پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

درخواست توسعه رشته‌های آموزشی و مهارتی در استان‌های کشوربررسی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درخواست توسعه رشته‌های آموزشی و مهارتی در استان‌های کشوربررسی می‌شود

ایرنا - اصفهان - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: این دانشگاه هر ساله ظرفیت‌های آموزشی خود را بازنگری می‌کند و درخواست مدیریت استان‌های کشور مبنی بر توسعه رشته‌های آموزشی و مهارتی مورد بررسی و پذیرش قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، محمدحسین امید روز چهارشنبه در دیدار با استاندار اصفهان با اشاره به اینکه ظرفیت آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی به 31 استان کشور و استانداران ابلاغ‌شده است، افزود: بر اساس نیاز ما هرساله رشته‌های خود را بازنگری می‌کنیم اما اگر استانی بر اساس منطق و نیاز درخواست توسعه فضای آموزشی و مهارتی را داشته باشد، این درخواست را بررسی خواهیم کرد.

وی افزود: ما نخستین مرکز آموزشی هستیم که سند آمایش آموزش عالی مهارتی را برای اولین بار در کشور تدوین کردیم و برای پنج‌ساله آینده نیز مسیری تعریف‌شده است که به‌زودی به‌صورت کتاب منتشر می‌شود.

رییس دانشگاه علمی کاربردی گفت: بر اساس نیاز ما هر سال رشته های خود را بازنگری می‌کنیم اما اگر استانی بر اساس منطق و نیاز درخواست توسعه فضای آموزشی و مهارتی را داشته باشد استقبال می کنیم.

وی اضافه کرد: استان اصفهان با توجه به مشکل کم‌آبی و آبیاری سنتی به‌خصوص در منطقه شرق و نیز استفاده از پساب فاضلاب، نیاز به دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی برای کشاورزان دارد که پیشنهاد دوره آموزشی شده است که در مواقع بحران آب چگونه کشاورزی کنند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه حدود 700 تا 800 رشته کاربردی و دوره کوتاه‌مدت دراین دانشگاه وجود دارد، افزود: بسیاری از این دوره‌های آموزشی به بخش کشاورزی و کشت و کاربر می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه یکی از ضعف‌های آموزش، دانش‌بنیان نبودن آن است، افزود: برای دوره‌های آموزش ارتقای کارکنان نیز ظرفیتهایی در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد که دستگاه‌های اجرایی می‌توانند هم از ظرفیت آموزشی استفاده کنند و هم پیشنهاد دوره آموزشی جدید بدهند.

استاندار اصفهان نیز در این دیدار اظهار داشت: ما در حوزه‌های منابع آبی و زیست‌محیطی و نیز مهارت‌های خاصی همچون فلزکاری و طلا، صنایع غذایی و معدنی از سال‌ها پیش دوره‌های آموزشی داشته‌ایم.

سید رضا مرتضوی افزود: ما از این بستر همواره به‌عنوان یک امکان موفقیت استفاده کرده‌ایم و در حوزه آب و زیست‌محیطی ازجمله آلودگی هوا بهره آموزشی برده‌ایم.

استاندار اصفهان همچنین با اشاره به سند آمایش سرزمین استان و شناسایی ظرفیت‌ها و رویکردهای نوین شکوفایی اقتصادی تصریح کرد: اصفهان نیاز به گسترش حوزه‌های آموزشی درزمینه گردشگری و نیز صنایع‌دستی دارد که می‌طلبد مسوولان دانشگاه علمی کاربردی در این زمینه بیش‌ازپیش فعال شوند.

وی اضافه کرد: می‌توان در سند آمایش سرزمین با الگو گیری از کشورهای مشابه با موقعیت اصفهان برخی آموزش‌ها را بومی‌سازی و به جاذبه‌های گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد.

مرتضوی خلاقیت را شرط لازم در این زمینه دانست و افزود: با توجه به ظرفیت‌های استان اصفهان نیاز به پشتیبانی آموزشی دانشگاه علمی کاربردی برای آینده معیشتی اصفهان داریم.

همچنین رییس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان گفت: بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، 19.7 تحصیل‌کردگان بیکار هستند که این آمار در استان اصفهان از بسیاری از شهرهای کشور بیشتر است.

بهزاد رضایی افزود:70 درصد تحصیل‌کردگان مرکز جامع علمی کاربردی استان اصفهان شاغل هستند زیرا این دانشگاه تقاضا محور است و بر اساس درخواست بسیاری از مراکز اشتغال صنعتی در بخش تولید لوازم‌خانگی، فولاد و سایر صنایع کلاس‌های آموزشی داشته است.

به گزارش ایرنا، مرکز جامع علمی کاربردی اصفهان، 263 کد رشته محل در چهار گروه آموزشی خدمات اجتماعی و مدیریت، فرهنگ و هنر، صنعت و کشاورزی دارد.

*س_برچسب‌ها_س*