خدمترسانی خادمان امام رضا (ع) در دورافتادهترین نقطه کشور / نذر شفاء به عشق امام رئوف + عکس
خبرگزاری فارس - گروه قرآن و فعالیتهای دینی: صدها کیلومتر دورتر از شهر مشهد در مسیر شهرستان سرخس، از چندین و روستا با نامهای آبروان، خارزار، چاهک، کلات منار، جرخشک... میگذریم تا در منتهی الیه جاده آسفالت، به روستای پسخوری برسیم. جایی دورتر از جوار بارگاه نورانی رضوی که اهالی صبور و قانعش، چشم انتظار سفیران حضرت طبیبالاطباء برای دوای دردهایشان هستند.
دوری از شهر و امکانات و از طرفی بیکاری و گرفتاری روستانشینان منطقه رضویه، بهانه برگزاری تازهترین اردوی جهادی «نذر شفاء» شد که به همت مدیریت امور مجاورین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی و کمک جمعی از خادمان و خادمیاران رضوی در مدت سه روز انجام شد و به غیر از برکات یک اردوی جهادی، آغاز اجرای برنامههای دامنه داری برای این ساکنان این منطقه شد.
مجاهدت برای تسکین دردهای محرومان
روستای پسخوری جمعیت چندانی ندارد، با این وجود، مرکز روستاهای همسایه است. ولی ساکنان روستا از ابتدایی ترین امکانات مثل خانه بهداشت هم بیبهره هستند. به دلیل سالها تدوام خشکسالی در خطه خراسان، چهره روستاها به خشکی و حال اهالی صبور و مقاوم آن رو به ناخوشی گذاشته است. دامداری در شرایط سخت، تنها ممر درآمدی بیشتر روستائیان است. این همه کمبود و بیشتر از آن، دلیل کافی را برای راه انداختن یک برنامه جهادی دیگر به بنیاد کرامت رضوی داد تا باری از دوش مردم بردارند.
پس از سه روز استقرار جهادگران «نذر شفاء» در روستای پسخوری، روز جمعه آخرین روز اردو است و حالا دیگر همه اهالی این روستا و روستاهای مجاور از حضور جهادگران سلامت مطلع شدند و با پای پیاده و یا هر وسیله نقلیه حتی تراکتور، بیماران خود را به مدرسه شهید بخشی که پایگاه اردوی جهادی است، رساندند.
به خاطر خشکسالی، هر روز طوفان شدیدی همراه ریزگردها راه میافتد که هوای سرد و خشک زمستانی را برای اهالی و بهخصوص کار جهادگران مهمان روستا غیر قابل تحمل کرده است. در همین شرایط دشوار آب و هوایی، از اولین دقایق صبح، جمعیت زیادی از مادران همراه طفل شیرخوار تا پیرزنها و پیرمردهای عصا بهدست، جلوی در مدرسه صف کشیدهاند. به خاطر دوری از شهر و هزینه بالای فرایندهای درمانی، فرصت حضور تیم پزشکی را در روستایشان غنمیت دانسته، با دفترچه بیمه سلامت در دست منتظرند تا برای معاینه نزد دکتر بروند.
خدمت به مردم وظیفه انسانی ما است
بخشی از پزشکان با تخصصهای مختلف عمومی، داخلی، جراحی، داروشناسی و... داخل کلاسهای مدرسه، بهنوبت و رعایت فاصلهها، مراجعان را ویزیت میکنند. مدرسهای که نه فقط به خاطر استقرار جهادگران در این چند روزه، به دلیل فقدان میز و نیمکت و امکانات آموزشی کمتر شباهتی به شکل و شمایل مدرسهها دارد.
یکی از پزشکان خانم، متخصص داخلی است و تمایلی به معرفی خودش ندارد. معتقد است، کاری که برای دل خود و رضای خدا میکنی، نیازی به اطلاع رسانی ندارد. فقط به دلیل حضورش در این اردوی جهادی اشاره میکند: وظیفه انسانیام بود و نیاز مبرم ساکنان روستا.
بعد از معاینه و نوشتن نسخه، به سراغ بیمارش میرویم که مادر میانسالی است با کودک بدحالی روی دستش. همان اول حرفهایش، از تیم جهادی آستان قدس رضوی تشکر میکند که روز تعطیل خود را برای خدمت به مردم اختصاص دادهاند و ادامه میدهد: بیشتر از 20 روز میشود که پسرم شدیداً سرماخوردگی گرفته و روز به روز حالش بدتر میشد و وسیله برای رفتن به مشهد نداشتیم. تا اینکه خبردار شدیم این گروه جهادی آمدند. برای ما روستائیها که از شهر و دکتر و درمان دور هستیم و هزینه پرداخت مخارج بالای مطب و حتی مراکز درمان دولتی را نداریم، آمدن دکترها به روستا، خیلی ارزش دارد. فقط میتوانم برای سلامتی خود و خانوادههایشان دعای خیر کنم.
در هر لباسی برای خدمت آمادهام
بخشی از فضای مدرسه، محل نگهداری از مواد ضدعفونی و لوازم بهداشتی مورد نیاز پزشکان برای معاینه بیماران است. سیدجلال سجادی که از پرسنل مرکز اورژانس 115 شهر مشهد است، مسئول این بخش شده. جلیقه سبز خدمت رضوی پوشیده و از نیت حضور خود میگوید: حقیقتش برای ما که از اول شیوع کرونا در سختترین و خطرناک ترین شرایط، هر روز در معرض ابتلا به ویروس و بیماری و مرگ هستیم، کار هر روزمان مثل اردوی جهادی است. برای همین آمدن به اردو و خدمت به روستائیان کار چندان دشواری نبود. هر جا و در هر لباسی به حضورم نیاز باشد، برای کمک به هموطنانم آمادهام.
خادمالرضایی در رکاب ولی عصر (عج)
علیرضا شرفیان، تکنسین دارویی است که مردم را برای مصرف داروهایش راهنمایی میکند. او همراه یک خادمیار دیگر داخل کلاسی از مدرسه، مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند. روی در نوشته شده: «داروخانه». انبوهی از شربت و قرص و آمپول روی چند میز و نیمکت مرتب دستهبندی شدند و این دو خادمیار، بیفوت وقت مشغول گرفتن نسخه و تحویل داروها به صورت رایگان هستند.
شرفیان، از آن جوانان علاقهمند به خدمت است که بلافاصله پس از اتمام دوران تحصیل، با حضرت رضا (ع) قرار گذاشت که به خاطر لطف و حمایت همیشگیاش، بخشی از عمرش را صرف خدمت به محرومین کند. او برایمان تعریف میکند که از سال 94 تا امروز با حضور در اردوهای خدمتمحور مختلف از روستاهای حاشیه شهر مشهد تا دورترین نقاط خراسان جنوبی تا ایام اربعین در کشور عراق بر عهد و نیتش ایستاده.
شرفیان میگوید: «ما باید یک طوری نشان دهیم که از سیره و راه و روش ائمه معصومین (ع) درس گرفتیم و در حد خودمان پیروی میکنیم.» او شیرینترین خاطره دوران خدمتش را از همان سفر اربعین برایمان نقل میکند: وقتی مرهمی بر پای یک زائر پیاده آفریقایی تبار گذاشتم، به زبان انگلیسی در حقم دعایی کرد که هرازگاهی با مرورش در ذهنم قوت بیشتری برای ادامه خدمت میگیرم: «ان شاءالله در زمان حکومت ولی عصر (عج) در رکابش خدمت کنی.»
دعوت به راه راست با کفش ورزشی!
اما در حیاط مدرسه به خاطر برگزاری مسابقات فوتبال غوغایی است. در همان هوای پر گردوغبار، تیمی از بچههای علاقهمند و مستعد ورزش، با کاورهای زرد مشغول بازی هستند. اولش به نظر میرسد که فقط یک بازی برای سرگرمی و وقت گذرانی است ولی بعد از بازی، حجتالاسلام مهدی ایمانی توضیح میدهد که این یک مسابقه کاملاً جدی برای انتخاب بازیکنان مستعد و پرورش آنها به عنوان ورزشکاران حرفهای آینده شهر مشهد است.
او که از سالها پیش مسئول کانون خادمیاری ورزش رضوی است و با خدمت در این کانون در پی کشف و پرورش دختران و پسران مستعد ورزشی حاشیه شهر و روستاهاست. به قول خودش، از آن مهمتر، برگرفته از رهنمود رهبر انقلاب بر «تحصیل، تهذیب، ورزش»، هدفش دعوت بچهها به راه راست و مؤمن و مسجدی شدن از راه تندرستی و موفقیت در میادین ورزشی است.
حاج آقا ایمانی در حال توزیع جوایز ورزشی از لباس و توپ و کفش ورزشی بین برندگان، با ذکر خاطرهای نتیجه گرفتن از این راه را برایمان تشریح میکند: هیچ وقت یادم نمیرود، چند سال پیش خواستیم این مسابقات را در منطقه کشف رود مشهد برای دخترها برگزار کنیم که به خاطر تنگدستی، حتی کفش درستی برای پوشیدن نداشتند. ولی مربی با ذوق مسابقات خواهران کوتاه نیامد و از بچهها خواست که مسابقه دو بدهند. دخترها با همان پای برهنه مسابقه دادند و در کمال ناباوری دیدیم که 12 دختر بااستعداد شناسایی و به ورزش حرفهای معرفی شدند. همان روز، یکی از خادمان نیکوکار حاضر در برنامه، سر ذوق آمد و برای همه دخترها کفش ورزشی خریداری کرد. به تجربه و از روی اعتقاد میگویم که میشود با ورزش هدایت کرد.
لذت خدمت بیمنت
خارج از فضای مدرسه، دو بیمارستان مجهز سیار آستان قدس رضوی با ارائه خدمات تخصصی نظیر دندانپزشکی، زنان و مامایی، تزریقات در خدمت مراجعان هستند. بین جوانان دندانپزشک، به سراغ دکتر باقر رضایی که از موسپیدکردههای خدمت زیر پرچم سبز حضرت رضا (ع) میرویم. شرایط مردم این روستاها را مثل دیگر روستاها از نظر رعایت بهداشت فردی و درمان تخصصی دهان و دندان وخیم عنوان کرده و از روی دغدغهمندی میگوید: باعث تأسف است که از کودکان تا بزرگترها آنقدر به خاطر دکتر نرفتن دندانهایشان دچار پوسیدگی شده که وقتی ما به آنها میرسیم که از دندان فقط ریشهها باقی مانده و چارهای جز کشیدن نیست.
او برایمان از شیرینیهای خدمت به مردم میگوید: بعد از یک هفته کار فشرده، در روز تعطیل مان برای اردوی جهادی به این روستاهای دورافتاده میآییم. ولی باورتان نمیشود که چقدر خدمت به مردم و گرفتن دست یک فرودست، شیرین و لذت بخش است. وقتی صبح شنبه برمیگردیم سر خانه و کارمان، انگار نه انگار چند روز پشت هم سر پا بودیم، هرکس یکبار همراه ما به اردو میآید، دیگر نمیتواند رهایش کند. لذتی که در خدمت بیتوقع به خلق خدا هست، در هیچ کاروکسبی نیست.
درمان بیماران دور و نزدیک
پیرزنی که با کمک چند نفر از مراجعان وارد بخشی از بیمارستان سیار میشود و به عارضه قلبی مبتلاست، میگوید: عصا زنان از روستای قلعه پختوک آمده و کسی را جز همسر زمین گیرش ندارد. آمده تا بلکه قرص و دارویی بگیرد. بهترین دعا را نثار دکتر زهرا شرفزاده میکند که با وجود تخصص زنان و مامایی، پاسخگوی مراجعان عمومی هم هست. وقتی شنید قرار است یک پزشک همراه گروهی از خادمیاران برای معاینه و درمان شوهر بیمارش به منزلشان بروند، لبخند، چین و چروکهای چهره پیرش را باز و دلنشینتر کرد.
خدمتی دیگر به همسایگان امام رئوف
پس از دقایقی گپ و گفت با اهالی با صفای منطقه به سراغ هادی غلامی مدیر امور مجاورین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی میرویم و از او درباره این اردوی جهادی سؤال میکنیم. غلامی توضیح میدهد: مرحله جدید اردوی جهادی «نذر شفاء»، به مدت سه روز در 6 روستای محروم بخش رضویه در شهرستان مشهد به محوریت روستای پسخوری انجام شد. این اردوی جامع درمانی، فرهنگی و ورزشی قرار است هر ماه یک بار به صورت مستقل توسط بنیاد کرامت رضوی در مناطق کم برخوردار با اولویت مناطق موقوفهدار که دسترسی به مراکز شهری ندارند، تدوام پیدا کند. در کنار ارائه خدمات پزشکی و درمانی، خدمات فرهنگی و ورزشی نیز در نظر گرفته شده که با مشارکت سایر نهادهای بنیاد کرامت رضوی ارائه خواهد شد.
برنامههایی در حوزه عمرانی و فرهنگی مانند بهسازی مسجد، مدرسه و منازل مسکونی فرسوده، مساعدتهایی در حوزه اشتغال زایی و سفر زیارت بارگاه مطهر رضوی ویژه محرومین در دستور کار داریم تا درحد توان و امکانات در خدمت حل مشکلات محرومان باشیم.
انتهای پیام /