خسارت بارشهای مونسونی به کهگیلویهوبویراحمد / سیل به کدام بخشها خسارت وارد؟
سیل ناشی از بارشهای مونسونی در کهگیلویهوبویراحمد سبب خسارتهای مختلفی در بخشهای مختلفی شد تا وزیر کشور با حضور در کهگیلویهوبویراحمد تدابیر مختلفی برای این خسارت داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس سامانه بارشی مونسونی در هفته گذشته در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد شروه به باریدن گرفت و این بارش همراه با ایجاد سیل و خسارت همراه شد.
این سامانه بارشی به بخش های مختلف در حوزه های متفاوت خسارت وارد کرد تا کهگیلویه وبویراحمد همانند دیگر نقاط مختلف کشاور دچار خسارت های مادی از سیل شود
در سیل کهگیلویه وبویراحمد با حضور دستگاه ها و ارگانهای مختلف امدادی و خدمات رسان خسارت جانی مشاهده نشد اما تلفات گوناگونی توسط مسئولان استانی گزارش شد.
کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد چه اندازه در اثر سیل خسارت دید
در همین رابطه معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد در خصوص میزان برآورد خسارت در کل استان گفت: خسارت به زیر ساختها از جمله شیلات عمده و اساسی بوده است.
وی خسارت به باغات در سطح استان را به دو سطح تقسیم و عنوان کرد: نمونه اول ریزش میوه بوده و نمونه دوم از بین رفتن زیر ساختها از جمله سیستمهای تحت فشار و منبع تأمین آب است که تخریب شد.
معتمدی پور خسارت به زراعت شالی کارها را از بین رفتن زیرساختها، سرابها و کانالهای آبرسانی دانست و بیان داشت: احتمال خسارتهای ثانویه خیلی بیشتر است، چون اگر تا پنج روز آینده اقدام به آبرسانی به سطح مزارع شالی کارها نشود، تمام مزارع از بین خواهند رفت.
کدام اقدامات برای مقابله با سیل توسط جهاد کشاورزی دنبال شدرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از استقرار 15 دستگاه ماشین آلات سنگین در استان خبر داد و تصریح کرد: از دستگاههای استانی و خارج از استان در بحث ماشین آلاتی که ضروری بودند و میتوانستند باعث ترمیم و بهسازی منطقه شوند کمک گرفتیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با مشارکت خود مردم از خسارتهای ثانویه جلوگیری شود، اما متأسفانه ما از استانهایی هستیم که تقریباً بیشترین خسارت را متحمل شدیم.
معتمدی پور برآوردهای خسارت از طریق کارشناسان را حدود 1 میلیارد و سصید میلیون تومان تاکنون دانست و گفت: با احصای بیشتر تخریبها، این رقم در روزهای آینده جابجا و بیشتر خواهد شد.
خسارت 100 میلیاردی سیل به عشایر کهگیلویه و بویراحمد فضل الله آذر فر در گفت و گو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس در خصوص آخرین برنامه ها و تدابیر برای خدمت رسانی به عشایر آسیب دیده از سیل در کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارمندان و همکاران در مناطق مختلفی که عشایر حضور داشتند مستقر شدند و با اطلاع رسانی و هشدار برای کاهش مشکلات و خسارت های ناشی از سیل تلاش کردند.
مدیر کل امور عشایر به تشکیل کمیته بحران بعد از سیل اشاره کرد و گفت: مناطق عشایری تقسیم بندی شد و وسایل مورد نیاز از قبیل چادر، آذوقه بین آنها نقسیم شد در این راستا هلال احمر، بسیج، دستگاه ها کمک کار بودند.
وی به برآورد خسارت های در مناطق عشایری اشاره داشت و گفت: تا امروز سیل حدود 100 میلیارد تومان خسارت وارد کرده است و با اتمام بارندگی ها مجموع خسارت ها اعلام می شود.
این مسئول گفت: با برآورد خسارت ها پیگیری برای پرداخت خسارت ها دنبال می شود تا آن دسته از عشایر که متحمل خسارت شده اند به مشکلات آنها رسیدگی شود. بیشترین خسارت سیل در شهرستان دنا مربوط به کدام بخش بود؟
درخشان زاده در خصوص میزان خسارت های سیل در شهرستان دنا گفت: شهرستان دنا دارای یک منطقه کوهستانی و در مجاورت کوه دنا قرار دارد و این شهرستان مانند دیگر نقاط استان دچار سیل شد اما با اطلاع رسانی ها به موقع توسط مجموعه دولت در شهرستان و همچنین نیروهای بسیج و دیگر اقشار تلفات انسانی در این شهرستان مشاهده نشد.
فرماندار دنا با بیان اینکه زیر مجموعه کشاورزی بیشترین خسارت ها در اثر سیل را مشاهده کرد، گفت: حدود 15 طرح کشاورزی آسیب زیادی دید و 10 طرح از مجموعه 15 طرح به صورت کلی تخریب شد و حدود 500 تن تلفات ماهی در حوزه آبزیان، 150 هکتار باغات و در حوزه شیلات 60 هکتار دچار آسیب شدند.
وی خسارت های سیل به جداول کشاورزی را از دیگر خسارت ها عنوان کرد و گفت: رشته های از کانال های کشاوزی دچار آسیب شدند و بیشترین خسارت در حوزه کشاورزی بود در مرحله بعد بیشترین میزان خسارت ها در حوزه عمران روستایی به دلیل نبود دیوار حائل و سیل بند بود که معابر روستایی دچار خسارت و آسیب شد.
این مسئول با بیان اینکه بخش عشایر دچار خسارت زیادی در حوزه لباس، گندم، آرد شدند، گفت: در حوزه جاده های روستایی و آبنیه دچار مشکل شدند.فرماندار دنا به پیگیری ها برای ترمیم مشکلات ناشی از سیل در حوزه آب شرب پرداخت و گفت: تاسیسات و پمپاژ آب در شهرستان دنا دچار آسیب شد اما با حضور در روستاهای شهرستان دنا و روستای کره به عنوان پایلوت در اثر خسارت سیل شناخته شد و مشکلات آن مناطق شناسایی و احصاء و به وزیر کشور گزارش شد.
درخشان زاده گفت: حضور وزیر سبب شد تا با تهیه ماشین آلات سنگین ترمیم کانال های آب کشاورزی، جداول با کمک تیپ 48 فتح و سپاه فتح کمک رسانی شود و بخش زیادی از مشکلات به وسیبل این ماشین آلات حل شود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد خسارت سیل را تشریح کرد
جمال معتمدی زاده در حاشیه بازدید از برخی روستاهای شهرستان مارگون به رسانه ها گفت: متاسفانه خسارت وارده سیل و طوفان های شدید چند روز گذشته به شبکه های توزیع نیروی برق در استان کهگیلویه و بویراحمد 31 میلیارد ریال بوده که امیدواریم در بارش روزهای آینده شاهد خسارت به شبکه های برق در استان نباشیم.
وی با تشریح این خسارات، اظهارداشت: 12 اصله پایه، 10 دستگاه ترانسفورماتور و سه کیلومتر شبکه برق در شهرستان های درگیر با سیلاب ها و طوفان ها متاسفانه دچار خسارت شدید شدند که در همان شرایط بحرانی جوی، اقدامات لازم برای تامین برق پایدار به مشترکین انجام و تمامی مشترکین از نعمت برق پایدار برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تمامی مشترکین برق اکنون در این استان از نعمت برق پایدار برخوردار بوده و مشکلی در زمینه تامین برق مشترکان نداریم.
معتمدی زاده از آماده باش بیش از 25 اکیپ عملیاتی و اتفاقاتی برای بارش های احتمالی روزهای آینده هم خبرداد و خاطرنشان کرد: بیش از 100 نیروی انسانی هم اکنون بصورت گروه بندی با وظایف مشخص درحال آمادگی برای تامین برق پایدار مشترکین بسر می برند.
وی افزود: بیشترین خسارت وارده سیل و طوفان به شبکه های توزیع برق در این استان مربوط به شهرستان بویراحمد با خسارتی حدود یک میلیارد تومان بوده و البته اکنون در هیچ نقطه ای از این شهرستان گزارشی مبنی بر قطع برق نداریم. بررسی خسارات سیل در کهگیلویه و بویراحمد با حضور وزیر کشور استاندار در ابتدای این جلسه با تسلیت ایام سرور و سالار شهیدان گفت: استانی هستیم که میزان خسارت زیاد است و آسیب ها فراوان به مردم وارد شده است اما با آغاز وضعیت خدمت رسانی به سیل زدگان، با آگاهی به مردم در خصوص مشکلات گام برداشتیم، در این روز ها بالغ بر 6 میلیون پیامک با وضعیت قرمز برای مردم اطلاع رسانی شد.
احمد زاده به جلسات هشدار برای پیشگیری از سیل و لغو مرخصی مدیران و تاکید برای حضور فرمانداران در محل کار اشاره داشت و گفت: بسیاری از مدیران در این شرایط خواب نداشتند، اکیپ های اورژانس، دستگاه های خدمات رسان، امداد رسانی ها در دستور کار قرار گرفت.
این مسئول با بیان اینکه ماحصل تلاش ها نبود تلفات جانی بود، گفت: افتخار می کنیم اعلام شود که با وجود خسارت به زیرساخت ها، جاده ها و عشایر حتی یک نفر مصدوم از سیل گزارش نشد و این موضوع نشان از انسجام درونی بین مردم و مدیران است.
احمدزاده با تشکر از حضور وزیر کشور و شنیدن مطالبات مردم گفت: از شما مردمداری و شنیدن درد آنها را درس گرفتیم. محمدی مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای استان هم گفت: سیل اخیر به راههای روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد 600 میلیارد ریال خسارت وارد کرده و هم اکنون 34 جاده مسدود و صد در صد تخریب شده است. مدیر عامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با بیان اینکه 100 کیلومتر شبکه آبرسانی تخریب شده گفت: 10 تانکر آبرسانی برای تامین آب آشامیدنی مردم نیاز است. برخه افزود: ظرف یک روز گذشته 20 کیلومتر خط لوله در مناطق آسیب دیده بازسازی شد.
وی افزود: در مشکلات سیل مردم استان ما نگران نباشند و همه نقاط استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر کشور در ادامه این جلسه با تشکر از مسئولان استان برای مدیریت و جلوگیری از تلفات جانی گفت: برای خدمت رسانی به اقدامات کوتاه مدت و فوری نیاز داریم.
احمد وحیدی به برخی تخلفات در خصوص نداشتن مجوزات پرورش ماهی اشاره داشت و اینکه باید در آینده بررسی شود، گفت: در حوزه پرورش ماهی خسارت زیادی دیدند که با تدبیرها کمک خواهد شد و از ظرفیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمک های ملی و همچنین بحث استمهال وام های بانکی به آنها کمک خواهد شد.
وی همچنین در خصوص قطع راه ارتباطی 34 روستای استان گفت: تا روز شنبه همه این راههای بازگشایی شود و اگر نیاز به ماشین آلات بود از سایر استانها کمک گرفته شود.وحیدی همچنین در تماس تلفنی با محرابیان وزیر نیرو 40 کیلومتر لوله و 10 تانکر برای آبرسانی به مناطقی که شبکه آب آنها در سیل متحمل خسارت شد را از وی مطالبه کرد که مورد موافقت وزیر نیرو قرار گرفت.
وزیر کشور با اشاره به خسارت سیلاب به مزارع پرورش ماهی، همچنین نیاز استان به 30 کیلومتر لوله برای سراببندی دو هزار هکتار مزارع شالیکاری و سبزی و صیفی در تماس تلفنی با وزیر جهاد کشاورزی این موضوع را پیگیری کرد.
انتهای پیام /