یک‌شنبه 4 آذر 1403

خبر خوش برای بازنشستگان درباره حقوق خرداد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خبر خوش برای بازنشستگان درباره حقوق خرداد

براساس برنامه هفتم توسعه، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران باید از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شود. این تکلیف قانونی باید از ابتدای سال جاری به مرحله اجرا درآید.

با توجه به اظهارات وزیر کار، اگرچه افزایش حقوق بازنشستگان تحت پوشش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی شده است، اما در مورد همسان‌سازی حقوق، تأمین منابع مالی آن در اولویت قرار دارد.

به گفته صولت مرتضوی، مجلس مبالغی را برای این منظور در نظر گرفته است. اما این موضوع نیازمند زمان است. هر مبلغی که برای همسان‌سازی پرداخت شود، در صندوق بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی عملیاتی و اجرا خواهد شد.

بنابراین، اگرچه برنامه هفتم توسعه تکلیف کرده است که همسان‌سازی از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شود، اما به گفته وزیر کار، تأمین منابع مالی آن در اولویت قرار دارد.

او همچنین در اظهارنظر دیگری در پاسخ به این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با توجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، عنوان کرده؛ باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

افزایش حقوق سالانه بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت و مجلس به تصویب رسیده و به زودی اجرایی می‌شود.

وی بیان کرد: افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی 35 تا 40 درصد به نسبت حقوق، در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی در خصوص همسان‌سازی حقوق نیز گفت: 40 درصد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی توسط شورای نگهبان و مجمع تامین اجتماعی تصویب و در برنامه هفتم توسعه نیز ابلاغ شده است.

آصفری افزود: از دولت انتظار است تا قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان را اجرایی کند و سازمان برنامه و بودجه نیز باید منابع لازم را برای اجرای این طرح تخصیص دهد.

سازمان تامین اجتماعی بیش از 14 میلیون و 800 هزار خانواده بیمه شده اصلی و بیش از سه میلیون و 800 هزار نفر مستمری‌بگیر دارد.

وزیر کار در پاسخ به این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با توجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، عنوان کرده؛ باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد.

وزیر کار در تازه‌ترین اظهارنظر درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان گفته است: افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوق‌هایی که تحت پوشش وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی بودند، اجرا، اعمال و پرداخت شد، اما در موضوع همسان سازی باید تامین منابع صورت بگیرد.

به گفته صولت مرتضوی، مجلس مبالغی را برای ما در نظر گرفته است که نیازمند زمان است، اما هرچه که پرداخت شود هم در صندوق بازنشستگی و هم در سازمان تامین اجتماعی عملیاتی و اجرا خواهد شد.

او همچنین در اظهارنظر دیگری در پاسخ به این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با توجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، عنوان کرده؛ باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شده؛ تاریخ اجرایی برنامه هفتم از ابتدای سال 1403 یعنی از اول فرودین سال 1403 خواهد بود. هرگونه اصلاحی در احکام بازنشستگان عزیز از اول فرودین 1403 اعمال می‌شود.

مجتبی حاجی‌زاده (فعال کارگری) در رابطه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در برنامه توسعه هفتم، اجرای متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان الزام‌آور شده و از همان ابتدا نمایندگان مجلس این قانون را برای تمام صندوق‌های بازنشستگیِ کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی لازم‌الاجرا دانستند.

وی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در حال حاضر نگران عدم اجرای متناسب‌سازی برای بیمه‌شدگانِ صندوق تأمین اجتماعی هستند. البته همان زمان هم وزارت کار نسبت به تأمین منابع متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ابراز نگرانی کرد. به هر حال این قانون در برنامه توسعه هفتم گنجانده شده و دولت باید به عدالت برای همه‌ی بازنشستگان صندوق‌های اجتماعی رفتار کند.

وی گفت: متاسفانه دولت با همراهیِ مجلس یازدهم بر خلاف سیاست‌های ابلاغی تامین اجتماعی، بعد از اعلام مغایرت شورای نگهبان، نسبت به جزء 1 بند الحاقی 2 ماده 29 لایحه برنامه هفتم توسعه بجای رفع ایراد آن را حذف کرد و با این کار دولت را تا پایان برنامه از پرداخت بدهی حسابرسی شده معاف کرد. با این کار عملا متناسب سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

حاجی‌زاده بیان کرد: با حذف این موضوع عملا دولت طی پنج ساله هفتم هیچگونه تعهدی نسبت به بازپرداخت بدهی محاسبه شده به سازمان تأمین اجتماعی نخواهد داشت و کل مصوبات سال گذشته برای متناسب‌سازی این قشر از مستمری‌بگیران که با رقم 170 همت شروع و در نهایت با 130 همت مصوب شد، وضعیت نامعلومی پیدا می‌کند.

حاجی‌زاده گفت: رهبری در دیدار با کارگران فرمودند اگر حال این جامعه خوب باشد، حال نیمی از مردم کشور خوب است، اما دولت و مجلس بجای اینکه تمام تلاششان را برای بهبود معیشت این قشر از جامعه بگذارند، درصدد ناراضی نگه داشتن بازنشستگان هستند.

این فعال کارگری بیان کرد: نیازِ بازنشستگان به متناسب‌سازیِ حقوق، نتیجه‌ی سیاست‌های کلانِ دولتهاست و کاهش ارزش پول ملی، وضع را به جایی رسانده که حقوق بازنشستگان سال به سال ارزش خود را از دست داده است. ضمن اینکه مستمریِ بازنشستگان که باید مطابق با ماده 96 قانون تأمین اجتماعی و با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی تعیین شود، همواره با این مولفه فاصله داشته است.