چهارشنبه 7 آذر 1403

خلیج فارس شاهراه استراتژیک منطقه

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
خلیج فارس شاهراه استراتژیک منطقه

رئیس مرکز وکلا گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک است؛ آمریکا تلاش دارد منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتا چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

حسن عیدلیان‌پور، رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه صبح امروز 10 اردیبهشت ماه در نشست تخصصی خلیج فارس، اقتدار ملی، حسن همجواری گفت: کار‌های علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است.

وی افزود: اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه منجر شده که توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند است.

عیدلیان‌پور گفت: خلیج فارس مظهر موثری در ثبات و امنیت منطقه دارد همچنین آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

وی با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده است؛ این روز سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌فارس است، گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین و امارت همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است؛ خلیج فارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

وی افزود: تا آن زمان تامین امنیت منطقه با آمریکا بود، اما پیروزی انقلاب اسلامی عملا آمریکا را دچار چالش جدی کرد که همچنان ادامه دارد؛ به این معنا که در گذشته آمریکا امنیت منطقه خلیج فارس را مبتنی بر سیاست کلان خود ترسیم می‌کرد، اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تامین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد با منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتا چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان پور به جعل نام خلیج فارس اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است، کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسئله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسئله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

وی افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تامین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است، مجموعه وکلا و حقوقدانان همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین الملل راجع به این موضوع موضع گیری کرده اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: درسال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می‌خواهم اجازه ندهید با چهره پردازی موهن چ سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است، ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتما مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتما جنبش‌های دانشجویی به میان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، گفت: در نظر سنجی در آمریکا 52درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری