تشکر از تبدیل وضعیت اساتید و کارکنان این دانشگاه خواستار تسریع این روند شد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس یازدهم، تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاههای غیردولتی باید برای تربیت اساتید انقلابی و دانشجویان متدین کارگروه تشکیل دهند.
وی در پایان خطاب به رییس دانشگاه آزاداسلامی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد از ظرفیت رشتههای پزشکی برخوردار است در این راستا برای ایجاد این رشته در واحد مذکور اقدام کنید.
علی اکبر بسطامی عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس، افزود: انتظار داریم دانشگاه آزاد اسلامی با برنامههای مهارت محور و بر اساس آمایش سرزمین فعالیت کند.
نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس یازدهم، خطاب به رییس دانشگاه آزاداسلامی تصریح کرد: چرا در شهرهایی که از ظرفیت راهاندازی واحد دانشگاهی برخوردار بوده سرمایهگذاری نمیکنید؟ چرا برای اشتغال فارغالتحصیلان این دانشگاه تدبیری نمیاندیشید و مطابق با نیاز هر منطقه کد رشته ارائه نمیدهید؟
وی تاکید کرد: بر اساس گزارشی که ارائه دادید کارمندان شما در وضعیت مالی مناسبی قرار ندارند بنابراین باید برای بهبود معیشت آنها تدبیری اساسی بیندیشید.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید برای جذب دانشجویان خارجی در شهرهای مرزی همچنین کاربردی کردن رشتههای ارائه شده برنامه داشته باشد.
حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: مهارتآموزی همزمان با تولید دانش از اهمیت بسزایی برخوردار است ضمناینکه توجه به سرانه فرهنگی دانشگاه زیربنای تحولات دانشگاه است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس یازدهم، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد درود و ازنا باید به تامین مسکن برای کارکنان و اساتید توجه داشته باشد، از سوی دیگر واحد ازنا استیجاری است و زمینی درنظر گرفته شده است که باید نسبت به ساخت دانشگاه در آن اقدام شود.
حسن لطفی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: 4 نکته اعم از تبدیل علم به ثروت از طریق استفاده از راهکاریهای ارائه شده در پایان نامهها، رعایت آمایش سرزمین و مهارتآموزی بر حسب نیاز هر منطقه، آموزش رعایت حقوق شهروندی و روش کسب روزی حلال در واحدهای دانشگاه آزاد مغفول مانده است که باید برای ورود به آنها در قالب واحدهای آموزشی برنامهریزی شود.
سیدسلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: اگر بخواهیم جایگاه دانشگاه و آموزش عالی را حفظ کنیم باید دانشگاه با زنجیره تحقیقات توسعهای کشور پیوند داشته باشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس یازدهم، یادآور شد: حل مشکل هزاران استاد حقالتدریس و تبدیل وضعیت آنها به استاد وابسته اتفاق مثبتی است که جای تشکر دارد.
وی تاکید کرد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای کوچک فاقد امکانات و سرویس جهت تردد دانشجویان هستند، همچنین لازم است به خوابگاههای متاهلان توجه شود و دانشگاههای نیمه کاره نیز تکمیل شوند.
حسین رجایی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: متاسفانه سرعت لازم برای تقویت نیروهای انقلابی بخصوص در مجموعههای سما زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی مشاهده نمیشود.
نماینده مردم لنجان در مجلس یازدهم، تصریح کرد: هماکنون تنها 30 درصد اساتید این دانشگاه از نیروهای انقلابی و متدین هستند که میطلبد توجه ویژهای به جذب اساتید انقلابی و متدین داشته باشید.
وی یادآور شد: مجموعههای سما این دانشگاه در کار آموزش و پرورش اختلال ایجاد میکنند بنابراین باید تنها در محلهایی که با کمبود فضای آموزشی مواجه هستند، راهاندازی شوند.
کیومرث سرمدی واله عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: با گسترش واحدهای این دانشگاه تعداد فارغالتحصیلان افزایش یافت اما رشته تحصیلی آنها مطابق با نیاز جامعه نبود.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس یازدهم، تصریح کرد: در واحدهای مستقر در شهرهای دوردست فقط زمین بوده اما امکانات لازم برای ایجاد فضای دانشگاهی وجود ندارد.
وی در پایان از رییس دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا برای بازدید میدانی سفری به استان همدان داشته باشد.
علی زنجانی حسنلوئی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: دانشگاههای شهرهای کوچک با مشکلات خاصی مواجه هستند و حقوق کارکنان و اساتیدشان ماهانه در سه قسط پرداخت میشود که در شان هیات علمی نیست.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس یازدهم، ادامه داد: فضای این دانشگاهها به لحاظ امکانات مناسب نیست و در شهرهای مرزی شرایط مطلوبی برای جذب دانشجویان خارجی وجود ندارد که نیازمند اتخاذ تدابیر ویژهای است.
محمد مهدی تهرانچی در ارائه گزارش از وضعیت این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد به لحاظ گستردگی یک دانشگاه اجتماعی است و در 400 شهر تعداد 276 واحد، 130 مرکز و 800 مدرسه دارد.
وی تصریح کرد: از سال 98 سالانه تعداد 150 هزار دانشجو به آمار دانشجویان اضافه شده است و امسال هم افزایش دانشجو خواهیم داشت. همچنین اشتغال دانشجویان، آمایش و جابجایی رشته در صدر برنامههای این دانشگاه قرار دارد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی، یادآور شد: ما مبلغ 12 هزار میلیارد شهریه دریافت میکنیم و 7هزار میلیارد درآمد غیر شهریهای داریم و از این محل حقوق اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه پرداخت میشود ضمن اینکه حقوق آنها نسبت به سال 99 تا 3 برابر افزایش یافته است.
وی افزود: حدود 6 هزار استاد با تجربه ثبت نام کردهاند که جذب خواهیم کرد و 15 هزار نفر از دانشجویان مقطع دکتری انتخاب کردهایم که برای تدریس در مقطع کارشناسی وارد سیستم شوند. ضمن اینکه بعد از این نیروی حقالتدریس نخواهیم داشت.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی، تاکید کرد: ما برای 800 مدرسه با 150 هزار دانشآموز داریم ضمن اینکه شهریه مدارس دانشگاه آزاد اسلامی از مدارس غیرانتفاعی کمتر است.
پایان پیام /