سه‌شنبه 6 آذر 1403

حمایت از تولید راه حل رونق صنعت نساجی است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
حمایت از تولید راه حل رونق صنعت نساجی است

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: راه حل رونق صنعت نساجی احترام به هنرمند، حمایت از تولید و تشویق بازرگان است.

روز گذشته اختتامیه رویداد ملی سه گام با حضور «مریم جلالی» معاون صنایع دستی و سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

این رویداد با عنوان «پیوند طراحان و تولیدکنندگان منسوجات سنتی و صنایع دستی مرتبط در طراحی لباس امروز ایرانی» نام گذاری شده بود؛ با برگزاری نمایشگاهی از آثار برگزیده طراحان لباس ایرانی با استفاده از هنر‌های رودوزی برای صاحبان بخش‌های اقتصادی و تشویق و ترغیب آن‌ها به استفاده از صنایع دستی در مجموعه‌های خود و به‌کارگیری تولیدات کاربردی و یا تلفیقی از تولیدات صنایع دستی صورت می‌گیرد، انجام شد.

در این مراسم، نخست، عسکر پور، مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی به ایراد گزارشی در خصوص برگزاری این رویداد پرداخت و گفت: در گام اول 600 اثر هنری در رشته‌های منسوجات سنتی، رودوزی‌های سنتی و چاپ سنتی به رقابت پرداختند و از بین آن‌ها 60 طرح به گام دوم راه پیدا کردند و در گام سوم نیز قصد داریم به انعقاد تفاهم نامه‌ها و تجاری سازی بپردازیم.

وی افزود: در حاشیه این رویداد برگزاری نشست‌های تخصصی بین کارشناسان و متخصصان این حوزه و همچنین هنرمندان در کنار هم، کمک شایانی به این ارتباط و پیوند نمود.

در ادامه مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، در توضیح نامگذاری «رویداد ملی سه گام» گفت: تفاوت رویداد با رخداد در این است که رخداد در یک لحظه اتفاق می‌افتد، ولی رویداد ریشه دار و اصیل است، از آبرو نشات می‌گیرد و رویداد سه گام به این نکته اشاره می‌کند که هنرمند ایرانی از ریشه و آبروی هنر ایرانی حفاظت می‌کند.

وی هدف از طراحی این رویداد را ایجاد زنجیره ارزش بین هنرمند، طراح و صنعتگر و بازرگان عنوان کرد و راه حل برون رفت از مشکلات صنعت نساجی احترام به هنرمند، حمایت از طراح و صنعتگران این حوزه و تشویق بازرگان دانست.

معاون صنایع دستی ادامه داد: تمام تلاشم این است نورافکنی باشم برای انزوای هنر رودوزی و جهانی شدن این رشته با اتصال به انجمن‌ها و تشکل‌ها و حمایت از بخش خصوصی، زیرا که باید از توصیف و حمایت توصیفی فاصله گرفت و اکنون زمان حمایت فعال و کنشگر در جهت مزیت سازی اقتصادی در کنار هویت اعتقادی است.

مریم جلالی ضمن قدردانی از زحمات تمام هنرمندان و هچنین عوامل برگزاری این رویداد، پیام مهندس ضرغامی وزیر محترم میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به این رویداد را احترام هنرمند و اعتلای هنر و همچنین حمایت همه جانبه از بخش خصوصی در این زمینه اعلام نمود.

جلالی در پایان از مدیریت و عوامل مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در مشارکت و همکاری همه جانبه در برگزاری این رویداد تشکر و قدردانی کرد.

هم چنین در حاشیه برگزاری نمایشگاه، «علوی» مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ ضمن اعلام آمادگی برای حمایت همه جانبه از هنرمندان هنر‌های سنتی و صنایع دستی، بیان کرد؛ ظرفیت‌های مجموعه سعدآباد در جهت ترویج و توسعه این هنر، قرار خواهند گرفت.

در این مراسم فیروزی هنرمند پیشکسوت این رشته، طیبه عزت الهی رییس پژوهشکده هنر‌های سنتی وزارت میراث و باقرزاده نایب رییس انجمن طراحان لباس و پارچه ایران و عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر نیز به ایراد سخنرانی و ذکر نکاتی در این زمینه پرداختند.

تقدیر از هنرمندان برگزیده

در این رویداد در گروه منسوجات سنتی؛ فاطمه خادمیان از استان سمنان، معصومه بینوا و زهرا خرمی از اصفهان، محبوبه یزدان پناه و کیانا گلدوزان از تهران به عنوان نفرات برگزیده اعلام شدند. همچنین در این رشته مهری دادخواه از اصفهان، زهرا خراشادیزاده از خراسان جنوبی، فاطمه ملکوتی از یزد، هدی حسینی از گلستان، آمنه رحیمی از گیلان و فروزان بنائیان، غلام قربانی و محمد طا‌ها فریدنی از تهران نیز از دید هیات داوران شایسته تقدیر اعلام شدند. در ادامه، شراره کیایی از گیلان، زهرا میری از سیستان و بلوچستان و طیبه زراعت کار از اصفهان به عنوان برگزیدگان گروه رودوزی‌های سنتی معرفی شدند. همچنین در این رشته از الهام هاشمی از آذربایجان شرقی، مریم کشاورز از البرز، زهرا فرنام از سیستان و بلوچستان، خیرالنساء صمدیان از سمنان، فاطمه سادات محتشمی از اصفهان، فرخنده بادروج از هرمزگان و عصمت تیرسحر از خوزستان نیز تجلیل شد. در رشته چاپ سنتی، فاطمه اعظم از خراسان رضوی و بقایی دلیگانی از اصفهان در جمع هنرمندان برگزیده قرار گرفتند و همچنین از مرتضی جعفری دلیگانی از اصفهان، ریحانه اعرابی از هرمزگان و زینب فربهی از تهران نیز قدردانی شد. در رشته طراحی لباس نیز، مرضیه خاوری و زینب حبیبی از تهران و فتانه سپهوند از لرستان به عنوان هنرمند برگزیده معرفی شدند و در همین رشته شیما رهبریار از گیلان و آقای یوسف زاده از اصفهان مورد تقدیر قرار گرفتند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری