دبیر عکس ایرنا گیلان، برگزیده دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی شد
رشت - ایرنا - مجتبی محمدی دبیر عکس خبرگزاری ایرنا در گیلان برنده بخش ویژه چهارمین دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی شد.
عکس برگزیده مجتبی محمدی ابراز شادمانی بانویی سالخورده در مراسم عروسی در روستای انبوه رودبار را به تصویر کشیده است.
مجتبی محمدی فارغ التحصیل عکاسی از دانشگاه تهران است و از سال 1384 تاکنون دبیری عکس خبرگزاری ایرنا در گیلان را به عهده دارد. وی عناوینی چون نفر اول مسابقه عکس دانشجویان و هنرجویان مشهد1381، نفر دوم مسابقه عکس های دریایی1385، نفر سوم چهارمین دوره مسابقه عکس رشد 1386، نفر سوم دومین جشنواره رسانه 1389، برگزیده جشن تصویر سال 1392، لوح تقدیر چهارمین جشنواره سراسری عکس جوانان ایران 1387، لوح سپاس از مسابقه سراسری عکس عاشورا 1390، برپایی نمایشگاه بم در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران 1382، برپایی نمایشگاه گروهی لحظه های ماندگار 1393 را در کارنامه دارد.
وی سال 1387 مدرس موسسه غیر انتفاعی جابربن حیان و از سال 1387 تاکنون مدرس دانشگاه جامع عملی کاربردی رشت است.
دبیرخانه چهارمین دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی اعلام کرد، با توجه به شرایط پیش آمده در اسفند 1398 و عدم برگزاری اختتامیه در آن زمان و شرایط کنونی بیماری کووید 19، دو تن از برندگان چهارمین دوسالانه از استان گیلان (مجتبی محمدی و مرتضی رفیع خواه از رشت) به نمایندگی از سایر برندگان جوایز خود را بصورت حضوری دریافت کرده و جوایز سایر برندگان نیز طی روزهای آتی به حسابشان واریز گردد.
از این رو مراسمی در عصرگاه روز شنبه 19 اردیبهشت 1399 در حیاط دفتر موسسه سبزکاران (برگزارکننده دوسالانه) با حضور دو تن از برندگان گیلانی آقایان مجتبی محمدی و مرتضی رفیع خواه از برندگان چهارمین دوره با حضور الوند رضازاده دبیر هیات داوران دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی، افشین میرزائی دبیر دوسالانه، تیم اجرایی و خانم لطیفی دبیراجرایی سرآ (از حامیان معنوی)، اسامی برندگان اعلام و جوایز اهدا شد.
الوند رضازاده دبیر هیات داوران اعلام نمود که هیات ارزیابی و تطبیق مصادیق تصویری مفهوم سرمایه اجتماعی در 22 بهمن ماه 1398 عکس ها را ارزیابی و تعداد 600 اثر در بخش اصلی و 621 اثر در بخش ویژه را بدست داوران رساندند و هیات داوری متشکل از مهدی سروری، علی شاکر، شباب گلچین، علیرضا عزتی و کریم متقی با بررسی و تحلیل کارشناسانه کلیه آثار 29 اثر را در بخش اصلی و 33 اثر را در بخش ویژه برگزیدند.
افشین میرزائی اسامی تقدیرشدگان و برگزیدگان چهارمین دوسالانه را به شرح زیر اعلام نمود:
برندگان بخش اصلی دوسالانه
احمد بلباسی از تهران
مرتضی رفیع خواه از رشت
پژمان مولایی از اندیمشک
هر کدام لوح تقدیر - تندیس جشنواره و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی
برندگان بخش ویژه
مصطفی حمزهای از زابل
سعید قاسمی از اهر
مجتبی محمدی از رشت
هر کدام لوح تقدیر - تندیس جشنواره و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی
تقدیر دبیر دو سالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی
فراز آهنین از آستارا
تقدیر موسسه سبزکاران
حسین ملکی از اردبیل
هر کدام لوح تقدیر - تندیس جشنواره و مبلغ 5 میلیون ریال جایزه نقدی
فاطمه ارمک دبیر اجرایی دوسالانه اعلام نمود کهعلاقمندان می توانند برای مشاهده عکس های منتخب به سایت دوسالانه (https://scf.pics) مراجعه کنند و به محض مهیا شدن شرایط، نمایشگاه عکسهای راه یافته برگزار خواهد شد و
برگزارکنندگان دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی برخود لازم میدانند که از حامیان مالی و معنوی دوسالانه که با وجود تمامی شرایط از جشنواره حمایت نمودند از جمله لابراتوار چاپ دیجیتال نت، شرکت ساختمانی کولهام، شرکت ساختمانی گوهررود، فروشگاه اینترنتی لوازم جانبی موبایل جمبو، ال استودیو و حامیان معنوی انجمن عکاسان رشت، سرآ، کتابخانه توسعه پایدار، پایگاه عکس چلیک، باشگاه عکاسان جوان و آذفوتو، مراتب قدردانی و تشکر خود را اعلام نماید.
برگزار کنندگان این دوسالانه ابراز امیدواری کردند پس از طی شدن دوران بیماری کورونا ویروس نمایشگاه عکس های برگزیده در استانهای دیگر نیز برگزار شود.
بیانیه هیات داوران چهارمین دوسالانه ملی عکس سرمایه اجتماعی به شرح زیر است:
به نام او که سرمایه هر اجتماعی است
خواستیم ببینیم ارتباطات اجتماعی و حمایتهای فردی و گروهی آدمها از یکدیگر چگونه به صورت عکس مینشیند. آنچه افراد را در شبکهی اجتماعی خود به دیگران وصل میکند چیست و همکاران عکاسمان آیا توانستهاند این سرمایه را که در پیوندهای قدرتمند اما ناملموس روابط انسانی پنهان است، به تصویر بکشند یا نه.
ما داوران چهارمین دوسالانهی ملی عکس سرمایهی اجتماعی، ضمن تشکر از تمامی عکاسان شرکتکننده، تنها میتوانستیم در هر بخش سه اثر برتر را انتخاب کنیم.
حق بدهید که کار سختی است؛ بهویژه اینکه آثار ارسالی _اغلب_ کیفیت قابل قبولی داشتند. این ادعا را مرور عکسهای نمایشگاه ادوار گذشته به خوبی نشان میداد که درک عمیقتری را از سوی جامعه عکاسان شرکتکننده نسبت به عنوان «سرمایه اجتماعی» شاهد هستیم. همان سرمایهای که به واسطه برخی هنجارها و ناهنجارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، دلیل مجروحیت روح جامعه و روان انسانی شده است. از این رو، ابتدا هیات ارزیابی ارزشهای «سرمایه اجتماعی» را در تمامی فایلهای رسیده بررسی کرد و با تحویل تعداد نزدیک به هزار و دویستقطعه فایل عکس شرایط داوری دقیقتری را برای گروه داوران عکاس و کارشناسان فراهم کرد.
پس از بررسی دقیق و انتخاب نخستین عکسها، طی دو مرحلهی دیگر روی تکتک تصاویر انتخاب شده بحث کردیم تا سرآخر به 6 قطعه عکس نهایی رسیدیم. اما کیفیت برخی از آثار به حدی است که ترجیح دادیم از آنها هم قدردانی شود.
همچنین در بخش اصلی 29 قطعه عکس و در بخش ویژه 33 قطعه عکس برای نمایش و انتشار در کتاب این دورهی از دوسالانه انتخاب شدهاند.
عکسهای منتخب و برتر، هم میبایست اصول فنی عکاسانه را رعایت میکردند و هم آن پیوند ناپیدای پشت شبکهی اجتماعی واقعی افراد را به گویاترین شکل به تصویر میکشید. از این رو، به نظر میرسد منتخبان کاری شبیه به ویلنزنی روی بام انجام دادهاند؛ یعنی هم تعادل خویش حفظ کردند و هم نغمهای خوش نواختند برای به تصویر کشیدن همدلی و مهربانی.
هیات داوران ابتدا تقویت ارزشگذاری رسانهای این جشنواره را از مدیران امر خواستار است و از جامعه عکاسان کشور مطالعه عینی در لایههای عمیقتری از این مفهوم را تقاضا دارد. همچنین این انتظار از دبیرخانه میرود که فضای بین هر دوسالانه را به اشکال گوناگونی به اهداف جشنواره اختصاص دهد.
در پایان گروه داوران وظیفهی خود میداند تا از دغدغه و پرداخت موسسهی «سبزکاران بالان» به عنوان برگزارکننده اصلی و میزبان حامیان این دوسالانه عکس با آرزویی توفیقی والا و رضایت بخش، مراتب سپاس خود را اظهار نماید.
*س_برچسبها_س*