خزعلی: متاسفانه در اغتشاشات اخیر از زنان سوءاستفاده شد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در خصوص برنامههای امسال هفته مقام زن، امسال کنگره بزرگی با عنوان بانوان تأثیرگذار پایهریزی شده است از سالهای آینده در سطح بین الملل گسترش خواهد یافت. وی ادامه داد: ما از سه رویکرد توانستیم وارد شویم. اول جشنوارهای با عنوان جشنواره بانوی ایرانی که در بخشهای هنری مانند گرافیک، فیلم...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در خصوص برنامههای امسال هفته مقام زن، امسال کنگره بزرگی با عنوان بانوان تأثیرگذار پایهریزی شده است از سالهای آینده در سطح بین الملل گسترش خواهد یافت.
وی ادامه داد: ما از سه رویکرد توانستیم وارد شویم. اول جشنوارهای با عنوان جشنواره بانوی ایرانی که در بخشهای هنری مانند گرافیک، فیلم کوتاه، داستان و... آثاری برای ما ارسال شده که از بین آنها از منتخبین تقدیر خواهد شد. بخش دیگر مختص به دختران است، که از بین دختران 12 تا 18 ساله بهترین ایدهها شناسایی شده و از برترها تقدیر خواهد شد؛ و رویکرد سوم، زنان تاثیرگذار در عرصههای فردی، اجتماعی و بین المللی است و شناسایی این امر از طرق مختلف انجام گرفته است که یکی از راهها از طریق معاونتها، مشاورهها و مدیریتهای بانوان در سراسر کشور بوده که افرادی معرفی شدند؛ و راه دیگر از طریق سامانهای بود که راه اندازی شده و بانوان یکدیگر را معرفی کردند.
خزعلی در ادامه با تشریح برنامههای ستاد بزرگداشت هفته مقام زن، اسامی روزهای هفته مقام زن را اعلام کرد و گفت: روز جمعه، که اولین روز و میلاد حضرت زهرا (س) است "روز زن خانواده، الهام بخش و تاثیرگذار" شنبه، "زن، زیست عفیفانه، مقاوم در برابر مرد سالاری غربی" یکشنبه زن، "خودباوری، جهاد علمی و افتخار آفرینی" دوشنبه "زن، هوای تنفس، زندگی و بخش و نسل آفرین و مسئولیت پذیر" سه شنبه، "زن، بالنده، آرامش آفرین، تدبیرگر و خردمند" چهارشنبه، "زن، کرامت انسانی، امنیت و عدالت اجتماعی" و پنجشنبه، "زن، نشاط اجتماعی، امید آفرین و سرنوشت ساز" نامگذاری شده است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، پس از معرفی برنامههای هفتهی مقام زن به پاسخ سوالات خبرنگاران پرداخت.
وی در پاسخ به سوال در رابطه با مشارکت زنان در عرصههای مختلف اجتماعی گفت: متاسفانه در جریانات اخیر استفادههای ابزاری بسیاری از زن صورت گرفت. حرکتی که زنان ما در چهل سال گذشته در بخشهای مختلف و به طور خاص علمی داشتند بسیار چشمگیر است.
وی ادامه داد: وضعیت زنان به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. در بخشهای اجتماعی و سمنها زنان حضور چشمگیری دارند.
وی افزود: در حال حاضر چهار هزار نویسنده زن داریم که مورد اشاره مقام معظم رهبری هم قرار گرفت.
خزعلی در ادامه گفت: ما 800 ناشر زن داریم و در بخشهای هنری و رسانهای شاهد حضور زنان هستیم که به هیچ وجه منعکس نمیشود.
خزعلی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره تسهیلات و قوانین حمایتی از زنان خانه دار گفت: در بحث جمعیت و توانمندی زنان این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: بیمه زنان خانه دار یکی از مواردی است که سالها است مطرح است؛ اما هنوز امکان آن فراهم نشده است. امیدواریم بتوانیم در سالهای آتی این موضوع را محقق کنیم.
خزعلی افزود: بحث بیمه برای زنان خانه دار روستایی محقق شده و امیدواریم بتوانیم این موضوع را گسترش دهیم تا شامل همه زنان خانه دار شود.
وی اظهار کرد: طرحی با عنوان خانهی مولد داریم که توانمندیهایی که یک خانم خانه دار میتواند داشته باشد در آنجا مورد توجه قرار گرفته است، که امیدواریم به نتیجه برسد.
خزعلی در انتها دربارهی اشتغال آفرینی زنان سرپرست خانوار گفت: این دسته از زنان هم جزو طرح خانهی مولد به حساب میآیند.
معاون امور زنان در پاسخ به سوالی راجع به موضوع اشتغال بانوان تشریح کرد: نرخ اشتغال و نرخ فارغ التحصیلی و سوادآموزی فاصله زیادی دارد.
خزعلی گفت: یکی از مسائلی که در کشور مطرح است، مسئله نفقه است که در کشور ما بر عهده مرد است. در حالی که در بسیاری از کشورها شاهد هستیم بسیاری از هزینههای زندگی بر دوش زنان است و این یکی از عوامل اشتغال زنان محسوب میشود.
وی عنوان کرد: انتظار داریم خانمی که تحصیل کرده است و مهارتی را کسب کرده بتواند از مهارت خود استفاده کند و ارتباطی ایجاد شود که هم از مهارت خود استفاده کنند و هم به مسئولیتهای چندگانه خود بپردازد. در این راستا شناور بودن ساعات شغلی برای بانوان در برنامه هفتم دیده میشود.
خزعلی به اجرای طرح ارائه مشاوره زوجین برای پیشگیری از آسیب طلاق اشاره کرد و گفت: امیدواریم با این مشاورهها شاهد کاهش این موضوع باشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص زمان برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار اظهار کرد: این کنگره در روز سه شنبه، مورخ 27 دی ماه برگزار خواهد شد.
خزعلی پیرامون سوالاتی من باب اجرای عدالت جنسیتی اظهار کرد: عدالت جنسیتی یکی از مواردی است که زیر مجموعه عدالت قرار میگیرد. معتقدیم عدالت بین اعضای خانواده باید فارغ از جنسیت مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در حال تکمیل شاخصهایی هستیم تا عدالت با توجه به مسئولیتهای چندگانه بانوان مورد توجه قرار بگیرد.
خزعلی ادامه داد: اصلاح نگاه نسبت به بانوان، کاری فرهنگی و مردمی است. در فقه، انسانیت، عمل و کارکرد فرقی میان زن و مرد دیده نشده است و صرفاً تقسیم وظایف صورت گرفته.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله کاملا فرهنگی است و در این مسئله فرهنگی، هم مردم و هم مسئولان باید پای کار باشند تا عدالت تعریف شده در فرهنگ اسلامی را رواج دهند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال درباره عدم تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان و ارتباط آن با اخراج ما از کمیسیون مقام زن گفت: ما از کمیسیون مقام زن اخراج نشدیم، بلکه عضویت ما لغو شد، که مشکلی به وجود نمیآورد. ما پیش از عضویت نیز فعالیت میکردیم و از این پس نیز میتوانیم فعالیت کنیم.
وی ادامه داد: لغو عضویت در کمیسیون مقام زن حرکتی کاملاً سیاسی و خارج از روال قانونی بود و این حرکت ارتباطی با حقوق زنان نداشت و اهداف سیاسی دیگری داشت. 9 ماه پیش با همین شرایط به عضویت در آمدیم و مدیر اجرایی کمیسیون زن از ایران تقدیر کرد.
معاون رئیس جمهور افزود: از آن جا که این اقدام کاملا سیاسی بود، تصویب لایحهی منع خشونت علیه زنان مانع اجرای آن نمیشد.
خزعلی در پاسخ به سوال پیرامون بازدید از زندانها تصریح کرد: از سال گذشته سه بار از زندان زنان بازدید داشتم و مسائل مختلف آنها را از نزدیک پیگیری کردم. موارد کذبی مطرح شده بود هیچ یک مصداق خارجی نداشت.
وی ادامه داد: طی دو باری که بعد از قضایای اخیر از زندان بازدید کردم، مسائل بهداشتی و مختلف زندانیان را رصد کرده و حتی این را عنوان کردم که وضعیت حتی شبیه برخی خوابگاههای ما است. همچنین اعلام شد که بسیاری از افراد آزاد شدند و سطح زندانیان زن کاهش پیدا کرد.
خزعلی در پاسخ به سوالی پیرامون دو نفر از خبرنگاران که در اغتشاشات اخیر بازداشت شده بود گفت: اگر به عنوان مجرم گرفته شدهاند باید رسیدگی شود. صرف خبرنگار بودن کسی مصونیت ندارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: در برخی از استانها نگاه بومی و قبیلهای وجود دارد که تغییر آن به راحتی امکان پذیر نیست. اقدامات اصلاحی باید بیشتر توسط متولیان امر فرهنگ صورت گیرد؛ اما باید در نظر داشت که کار قانونی و کار فرهنگی باید در کنار هم انجام بگیرد.
خزعلی در پاسخ به سوال دربارهی بحران مهاجرت گفت: تلاش این بوده است که جلوی بخشی از مهاجرتها گرفته شود.
او در پاسخ به سوال در بارهی دستور دادستان کل کشور به نیروی انتظامی برای برخورد با بیحجابی گفت: در این حوزه متصدیان باید نظر دهند و در حیطه اختیار ما نیست. حتماً با سردار رادان نشستهایی خواهیم داشت و دیدگاهها را منتقل خواهیم کرد.
خزعلی افزود: تلاش کردیم با تفاهم نامههایی با دستگاههای اجرایی برای مهارت آموزی و سبک زندگی اقداماتی انجام دهیم و با 35 دستگاه تفاهم نامه داشتیم که بخشی در ارتباط با زنان و بخشی مربوط به آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: نشستهای متعددی را یا قوه قضائیه داشتیم و تلاش کردیم این ارتباط با دستگاه قضائی قویتر شود.
معاون رئیس جمهور در رابطه با سوالی در خصوص برخورد با زنان در جریان اغتشاشات اخیر گفت: هر برخورد و رویهای باید متعادل و قانونی باشد. با هر گونه برخوردی که کرامت زنان را زیر سوال ببرد مخالف هستم.
او ادامه داد: آمار سه درصدی بانوان زندانی نشان از پایین بودن بزه در میان زنان است.
خزعلی همچنین افزود: امید به زندگی زنان ایران در منطقه فوقالعاده است که ناشی از توجه به سلامت زنان است.
وی در پاسخ به سوال دربارهی ایجاد بازارچههای خوداشتغالی برای زنان اظهار کرد: یکی از مسائل که در استانهای مختلف با آن مواجه هستیم، مهیا کردن بازار فروش برای بانوان است. سعی میکنیم یک بازارچه دائمی را برای هر استانی در نظر بگیریم.
خزعلی اذعان داشت: با اعتبارات خوبی که در سفرهای استانی در نظر گرفته میشود خیلی از مشکلات بانوان را در حوزه کوتاه مرتفع میکند. اگرچه باید برنامههای بلند مدت را نیز در نظر گرفت.
وی در پایان از برگزاری جشن خانوادگی بزرگ بانوان فاطمی خبر داد. این جشن در روز جمعه و ساعت 14:30 در میدان امام حسین برگزار میشود.