سه‌شنبه 6 آذر 1403

حضور فعال رسانه‌ای در سطح بین المللی یک ضرورت است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حضور فعال رسانه‌ای در سطح بین المللی یک ضرورت است

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ عبدالحمید شهرابی، اظهار داشت: رسانه، سلاح اصلی ایالات متحده و متحدین اروپایی آن، برای مخدوش کردن اذهان عمومی و تحریف حقایق مربوط به ایران، همچنین پخش اخبار کذب و جعلی است، بنابراین ما هم به منظور مقابله با این هجمه سنگین تبلیغاتی که هدفی جز مسموم کردن افکار عمومی جهان ندارد، ابزاری موثرتر از رسانه نخواهیم داشت.

مدیر تحقیقات و برنامه ریزی خانه آمریکای لاتین، پیرامون مقابله با قدرت نرم آمریکا افزود: جنگ سخت و جنگ نرم مکمل یکدیگرند و ایران همانگونه که به لحاظ نظامی قدرت دفاعی و بازدارندگی خود را تقویت کرده است - تا جایی که عملا مانع از تاخت و تاز نظام امپریالیستی نه تنها در ایران بلکه در منطقه وسیع غرب آسیا و شمال آفریقا شده است - در حوزه جنگ نرم نیز، که رسانه در آن نقش کانونی دارد، باید خود را تقویت کند. با یک ارزیابی واقع‌بینانه، نقاط ضعف ما در جنگ نرم شناسایی شده که برطرف کردن آنها، یک وظیفه آنی و محوری خواهد شد.

وی در خصوص اهمیت راهبردی کنشگری شبکه‌های پرس و هیسپان تی وی در عرصه رسانه‌های بین الملل تاکید کرد: ملت ایران برای دفاع از حقوق خود نیاز به حمایت افکار عمومی جهان دارد و در پاسخ به این نیاز، حضور فعال رسانه‌ای در سطح بین المللی یک امر ضروری و غیرقابل جایگزین است.

چرا رسانه‌ها تحریم می‌شوند

عبدالحمید شهرابی با یادآوری اینکه رسانه‌های وابسته به نظام سلطه در مقابله با جنبش‌های آزادی بخش و نهضت‌های مقاومت چه رفتاری دارند، تصریح کرد: واضح است که همه آن‌ها اطلاعات تحریف شده و غلط ارائه می‌دهند و در این امر متفق هستند و با هم همکاری می‌کنند.

مدیر تحقیقات خانه آمریکای لاتین ادامه داد: رسانه‌های نظام سلطه برای نقض حقوق بشر در کوبا، ایران و ونزویلا فریاد می‌زنند و با این تبلیغات، تلاش می‌کنند سیاست جنایت بار تحریم علیه این کشور‌ها را توجیه کنند. آن‌ها اینگونه همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما هم باید در چارچوب منافع و اهداف مشترک با کشور‌های دیگر و از جمله کوبا، ونزوئلا، روسیه، نیکاراگوئه، همکاری وسیع و نزدیک رسانه‌ای داشته باشیم گفت: یک تفاوت مبنایی وجود دارد چرا که کار رسانه‌های نظام سلطه و همکاری آن‌ها برای پخش اخبار کذب است، در حالی که پایه همکاری رسانه‌ای ما با کشور‌های همسو، انتشار حقایق است.

این کارشناس مسائل امریکای لاتین با بیان اینکه نظام امپریالیستی / صهیونیستی تأثیرات رسانه‌های بدیل را به خوبی درک می‌کند اظهار داشت: جنایات نظام سلطه باید از دید جهانیان پنهان بماند و آنان [خبرنگارانی] که این قاعده را نقض می‌کنند باید از میان برداشته شوند. علت ترور شیرین ابوعاقله از الجزیره، سِرِنا شیم خبرنگار پرس تی وی، داریا دوگین از شبکه آر تی، همین نکته بوده است.

شهرابی افزود: در سرکوب صدایی که می‌خواهد مظلومیت مردم فلسطین، یمن، سوریه، کوبا، ونزوئلا و ایران را پخش کند، برای دستگاه امپریالیستی در اصل زن و مرد بودن خبرنگاران فرقی ندارند و هر دو از لبه یک تیغ می‌گذرند. ولی شاید ترور این سه خبرنگار زن، تجلی نفرت ویژه آمرین و مجریان این ترور‌ها نسبت به زنانی باشد که هم‌چون زنان فلسطین، در نبرد آزادی‌خواهانه ملت‌های تحت ستم، حماسه‌های تاریخی بی‌شمار آفریده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ترور خبرنگاران یک وجه از سیاست امپریالیست‌ها در جلوگیری از فعالیت رسانه‌های بدیل است لکن وجه دیگر آن، استفاده از قدرت خود برای سانسور و ممانعت از پخش صدای این رسانه‌ها است. یک نمونه بارز در این زمینه، تحریم پرس تی‌وی توسط اتحادیه اروپاست که همین آذرماه گذشته انجام شد و متعاقب آن فعالیت این شبکه توسط شرکت فرانسوی یوتل ست قطع شد.

این تحلیلگر تصریح کرد: تحریم پرس تی وی درعین حال که غیرقانونی و غیرقابل توجیه بود، احساس خطر امپریالیست‌ها از رسانه‌ای، چون پرس تی وی را نشان داد. وقتی به همین موضوع درست نگاه کنیم، نوعی دیگر عمل خواهیم کرد. جا داشت و هنوز هم جای دارد که کارزاری وسیع برای جلب حمایت همه نیرو‌های استقلال طلب و آزادی خواه جهان در محکومیت تحریم پرس تی‌وی به راه بیفتد و علاوه بر دستگاه رسمی دیپلماسی کشور، دیپلماسی عمومی نیز در این خصوص فعال شود.

شهرابی در پاسخ به این سوال که چرا مردم امریکای لاتین از ملت فلسطین حمایت می‌کنند، گفت: ملت‌های آمریکای لاتین جملگی طعم تلخ استعمار، استثمار، نژادپرستی و ستم نظام امپریالیستی را در طول تاریخ خود چشیده‌اند و برای همین با دیگر ملت‌های مظلوم احساس همدردی و همبستگی دارند. حال، با توجه به چنین سابقه تاریخی، جای تعجب نیست که آنها، نسبت به مردم فلسطین احساس همبستگی عمیق دارند. مقاومت طولانی و قهرمانانه ملت فلسطین نیز عامل افزایش احترام به نهضت فلسطین نزد مردم منطقه آمریکای لاتین شده است.

مدیر تحقیقات خانه آمریکای لاتین درباره اهمیت بازتاب حمایت مردم امریکای لاتین از ملت فلسطین در تلویزیون هیسپان تی وی گفت: در شرایطی که رسانه‌های تحت کنترل امپریالیسم / صهیونیسم اخبار مربوط به فلسطین را به صورت کلی سانسور می‌کنند و یا تصویری واژگون و دستکاری شده از تحولات سرزمین‌های اشغالی ارائه می‌دهند، بدیهی است که پخش مستمر حقایق مربوط به مظلومیت ملت فلسطین و پایداری ستودنی آن ملت همچنین انعکاس همبستگی ملت‌های آمریکای لاتین با فلسطینیان باید بخشی از اولویت‌های رسانه‌های ایران مانند هیسپان تی وی باشد.

تغییر رویکرد برای پرچم داری تعاملات

شهرابی با اشاره به اینکه هیسپان تی وی می‌تواند پرچم ارتقاء همکاری و گسترش مناسبات ایران و کشور‌های آمریکای لاتین را در دست بگیرد و بانی اجرای هر چه بیشتر تعاملات اقتصادی و فرهنگی شود افزود: در واقع این رویکرد کلی است که باید اتخاذ شود و در آن صورت است که اقدامات مشخص با چنین رهیافتی، قابلیت تعریف پیدا می‌کند و بر غنی بودن و [تاثیرگذاری] برنامه‌ها افزوده می‌شود و البته این کار، آسان نیست و چنانکه اشاره شد چنین امری مستلزم تغییر رویکرد است.

مدیر تحقیقات خانه آمریکای لاتین درباره معرفی پیشرفت‌های دفاعی و صنعتی ایران در هیسپان تی وی اظهار داشت: در یک نگاه کلی، زمانی که دستاورد‌های انقلاب اسلامی، چه در زمینه نظامی و چه در بخش‌های دیگر علمی، صنعتی و فناوری، به افکار عمومی شناسانده شود، جهانیان می‌توانند از نقاط قوت کشور آگاهی یابند، که درنتیجه برای ایران و ایرانیان، نزد افکار عمومی جهان تحسین و احترام خریده می‌شود و همین مولفه، یک عامل مهم در جنگ نرم و خنثی کردن تبلیغات رسانه‌های دشمن است که می‌تواند عاملی تاثیرگذار در بازدارندگی در جنگ سخت هم باشد.