دانشجویان، نقش مسوولانه خود را در دوران کرونا فراموش نکنند
اصفهان - ایرنا - رییس هیات نظارت و ارزیابی آموزش عالی اصفهان گفت: از دانشجویان انتظار داریم تا در دوران همهگیری کرونا که روندهای آموزشی به شکل مجازی انجام میشود، نقش موثر و مسوولانه خود را فراموش نکنند.
هوشنگ طالبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیاناینکه دانشجو نماد آگاهی و بیداری در جامعه است، افزود: انتظار از دانشجویان این است که با هوشیاری، فهم و آگاهی بالای خود شرایط فعلی را در بخشهای مختلف درک و برغم تحریمها، با خوب تحصیل کردن، کسب دانش و نوآوری خود، این محدودیتها را جبران و برطرف کنند.
وی با بیاناینکه امید جامعه برای تفوق بر مشکلات و کمبودها به دانشجویان است، افزود: دانشجویان با تبدیل علم به فناوری، سهم بسزایی در اقتصاد دانش بنیان و پیشرفت کشور دارند و باید نقش خود را با تلاش و جدیت بویژه در دوران همهگیری بیماری کووید 19 دنبال کنند.
طالبی با بیاناینکه اصفهان با حدود 240 هزار دانشجو در 180 دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است، اظهار داشت: حدود 30 درصد از دانشجویان دانشگاههای استان اصفهان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند.
وی با تاکید براینکه دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی استان در سالهای گذشته همواره منشأ خدمت و افتخار برای کشور در زمینههای مختلف علمی، فناوری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بودند، اظهار داشت: دانشجویانی بومی و غیربومی شاغل به تحصیل در این مراکز همواره دارای رتبههای برتر و جایگاه قابل توجه در بخشهای مختلف بودهاند.
طالبی خاطرنشان کرد: همچنین بسیاری از دانشآموزان اصفهانی برای دوره کارشناسی یا دانشجویان دانشگاههای این استان برای دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای برتر و سطح یک کشور پذیرفته میشوند که این موضوع نیز برای این خطه افتخارآفرین است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان با حدود هشت هزار عضو هیأت علمی در این شاخص نیز رتبه دوم کشوری را پس از تهران دارد، خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی از این استادان، دانشجویان دانشگاههای همین استان، امروز در عرصه آموزش و پژوهش فعالیت میکنند.
طالبی با اشاره به اینکه دانشگاه اصفهان با حدود 70 سال قدمت، قدیمیترین مرکز آموزش عالی استان است، خاطرنشان کرد: این دانشگاه تاکنون حدود یکصد هزار دانش آموخته داشته است که در زمینههای مختلف پزشکی، دبیری و مهندسی منشأ خدمت بودند. رییس دانشگاه اصفهان درباره شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر روند تحصیلی دانشجویان گفت: دانشگاههای کشور در این دوران ناچار به برگزاری کلاسهای درس بصورت مجازی شده و به همین دلیل دانشجویان از شور و نشاط حضور در فضای دانشگاه محروم شدند که امید است با برطرف شدن همهگیری کووید 19، این معضل برطرف شود.
طالبی با بیاناینکه با وجود مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در دانشگاهها در ترم تحصیلی گذشته بسیاری از دانشجویان ترم آخر به موقع دانشآموخته شدند، تاکید کرد: آزمون کنکور سراسری امسال نیز برگزار شد و دانشآموزانی که سالها انتظار ورود به دانشگاه را میکشیدند در دانشگاهها پذیرفته شدند.
رییس هیات نظارت و ارزیابی آموزش عالی اصفهان با اشاره به اینکه امکان برگزاری برخی کلاسها مانند کارگاههای عملی در شرایط حاضر وجود ندارد، تصریح کرد: با این حال دانشجویان همچنان امور تحقیقاتی خود را انجام میدهند و تعدادی از آنها در خوابگاهها با ظرفیت کمتر از معمول مستقر و مشغول گذراندن دورههای پژوهشی خود هستند.
طالبی با بیاناینکه مشکل خاصی در دانشگاههای استان برای برگزاری کلاسهای مجازی وجود ندارد، اضافه کرد: با اینکه همه دانشگاهها زیرساختهای لازم را در حد توان خود برای آموزش مجازی ایجاد کردهاند اما بازهم ممکن است کاستیهایی وجود داشته باشد.
رییس دانشگاه اصفهان ادامه داد: ممکن است برخی از دانشجویان برای ارتباط با کلاسهای مجازی خود مشکلاتی داشته باشند که با همکاری وزارت ارتباطات برای حل آن اقداماتی انجام شد و امیدواریم بتدریج این مساله نیز برطرف شود.
اصفهان حدود 10 درصد از نخبگان ایران را در خود دارد و بعنوان یکی از قطبهای دانشگاهی و علمی و فناوری کشور از جایگاه مهمی در معرفی و شناساندن ظرفیتهای دانشگاهی ایران به دنیا و دیگر دانشگاهها برخوردار است.
به گزارش ایرنا، 16 آذر در تقویم روز دانشجو نامگذاریی شده است. در این روز در سال 1332 خورشیدی «مصطفی بزرگنیا»، «احمد قندچی» و «مهدی شریعترضوی» سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران در اعتراضات دانشجویان به دیدار رسمی «ریچارد نیکسون» معاون رییس جمهوری وقت آمریکا به دعوت پهلوی دوم در حمله نیروهای گارد به دانشگاه به ضرب گلوله به شهادت رسیدند؛ سفر رسمی نیکسون، تنها سه ماه و نیم بعد از کودتای 28 مرداد آمریکا در ایران انجام شد.
حدود سه میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند.
*س_برچسبها_س*