شنبه 3 آذر 1403

دست رد پوتین به شرط بایدن برای گفتگو / واکنش آمریکا چه بود؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دست رد پوتین به شرط بایدن برای گفتگو / واکنش آمریکا چه بود؟

بایدن روز پنجشنبه به وقت محلی پس از دیدار با امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه در کاخ سفید در نشستی خبری گفت: هیچ برنامه فوری برای تماس با پوتین ندارم اما در صورتی که پوتین علاقه مند به تصمیم گیری برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باشد، آماده ام با او گفتگو کنم.

در پی دست رد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به شرط جو بایدن درباره جنگ اوکراین، برای گفتگو با یکدیگر، مقامات آمریکایی واکنش منفعلانه ای را در پیش گرفته و تاکید دارند که بایدن تصمیمی برای گفتگو با همتای روس خود ندارد.

بایدن روز پنجشنبه به وقت محلی پس از دیدار با امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه در کاخ سفید در نشستی خبری گفت: هیچ برنامه فوری برای تماس با پوتین ندارم اما در صورتی که پوتین علاقه مند به تصمیم گیری برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باشد، آماده ام با او گفتگو کنم.

بایدن در حضور همتای فرانسوی خود، مسئولیت پایان دادن به جنگ در اوکراین را که از ماه فوریه آغاز شده است، تنها بر عهده پوتین دانست و اظهار کرد: تنها یک راه برای پایان دادن به این جنگ وجود دارد، راه منطقی این است که پوتین از اوکراین خارج شود.

گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد؛ از همان جایی که در گذشته تأسیس شد از همانجا نیز تعطیل شد

رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد: پوتین هنوز چنین علاقه ای نشان نداده است. به نظر می رسد که او (پوتین) این کار را نخواهد کرد. او هزینه بسیار سنگینی برای این جنگ پرداخت می کند.

جو بایدن و امانوئل مکرون روسای جمهوری آمریکا و فرانسه اعلام کردند به دنبال پاسخگو کردن روسیه به دلیل "جنایت جنگی" در اوکراین هستند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات بایدن در خصوص مذاکره در مورد اوکراین اعلام کرد رئیس‌جمهوری روسیه آماده گفتگو و دیپلماسی است اما از اوکراین خارج نمی شود.

سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات بایدن، گفت که پوتین آماده مذاکره است اما روسیه از اوکراین خارج نمی شود.

این مقام روسیه تاکید کرد که واشنگتن با امتناع از به رسمیت شناختن سرزمین های جدید به عنوان بخشی از خاک روسیه مانع هرگونه سازش بالقوه است. این امر به طور قابل توجهی تلاش برای گفت‌وگو را پیچیده می کند.

جنگ در اوکراین تاکنون تلفات جانی سنگینی بر جای گذاشته و بزرگترین رویارویی میان مسکو و غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال 1962 به شمار می رود.

کاخ سفید نیز روز جمعه اعلام کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قصد ندارد با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود درباره پایان دادن به جنگ اوکراین صحبت کند، زیرا در حال حاضر شرایط برای چنین گفتگوهایی مهیا نیست.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران گفت: ما در حال حاضر در مرحله ای نیستیم که انجام گفتگوها راهی مفید برای پایان دادن به جنگ با اوکراین باشد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که این کشور به کمک نظامی به اوکراین با هدف وادار کردن روسیه به مذاکرات واقعی صلح ادامه خواهد داد.

بایدن از زمان حمله روسیه به اوکراین در تاریخ 24 فوریه به طور مستقیم با پوتین صحبت نکرده است. او در ماه مارس پوتین را "قصابی" خواند که "نباید در قدرت بماند". با این حال، او در هفته‌های اخیر اشاره هایی به آمادگی واشنگتن برای بازگشایی یک مسیر دیپلماتیک جدید با روسیه کرده است.

همزمان، روسیه در اوایل هفته گذشته اعلام کرد به دلیل رفتار ضد روسی واشنگتن، مذاکرات کاهش تسلیحات هسته ای موسوم به "نیو استارت) را به صورت یکجانبه به تعویق انداخته است.

قرار بود مقامات دو کشور از 29 نوامبر تا 6 دسامبر در پایتخت مصر دیدار کنند تا در مورد از سرگیری بازرسی ها بر اساس معاهده کاهش تسلیحات هسته ای موسوم به "استارت جدید" گفتگو کنند. این معاهده در ماه مارس 2020 به دلیل همه گیری کرونا متوقف شده بود.

شرایط اوکراین در تصمیم مسکو برای لغو مذاکرات نیواستارت میان هیئت های نمایندگی آمریکا و روسیه که قرار بود روز سه شنبه در قاهره آغاز شود، تاثیر داشته است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما همچنان آماده دیدار با روسیه در مورد معاهده کاهش تسلیحات هسته ای موسوم به "نیو استارت" هستیم. ما به این معاهده متعهد هستیم.

پرایس افزود که همه موضوعاتی که روسیه مطرح کرده بود در دستور کار این نشست بود و آمریکا از "تصمیم یکجانبه روسیه در چند ماه گذشته" متاسف شده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: طرف روسی به آمریکا اطلاع داد که مسکو به طور یکجانبه این نشست را به تعویق انداخته و در آینده تاریخ جدیدی را پیشنهاد خواهد کرد.

وی حاضر به ارائه اطلاعات بیشتر نشد اما گفت که واشنگتن "آماده است در اولین زمان ممکن برای این گفتگو ها دوباره برنامه ریزی کند، زیرا از سرگیری بازرسی ها یک اولویت برای حفظ معاهده به عنوان ابزاری برای ثبات است."

خبرگزاری های روسیه روز سه شنبه به نقل از سرگئی ریابکوف معاون وزارت امور خارجه این کشور، گزارش داده اند که مسکو چاره ای جز لغو مذاکرات "نیواستارت" در قاهره در باره محدودکردن جنگ افزارهای هسته ای با آمریکا نداشته و این تصمیم در سطح سیاسی روسیه گرفته شده است.

ریابکوف افزود: واشنگتن قصد داشته تنها در باره از سرگیری بازرسی ها گفتگو کند، در حالی که مسکو اولویت های دیگری در نظر داشته است.

شرایط اوکراین در تصمیم مسکو برای لغو مذاکرات نیواستارت میان هیئت های نمایندگی آمریکا و روسیه که قرار بود روز سه شنبه در قاهره آغاز شود، تاثیر داشته است.

بر اساس پیمان استارت که از 2011 به اجرا درامد، شمار کلاهک های هسته ای 2 کشور محدود می شود. نشست یک هفته ای در باره ازسرگیری بازرسی ها در چارچوب این پیمان در پی همه گیری کووید 19، در مارس 2020 به حال تعلیق درامد.

ریابکوف افزوده است که مسکو پیش شرط هایی برای حضور در نشست تازه این کمیسیون تعیین نکرده بود، اما مایل به تعیین برنامه متوازنی بوده و بعید است هرگونه نشست دیگری در سال جاری (2022) برگزار شود.

آمریکا و غرب با توجه به اشاره های تلویحی چند باره پوتین به آمادگی برای کاربرد جنگ افزارهای هسته ای، مسکو را به باجگیری هسته ای در دوره جنگ 9 ماهه اوکراین متهم کرده اند اما مسکو با تکذیب تهدید به حمله اتمی به اوکراین، غرب را به مسئولیت داشتن در اوج گیری لفاظی ها در باره کاربرد جنگ افزارهای هسته ای در حاشیه این درگیری، متهم کرده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.