خبر تازه و تکاندهنده از سیل مهیب جاده چالوس
جزئیات تازه و تکاندهندهای از سیل جاده چالوس منتشر شده است.
جاده چالوس که پس از سیل مهیب اخیر، مسدود شده بود، بازگشایی شده است. جاده چالوس پس از سه هفته که به دلیل جاری شدن سیل مهیب مسدود شده بود، بازگشایی شد؛ سیل جاده چالوس در 30 سال اخیر بیسابقه بوده است. ناگفتهها و جزئیات جدیدی درباره سیل اخیر در جاده چالوس اعلام شد.
جاده چالوس چند روز پس از بازگشایی مجدد، با بروز چند حادثه، خبرساز شد. جزئیات تازه و تکاندهندهای از سیل جاده چالوس منتشر شده است.
رئیس اداره محیط زیست کرج گفت: بعد از وقوع سیل جاده چالوس حدود 90 درصد از آبزیان پایین دست سد را از دست دادهایم. سیل جاده چالوس بسیاری از خالقرمزهای رودخانه کرج را از بین برد
امیدرضا تونی، رئیس اداره محیط زیست کرج با اشاره به آسیب جدیای که سیل اخیر چالوس به آبزیان رودخانه کرج وارد کرده است، اظهار کرد: در این سیل علاوه بر تلفات جدی آبزیان، شاهد خسارتهای دیگری مثل تخریب خاک منطقه، شسته شدن اراضی مستعد کشاورزی و از بین رفتن درختان و بوتهها بودیم.
بیشتر بخوانید: جاده چالوس خونین شد
رئیس اداره محیط زیست کرج ادامه داد: واقعیت این است که ارزیابی ریالی و احصاء جزئیات این خسارات کار سادهای نیست ولی خسارت به محیط زیست به وضوح مشهود است.
او با اشاره به اینکه این سیل به آبزیان پایین دست سد کرج خسارت زیادی وارد کرده، افزود: رودخانه حفاظت شده کرج زیستگاه انواع آبزیان خاص از جمله قزل آلای خال قرمز و زردک بود که این سیل بسیاری از آنها را از بین برد.
این مسئول تاکید کرد: بعد از وقوع این سیل حدود 90 درصد از آبزیان پایین دست سد را از دست دادهایم.
رئیس اداره محیط زیست کرج گفت: این سیل شن و ماسه، گل و لای و سنگ را از دامنه ها شسته و به رودخانه کرج منتقل کرده بود و میزان شدت آن به قدری بود که تا چند روز آبرسانی به بخش زیادی از کرج و تهران هم با مشکل مواجه شد.
تونی تاکید کرد: با توجه به اینکه آب سد را هم برای مدیریت بحران مدتی بسته بودند، خسارتی جدی به آبزیان این بخش از رودخانه کرج وارد شده است.
رئیس اداره محیط زیست کرج ادامه داد: بعد از این سیل، سند تنظیمی کوچکی که در پایین دست سد امیرکبیر قرار داشت و به عنوان محیطی مناسب برای زیست و زادآوری آبزیان محسوب میشد به طور کامل از بین رفت.
این مسئول تصریح کرد: همانطور که گفته شد ارزیابی خسارت واقعی این سیل امکان پذیر نیست ولی طبق برآوردهای اولیه، تلفات آبزیان این منطقه بیش از 38 میلیارد تومان خسارت در پی داشته است.
رئیس اداره محیط زیست کرج با بیان اینکه برای احیای آبزیان از دست رفته نیاز به اجرای پروژههای احیای اکوسیستم و همکاری و تعاملات ملی داریم، افزود: این کار ساده ای نیست و نیاز به اجرای پروژههای احیای اکوسیستم و حمایت جدی ملی داریم.
تونی ادامه داد: احیای اکوسیستم این منطقه نیاز به تخصیص هزینه زیاد و زمان طولانی است ولی غیر ممکن نیست و نباید ناامید شد.
رئیس اداره محیط زیست کرج گفت: احیای خسارتهای محیط زیستی نیاز به زمان دارد و باید صبور بود و از طرف دیگر باید تلاش لازم را در ابعاد استانی و ملی برای انجام اقدامات لازم در این خصوص انجام داد.
14 نقطه حادثه خیز در جاده چالوس شناسایی شده است
فرماندار چالوس از شناسایی 14 نقطه حادثهخیز در جاده چالوس خبر داد و ایمنسازی آن را الزامی دانست.
علی قاسمی، فرماندار چالوس در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در حوزه عمران راه، جاده چالوس به عنوان چهارمین جاده زیبای جهان و محور اصلی تردد به استان مازندران و از محورهای گردشگر پذیر به سمت شمال در این دولت نگاه ویژه ای به آن شده است.
قاسمی ادامه داد: در جاده چالوس 14 نقطه حادثه خیز شناسایی شد که در سفر ریاست جمهور بابت در این زمینه گزارش ارائه شد که به وزیر راه و شهرسازی دستور دادند تا در این زمینه اقدام شود و با جدیت کار ایمن سازی جاده دنبال و پیگیری شود.
فرماندار چالوس بیان داشت: در بحث آزاد راه تهران - شمال که یک پروژه ملی است دولت اقدامات ویژه ای انجام داده و شاهد بهره برداری قطعه 2 به طول 23 کیلومتر و تسریع در احداث قطعه 3 به طول 53 کیلومتر هستیم.
فرماندار چالوس اضافه کرد: احداث و تکمیل زیرساختهای شهرستان چالوس باید در زمره قطعه 5 آزاد راه تهران _شمال قرار گیرد و از هم اکنون وزارت راه و شهرسازی تدابیر و برنامه ریزی در این مورد را در دستور کار قرار دهد.
قاسمی افزود: این مطالبه را در شورای ترافیک راهبری استان مازندران مطرح کردهایم که با استقبال استاندار روبرو شده و پیگیریها برای تحقق و عملیاتی کردن آن را ادامه میدهیم.
فرماندار چالوس بیان کرد: در حوزه مسائل زیر ساختی شهرستان چالوس در موضوع گاز رسانی به روستاهای بالادست مرزن آباد جلسات خوبی برگزار شد و تصمیمات خوبی هم گرفته شد و خوشبختانه اکنون شاهد تسریع در انجام عملیات در این حوزه هستیم و در همین راستا امسال شاهد گازرسانی به 11 روستای کوهستانی بخش مرزن آباد خواهیم بود و در سال آتی هم به 10 روستا گاز رسانی خواهد شد.
نماینده عالی دولت در شهرستان چالوس گفت: در موضوع مسائلی همچون آب که یکی از مشکلات اساسی در شهرستان محسوب میشود پیگیری و اقداماتی صورت گرفته تا مشکلات آب شرب کاهش یابد، اما وقتی شاهد حضور مسافران بیشتری در این شهرستان هستیم مشکلات خود را در این بخش نشان میدهد که نیاز به برنامه ریزی اصولی از سوی اداره آب است و در این زمینه جلساتی هم برگزار شده است و مکاتباتی هم با وزیر نیرو صورت گرفت و مساله آب شرب شهرستان با جدیت پیگیری خواهد شد.
قاسمی گفت: در حوزه گردشگری توسط بخش خصوصی، مجموعه نمک ابرود و همچنین شهرداریهای چالوس، هچیرود اقدامات خوبی از جمله پیاده روسازی و جاده ساحلی صورت گرفته و شهرداران چالوس و هچیرود و مرزن اباد عملکرد و فعالیتهای خوبی در موضوع تملک و آزادسازی انجام دادند که شهروندان استقبال خوبی از طرحهای این چنینی داشتند.
فرماندار چالوس بیان داشت: در حوزه شهرک صنعتی با توجه به شعار سال بازدیدها و جلساتی برگزار میشود تا مشکلات آن بخش مرتفع شود و اکنون شاهد فعالیتهایی در شهرک صنعتی و واحدهای صنعتی مستقر در آن هستیم اما بعضی از مشکلات این حوزه باید با تدابیر شرکت شهرکهای صنعتی استان و دستگاههای دیگر ویژه رسیدگی و مرتفع شود.
فرماندار چالوس گفت: شهرستان چالوس یکی از شهرستانهای ویژه استان در حوزه گردشگری است و ما در همه ایام سال با توجه به کاهش ساعت تردد از تهران به چالوس شاهد حضور پرشمار مسافرین هستیم و لذا ضروری است دستگاههای اجرایی استان نگاه و خدمات خود در این شهرستان را افزایش دهند.
فرماندار همچنین نقش و تلاشهای مجمع خیرین سلامت و مجامع این چنینی در چالوس را ستودنی دانست و افزود: در سال گذشته مجمع خیرین سلامت با کمک 20 میلیارد تومان به ساخت و بهره برداری مرکز جامع سلامت هچیرود کمک کرد.
فرماندار چالوس در ادامه تاکید کرد: این مجمع در سال جاری هم کمک به ساخت و بهره برداری آنژیوگرافی در بیمارستان طالقانی را کلید زد و پیگیر کار است.
قاسمی نقش خیرین چالوس در بخش سلامت، آموزش و پرورش و ساخت و تجهیز مدارس، احداث و تکمیل مصلی و احداث و تجهیز ساختمان برای محرومین را حائز اهمیت و از تلاشهای آنان قدردانی کرد.
هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای جنجالی کشته شدن پیمان گلوانی، جوان مهابادی زیر شکنجه چیست؟
-
آزادی حمید قرهحسنلو و همسرش صحت دارد؟
-
پشت پرده تعطیلی «گاج» | پای ماجرای مهسا امینی در میان است؟
-
زلزله ایوانکی پیشلرزه «زلزله بزرگ تهران» بود؟
-
حمله خونین به یک بسیجی گشت رضویون تبریز
-
مسمومیت دستهجمعی در تهران | ماجرا چیست؟
-
فاجعه در خیابان اندرزگو | یک ویدئوی عجیب از تذکر به افراد برای حجاب