سه‌شنبه 25 دی 1403

خبر خوشحال کننده برای سهامداران بورس | جذب سرمایه صعودی شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خبر خوشحال کننده برای سهامداران بورس | جذب سرمایه صعودی شد

بر اساس آمارها، تعداد سرمایه‌گذاران حقیقی در بورس تهران و فرابورس ایران طی آذرماه 1403 به 3330 نفر رسید. این رقم در مقایسه با آبان‌ماه، که 3316 نفر بوده است، رشدی معادل 0.42 درصد را نشان می‌دهد.

تعداد سرمایه گذاران حقوقی در بورس تهران و فرابورس ایران طی آذرماه 1403 به 1592 نفر رسید که در مقایسه با آبان‌ماه، با تعداد 1591 نفر، افزایش اندکی را نشان می‌دهد. همچنین، آمارها حاکی از رشد تعداد سرمایه‌گذاران حقوقی خارجی در این بازارهاست. به‌طور کلی، مجموع سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه ایران در آذرماه 1403 به حدود 4922 نفر رسیده است.

همچنین ارزش سبد سرمایه گذاری خارجی در بورس تهران و فرابورس ایران توسط حقیقی‌ها در آذرماه 1403 حدود 11087 میلیارد ریال بود که میزان در آبان ماه 9519 میلیارد ریال ثبت شده است آماری که نشان دهنده افزایش بیش از 16.47 درصدی است.

ارزش سبد حقوقی‌ها نیز در آذرماه 1403 حدود 96154 میلیارد ریال بوده است که نسبت به ماه قبل با افزایش همراه شده است.

سرمایه‌گذاری خارجی به اوج خود باز می‌گردد؟

درحال حاضر سرمایه گذارانی از آمریکا، انگلیس، اسپانیا، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، لهستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، لهستان، کانادا، جزایر کیمن، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی، کره جنوبی، گرجستان، ارمنستان، اردن، جزایر ویرجین، نیجریه و افغانستان فعال هستند.

همچنین در این فهرست نام 35 سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز دیده می شود.

سطح سرمایه گذاری خارجی نسبت به سال 91، 80 درصد کاهش را تجربه کرده است. بالاترین سطح سرمایه گذاری خارجی در سال 91 و پایین‌ترین سطح در سال 1401 اتفاق افتاده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در 20 سال گذشته تحریم‌ها عامل اصلی نوسان سرمایه گذاری خارجی بوده‌اند. همچنین ضعف قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی و شفاف نبودن حقوق مالکیت موجب شده تا فضایی مه آلود و نامشخص در اقتصاد کشور پدید آید.

از همین‌رو، نمی‌توان انتظار داشت که سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد ایران با تحول روبرو شود. همه این‌ها درحالی است که اقتصاد ایران جهت رشد و توسعه اقتصادی و جبران عقب ماندگی‌های تاریخی به شدت نیازمند و تشنه سرمایه‌گذاری است.