خط ویژه | مسابقه روزنامه اعتماد با رسانه سعودی در سیاه نمایی از «پیادهروی اربعین»/ استقبال BBC از اظهارات نماینده اصلاحطلب مجلس
گروه ویژه فارس: خط ویژه، رصدی است روزانه از لابهلای روزنامههای داخلی و عملیات رسانهای پایگاههای خبری رسانههای ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانههای داخلی و ضدانقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.
*******
مسابقه روزنامه اعتماد با رسانه سعودی در سیاه نمایی از «پیادهروی اربعین»
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «گزارش میدانی اعتماد از مشکلات زائران کربلا؛ دگرگونی در پیادهروی اربعین» نوشت: «مسائل داخلی عراق، ضعف عملکرد مسئولان ایرانی ازدحام و گرما ریشه مشکلات امسال زائران است... در مسیر پیادهروی نجف تا کربلا و حدوداً به فاصله هر صد عمود یکی از موکبهای خدماتی هلالاحمر ایران است... با هر فردی که در این مرکز درمانی و چندین مرکز مشابه در مسیر نجف تا کربلا هم که همصحبت میشویم به همین خستگی و شرایط سخت عبور از مرز و مسیر طی شده هم بهعنوان ریشه مسائل درمانی بسیاری از مراجعهکنندگان اشاره میکنند.»
در ادامه این مطلب آمده است: «آنطور که کارکنان این مرکز درمانی میگویند... یکسری هم خودشان رفتار عجیی دارند؛ ما در هر ساعت حدود 10 الی 12 کودک مراجعهکننده هم داریم؛ یعنی بچه سهماهه، دوماهه را با خودشان به این گرما و مسیر آوردهاند. واضح است که بچه چندماهه نمیتواند این گرما و این ازدحام را تحمل کند اما این رفتارها هم هست.»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «همراه مرتضا که او هممحلهاش در اصفهان است اما میگوید که شاید کمکاری دولت عراق هم باشد: "بالاخره تا همین چند روز پیش در عراق حالتی شبیه جنگ داخلی بود و برخی گروهها با این مراسم همراه نیستند. شنیدم که در دولت عراق کارشکنیهایی بوده و حتی به ایران هم اجازه ندادند که اتوبوس و مواد مورد نیاز را زیاد بفرستند. دو، سه سال پیش، توی همون سمت مرز عراق پر از اتوبوس ایرانی و عراقی بود که اصلاً کرایه هم نمیگرفتند اما امسال هیچ ماشینی نبود."»
متاسفانه برخی رسانههای منتسب به جریان اصلاحطلب در رویدادهایی همچون مراسم عظیم و تماشایی پیادهروی اربعین، بر نقاط منفی تمرکز کرده و با سانسور نقاط مثبت، صرفاً به سیاه نمایی دامن میزنند.
قطعاً برگزاری چنین مراسمهای عظیم و چند دَه میلیونی با نقاط ضعف و نواقصی همراه است اما اینکه فقط ضعفها را ببینیم و بههیچعنوان به نکات مثبت این اجتماع عظیم اشاره نکنیم، نشان دهنده بیانصافی و بیاخلاقی است.
رویکردی که این قبیل رسانههای بهظاهر اصلاحطلب در بزنگاههایی همچون مراسم پیادهروی اربعین دنبال میکنند، دقیقاً مشابه رویکرد رسانههای معاند و ضد ایرانی است.
برای نمونه وبسایت «ایران اینترنشنال»- رسانه «سعودی - انگلیسی - اسرائیلی» و حامی گروهک تروریستی منافقین - در گزارشی با عنوان «ادامه ازدحام زائران اربعین در مرزها و نبود خودرو و امکانات و آب» نوشت: «در روزهای گذشته فیلمهایی از بازگشت زائران ایرانی مراسم اربعین از عراق به دلیل کرایههای بالا در طرف عراقی برای انتقال به شهرهای زیارتی و همچنین نبود آب و امکانات منتشر شده بود. همچنان نیز فیلمهای مختلفی از ازدحام و سرگردانی زائران ایرانی اربعین در مرزها و نبود امکانات در طرف عراقی منتشر میشود.»
این وبسایت در ادامه نوشت: «پیش از مراسم اربعین مقامها و رسانههای جمهوری اسلامی با تبلیغات گسترده درباره مراسم اربعین از ارائه امکانات به زائران خبر داده و مردم را تشویق به سفر میکردند. برخی کاربران شبکههای اجتماعی از هزینههای چند صد میلیارد تومانی در این مراسم و حیف و میل بودجه عمومی و امکانات کشور انتقاد میکنند. ارسال میلیونها بطری آب به عراق همزمان با بحران بیآبی در برخی از استانهای ایران و همچنین توزیع دو هزار تن مرغ و گوشت قرمز بین «موکبهای اربعین» از مواردی بودهاند که موردانتقاد شدید کاربران شبکههای اجتماعی قرارگرفتهاند.»
نکته قابلتوجه اینجاست که این وبسایت سعودی - انگلیسی - اسرائیلی در ادامه این گزارش سیاه و مغرضانه، به گزارش روزنامه اعتماد استناد کرده و نوشته: «در روزهای گذشته گزارشهای متعددی نیز درباره گرمازدگی زائران منتشر شده است. در همین حال روزنامه اعتماد به نقل از یکی از امدادگران در سرپل ذهاب نوشت: «از ظهر و در همین سه، چهار ساعت، بیش از صد مراجعهکننده داشتیم. برخی با سرم و دارو حالشان بهتر میشود اما بسیاری را باید به بیمارستان منتقل کرد.»
استقبال BBC از اظهارات نماینده اصلاحطلب مجلس
وبسایت بیبیسی فارسی در مطلبی با عنوان «نماینده مجلس ایران: شورای عالی فضای مجازی در تصویب طرح صیانت مجلس را دور زد» نوشت: «یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران میگوید که شورای عالی فضای مجازی طرح کنترل و محدودسازی اینترنت موسوم به «طرح صیانت» را تصویب کرده و در این کار مجلس شورای اسلامی را «دور زده» است.»
این وبسایت در ادامه نوشت: «غلامرضا نوری قزلجه نماینده آذربایجان شرقی در مجلس به خبرگزاری ایلنا گفته آنچه که در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده همان ساختار و چارچوب طرح صیانت است که با اندکی تغییراتی در کمیسیون تصویب شده و بستر هم از نظر مقررات برای اجرای اهدافی که در طرح صیانت بود، فراهم شده است.»
اکنون مدتهاست که جریان رسانهای بهظاهر اصلاحطلب همصدا با جریان معاند به مخالفت با قانونمندسازی فضای مجازی پرداختهاند. این طیف مدعی هستند که حاکمیت در ایران به دنبال مسدود کردن فضای مجازی است. این در حالی است که هدف اصلی، قانونمندسازی و ضابطهمند کردن فضای مجازی به نفع کاربران و به ضرر کلاهبرداران و ولنگاران است.
همین چند روز پیش روزنامه شرق در مطلبی تأملبرانگیز با انتقاد از تنظیم بسته اینترنت مخصوص کودکان و نوجوانان، سخت عصبانی و برآشفته شده و به این موضوع یورش برده بود که چرا تصمیم دارند اینترنتی همسو با سن و سال کودکان و نوجوانان که در آن راه دسترسی به محتواهای مروج خشونت، غیراخلاقی و مبتذل و مغایر فرهنگ بسته شده، تدارک ببینند!
زمستان سیاه در اروپا و دلهره جریان غربگرا در ایران
با اینکه مقامات و رسانههای غربی مرتب درباره زمستان سیاه در اروپا هشدار میدهند، در اینسو جریان غربگرا با سراسیمگی و آشفتگی به این موضوع واکنش نشان داده و به طرق مختلف سعی دارد تا این واقعیت بدیهی را انکار کند.
در همین رابطه روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «گره احیای برجام: ریشهها و راه حل» نوشت: «دولت باید به قول انتخاباتی خود وفادار و حتی در صورت نیاز کارگروه مذاکرهکننده احیای برجام را با توجه به سوابق کاری آن در مذاکرات قبل و رهیافت فرسایشی آنها تعویض کند مضافاً اینکه بههیچوجه در تصمیمگیری خود تحت تاثیر تحلیل سراب زمستانی قرار نگیرد چراکه ما نه از نظر فنی امکان برآورده ساختن نیاز اروپا به گاز را داریم و هم اینکه تأمل درگذشته تاریخی بیانگر این مهم است که نه تحریم بینالمللی نفت ایران در دوران مصدق، نه توقف صادرات نفت ایران در دهه 1380 و نه قطع صادرات نفت روسیه به غرب هیچکدام سبب ایجاد بحران انرژی در جهان نشد.»
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «احیای برجام شاید تأثیر چندانی در اقتصاد نداشته باشد اما پیامدهای روانی و اجتماعی آن دولت را در انجام کارکردهای خود توان مضاعف میدهد.»
در روزهای اخیر «کریستین سلویو بوشوی» رئیسکمیته انرژی پارلمان اروپا در گفتوگو با شبکه الجزیره هشدار داد که به دلیل کمبود سوخت، اروپا زمستان بسیار سختی را در پیشرو خواهد داشت. پیش از آن نیز «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود «زمستان سختی در انتظار ماست و شش ماه آینده تعیینکننده خواهند بود.»
همزمان، خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» با اشاره به فراز و نشیب مذاکرات هستهای ایران در گزارشی نوشت: «امیدهای بایدن برای احیای توافق هستهای ایران رنگ میبازد این در حالی است که دنیا بیش از هر زمان دیگر به نفت نیاز دارد.» این خبرگزاری 30 مرداد سال جاری نیز نوشته بود: «نفت ایران در صورت توافق هستهای سریعتر از پیشبینیها وارد بازارهای جهانی خواهد شد... ایران 100 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ذخیرهشده در خشکی و کشتیها در آبهای ساحلی خود دارد که میتواند به سمت بازار انرژی روانه کند.»
همچنین نشریه «نیویورکتایمز» در گزارشی با عنوان «در بحبوحه تنش اوکراین، تجار نفت به روی یک توافق با ایران شرطبندی میکنند» نوشت: «بازارهای جهانی به گزارشهایی که از احیای توافق هستهای با ایران و پیشرفت در مذاکرات سخن میگویند، واکنش (مثبت) نشان میدهند... درصورتیکه توافقی حاصل شود و نفت ذخیرهشده به بازار جهانی وارد شود، بهسرعت قیمت نفت پایین خواهد آمد... در طول زمان جهان به نفت ایران نیاز خواهد داشت.»
سؤال اینجاست که چرا جریان اصلاحطلب همصدا با رسانههای معاند در واکنش به زمستان سیاه در اروپا، اینچنین آشفته و سراسیمه شده است؟!
پایان پیام /.