حمایت مهمترین خواسته ورزشکاران حرفهای است
کم توجهی، مشکلات مالی، کمبود امکانات و فضای تخصصی برای فعالیت در رشتههای مختلف ورزشی، در کنار کلماتی که از نبود یار و یاور حکایت دارد، کلیدواژههای ثابت درد دلهای اهالی ورزش بود و حالا کرونا هم به پیشوند و پسوند گلایهها اضافه شده، اما در مورد ورزش "جودو" تعلیق، افزون بر همهی مشکلات، ورزشکاران را کلافه کرده است.
رشتهی جودو، از رشتههای پرطرفدار و موفق در استان فارس محسوب می شود، رشتهای که شاهد حضور چهرههایی زبده، کارآزموده و توانمند در ارکان مختلف آن هستیم. از رئیس هیئت که رئیس کمیته آموزش فدراسیون هم هست تا روسای کمیتهها و ورزشکارانی که ملیپوش هم در میان آنان بوده و هست.
سجاد حسینزاده، یکی از جودوکاران ملی پوش استان فارس محسوب میشود که سال 75 در شهرستان فسا به دنیا آمده و از نوجوانی ورزش را پیشه کرده و به شکل حرفهای جودو را پی گرفته است، حالا و در روزهایی که جودوی ایران، طعم گس تعلیق را میچشد، همچنان یک چشم به سهمیه المپیک دارد.
آنچه میخوانید، ماحصل گفت و گو، یا به نوعی درد دلهای حسینزاده با ایسنا است؛
فعالیت های ورزشی را در ایام کرونا به چه شکل دنبال می کنی؟
در این شرایط که نمی توان فعالیتهای ورزشی جودو را به طور کامل انجام داد. وزارت ورزش به طور کلی مبارزه تن به تن را ممنوع اعلام کرده، اما تمرینات هوازی، میدانی و بدنسازی را به طور مرتب انجام می دهم. خدا را شکر بدنم همچنان آماده است. رشته جودو، تمریناتی دارد که میتوان به شکل انفرادی انجام داد؛ من هم همانها را دنبال میکنم اما با توجه به اینکه سلامت فردی و خانواده و اجتماعی، اهمیت بیشتری دارد؛ تمرینات جمعی نداریم، خصوصا مبارزه. آخرین بار در مسابقات لیگ برتر با تیم رعد پدافند هوایی قم شرکت کردم که تیم ما دوم شد. البته مسابقات به دلیل کرونا نیمه تمام ماند.
چه زمانی برای تیم ملی انتخاب شدی؟
از رده سنی نوجوانان تا بزرگسالان عضو تیم ملی بوده ام و در آخرین اردوی تیم ملی پیش از شیوع کرونا هم حضور داشتم. جزو نفرات ثابت هم شده بودم و اسمم برای مسابقات سهمیه المپیک در ازبکستان هم رد شد، اما بخاطر اینکه فدراسیون ما را تعلیق کردند، نتوانستیم در این مسابقات شرکت کنیم.
از رفع تعلیق خبری نیست؟
روز 26 شهریور بود که دادگاه حاکمیت ورزش برگزار شد و آنها رای را به این سپردند که فدراسیون ایران فدراسیون جهانی تا یک ماه دیگر، خودشان مشکلاتشان را حل کرده و به نقطه مشترکی برسند. اگر تا اواخر مهر این اتفاق رخ نداد، داداگاه رایش را اعلام خواهد کرد و تکلیف مشخص خواهد شد.
اگر نتیجه دادگاه منجر به رفع تعلیق شد، این آمادگی را داری که برای کسب سهمیه المپیک تلاش کنی؟
نمی دانم برنامه فدراسیون برای بعد از رفع تعلیق چیست اما من آماده هستم. این را هم می دانم که حتما به اردوی تیم ملی دعوت می شوم، چون قبل از تعلیق فدراسیون، جزو نفرات ثابت ترکیب تیم ملی بودم.
گرفتن سهمیه المپیک چقدر دشوار است؟
ورود به المپیک به طور کلی کار دشواری است. ولی خب اگر انشالله اردوهای تیم ملی برگزار شود و بتوانند ما را به اردوهای مشترک و مسابقات بین المللی بفرستند، گرفتن سهمیه هم دور از دسترس نخواهد بود. همانطور که پیش از ما نیز، بچه های زیادی از ایران سهمیه المپیک را کسب کرده اند، من هم می توانم به این مسابقات بزرگ راه پیدا کنم.
چرا جودو را انتخاب کردی؟
من قبل از اینکه به جودو بیایم فوتبالیست بودم اما به دلایلی فوتبال را کنار گذاشتم و به همراه یکی از دوستان به سمت جودو رفتم و خیلی زود علاقمند شدم و ادامه دادم و زیر نظر آقایان وحید بنا و صادق رحیمی تلاشها و تمریناتم را ادامه دادم تا الان که خدا را شکر، موفقیتهای متعددی در عرصه شهرستان، استان و کشور کسب کردهام؛ در این مدت در سطح شهرستان، استان و کشور مدال های زیادی گرفته ام و قهرمان ایران و عضو تیم ملی هستم.
طی این سالها در هر سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان قهرمان ایرانم و در مسابقات انتخابی درون اردویی تیم ملی هم چندبار اول شدم. اما تا به حال فرصت نشده به مسابقات خارجی اعزام شوم. یک بار قرار بود به هند بروم که نشد و سال گذشته هم قرار بود به ازبکستان برویم برای کسب سهمیه المپیک که این بار هم به علت تعلیق فدراسیون نتوانستم.
دغدغههای اصلی یک ورزشکار رشته جودو آنهم در شهرستانی مثل فسا چیست؟
در شهرستان یک سالن اختصاصی جودو به نام سالن زنده یاد حسین بنا، داریم، اما دغدغهی اصلی حمایت نشدن از سوی مسئولان است؛ شخصا به عنوان تنها ورزشکاری که در شهرستان فسا عضو تیم ملی است؛ نه به لحاظ مادی نه معنوی حمایتی را شاهد نبودهام؛ این موضوع همواره مشکلاتی را ایجاد کرده است؛ بخشی از انرژی ورزشکار باید به این سمت باشد که مشکلات مالی را حل کند؛ البته کمکهایی کردهاند اما در حد 100 هزار تومان یا 200 هزار تومان!! امیدوارم که رئیس جدید ورزش و جوانان شهرستان، رویهی بهتری را در پیش بگیرند. احساس میکنم که اغلب کسانیکه در راس ورزش قرار میگیرند، اطلاع کافی از مسائل ورزشی ندارند. بسیاری از آنها تفاوت بین رشته های المپیکی و سایر رشته ها را تشخیص نمی دهند. اگرچه رئیس هیئت جودوی استان فارس و رئیس فدراسیون، همراه هستند و امید که همراهیشان منجر به رفع مشکلات ورزشکاران شود.
انتهای پیام