خانواده ایرانی روزانه تا 5 کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف میکنند!
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: براساس اعلام مراجع رسمی، هر خانواده ایرانی بهطور متوسط روزانه سه تا پنج کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف میکنند!
شینا انصاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برنامههای پیشبینی شده از سوی شهرداری تهران برای هفته بدون پلاستیک که از روز گذشته 14 تیر ماه آغاز شده و تا 21 تیر ماه ادامه دارد، اظهار کرد: با توجه به مصرف بیشاز حد کیسههای پلاستیکی و ظروف پلیمری که مشکلات بهداشتی، زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی را در پی دارد، ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب برای کاهش تولید و مصرف این ظروف و جایگزینی کیسههای جدید با خاصیت تجدیدپذیری و غیر سرطانزایی امری اجتنابناپذیر است.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه میتوان یکی از مهمترین دلایل مصرف نامتعارف کیسههای پلاستیکی در کشور را دسترسی راحت و ارزان به کیسههای پلاستیکی دانست، گفت: آمارهای پیش از شرایط کرونا، حاکی از تولید بالای پسماندهای پلاستیکی در کشور است؛ به نحوی که عمر هر کیسه پلاستیکی فقط 12 دقیقه برآورد شده و براساس اعلام مراجع رسمی، هر خانواده ایرانی بهطور متوسط روزانه سه تا پنج کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف میکنند.
انصاری با تأکید بر لزوم یکپارچگی همه بخشها اعم از تولیدکننده، مصرفکننده، ناظر بهداشت، سلامت و دست اندرکاران امور فرهنگی و رسانهای در پویش کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی، عنوان کرد: آموزش و اطلاعرسانی در حرکتی هماهنگ، برای کاهش استفاده و تولید این اقلام و ایجاد یک فرهنگ در سطح کشور ضروریست.
وی تصریح کرد: "اداره کل آموزشهای شهروندی" و "اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار" با همکاری و مشارکت دیگر مجموعههای مدیریت شهری، اقدام به طراحی برنامه و تدوین دستورالعملی به منظور آگاهسازی شهروندان در رابطه با مخاطرات استفاده از کیسههای یکبار مصرف پلاستیکی و نهادینهساختن الگوهای فرهنگی در زمینه کاهش استفاده از این مواد در سطح جامعه و ضرورت جایگزینی آنها با کیسههای گیاهی و پارچهای و کاغذی، کرده است.
مدیرکل محیط زیست شهر تهران به برگزاری جشنوارهها و ویژه برنامههای آموزشی در سطح میادین میوه و تره بار، فروشگاههای شهروند و بوستانهای مناطق 22 گانه اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای نمایشهای خیابانی، برگزاری کارگاههای آموزشی در سطح خانههای محیط زیست، خانههای سلامت و سراهای محلات با محتوای آشنایی با مخاطرات استفاده از کیسهها و ظروف پلاستیکی در حوزه سلامت و محیط زیست و ضرورت جایگزینی آن با کیسههای پارچهای و کاغذی ظروف گیاهی، توزیع کیسههای زیست تجزیه پذیر در میادین میوه و تره بار در سطح مناطقها و... از دیگر برنامههای ابلاغ شده برای هفته بدون پلاستیک است.
نجات نوزاد رهاشده در سطل زباله ادعای عضو شورای شهر تهران درباره پشت پرده واگذاری دستگاه زبالهسوز اهدایی دولت چین به قم اکثر زبالهگردها کودکان افغانستانی هستند / مردم تهران زبالهگردی کودکان را به سامانه 137 اعلام کنندانتهای پیام /