یک‌شنبه 4 آذر 1403

حقابه هیرمند طبق معاهدات بین المللی لازم الاجرا است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
حقابه هیرمند طبق معاهدات بین المللی لازم الاجرا است

زابل - رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تأمین امنیت مرزها و حقابه هیرمند طبق معاهدات بین‌المللی لازم الاجرا است.

زابل - رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تأمین امنیت مرزها و حقابه هیرمند طبق معاهدات بین‌المللی لازم الاجرا است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهریار حیدری در بازدید از چاه نیمه‌های سیستان با اشاره به نظارت میدانی هیأت اعزامی کمیسیون از مرزهای سیستان و بلوچستان اظهارداشت: 2 کشور ایران و پاکستان در مورد مرزهای مشترک دغدغه‌هایی دارند اما امروز تنها جمهوری اسلامی ایران نسبت به تأمین امنیت در این مرزها فعال بوده و اقداماتی را انجام داده است.

وی افزود: خوشبختانه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران از نیروهای شجاع و مقتدر برخوردار است و دستگاه‌های همکاری اطلاعاتی، ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران هم در مرزها اقدامات شایسته‌ای را انجام داده است.

رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کم آبی در سیستان و بلوچستان گفت: آب آشامیدنی پنج شهرستان سیستان از حفر چاه تأمین می‌شود که ما در این سفر از آنها بازدید کردیم. پیش از این هم کمیسیون امنیت 2 ماه پیش نشستی را با حضور همه دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی و امور خارجه و همچنین نمایندگان سیستان و بلوچستان برگزار و در سه حوزه ورود کرد.

وی تصریح کرد: اجرای پروتکل‌ها و معاهده هیرمند که در سال 1351 بین ایران و افغانستان در کابل منعقد شده باید اجرا شود، و نظام بین الملل بر پایه همین معاهدات بنا شده بنابراین آب هیرمند هیچ زمانی نباید بر روی کشور ما بسته شود، متأسفانه مدتی است که آب قطع شده و چاه نیمه‌ها که آب آشامیدنی منطقه را تأمین می‌کنند، دچار تنش آبی شدند.

افغانستان نباید در تأمین حقابه هیرمند کوتاهی کند

رئیس کمیته دیپلماسی آب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هیئت حاکمه کشور همسایه افغانستان باید نسبت به تأمین حقابه هیرمند اقدام کند و نباید هیچ کوتاهی در این زمینه داشته باشد.

مرتضی محمودوند اظهارداشت: بحران آب در کل کشور موضوع حائز اهمیتی است، این موضوع به طور ویژه در استان سیستان و بلوچستان مشهود است، مردم این سرزمین سالهاست که از این موضوع رنج می‌برند.

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان و موضع جدی ایشان درباره تأمین حق‌آبه هیرمند، افزود: مواضع اخیر هیأت دولت بر کمبود آب در این منطقه صحه می‌گذارد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با توجه به اهمیت موضوع امنیت آب، اقداماتی را در دستور قرار داده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: دستگاه‌های آب شیرین کن نیز باید در این استان مستقر شود، همچنین باید توجه داشت که چاه‌های سطحی به طور موقت می‌توانند مشکل مردم را رفع کنند، بنابراین حفر چاه‌های ژرف باید مورد توجه مسؤولان ملی و استانی قرار گیرد و در این زمینه سرمایه گذاری صورت گیرد.

وی تصریح‌کرد: انتقال آب از دریای عمان نیز در دستور کار است و باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد تا مساله بحرانی آب به طور کامل حل شود.