دشمنان دنبال وادار کردن کشورمان به گرفتن تصمیمهای انتحاری هستند
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «دشمنان به دنبال وادار کردن کشور ما به گرفتن یکسری تصمیمهای انتحاری هستند»، گفت: فضای فشار افراطی علیه ایران شکل گرفته که این گذرا و موقتی است لذا نباید در چنین فضایی تصمیمات انتحاری گرفته شود.
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برداشتن گام پنجم ایران در کاهش تعهدات برجامی و به دنبال آن فعال شدن مکانیسم حل اختلاف توسط اروپاییها اظهار کرد: دشمنان ما به دنبال وادار کردن کشورمان به یکسری تصمیمگیریهای انتحاری هستند، اما فضای فشار افراطی علیه ایران گذرا و موقتی بوده و با توجه به این نگاه باید تصمیمهای درستی گرفته شود نه اینکه یکسری تصمیمات انتحاری باشد.
وی ادامه داد: در موضوع هستهای عملا ما دیگر سقف و حدی را نمیپذیریم اما میتوانیم در قالب NPT برنامههایمان را پیش ببریم. ما میتوانیم به قابلیتهای لازم برای هر نوع تولید هستهای برسیم و فاصله زمانی و منابع را به حداقل برسانیم پس دلیلی ندارد که کشورمان برای تامین حقوقش موضوع خروج از NPT را مطرح کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در این شرایط طرح تجدیدنظر در همکاری با آژانس بینالمللی هستهای رفتاری انحصاری است. ما میتوانیم در قالب پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) به هر قابلیت هستهای برسیم اکنون آمریکاییها علیرغم عضویت در کنوانسیونها بیشترین تخطی را از انجام کنوانسیونها دارند، دلیلی ندارد در شرایطی که دنیا دچار شرایط انتحاری شده ما یکسری بنیادهای حقوقی و مناسباتمان را بهم بزنیم، به جای آن میتوانیم رفتارهایمان را در قالب منشور ملل متحد توجیه کنیم چون منشور ملل بر همه کنوانسیونهای بینالمللی غلبه دارد، لذا نباید اقدامات و رفتارهایمان به گونهای باشد که متهم شویم در حال انجام اقدامات خطرناک هستیم.
رییس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام اروپاییها در فعال کردن مکانیسم ماشه اظهار کرد: اگر مکانیسم ماشه اجرا شود عملا دیگر برجام باقی نخواهد ماند، چون تحریمها برمیگردد مگر آنکه در قطعنامه تازهای دوباره تحریمها را تعریف کنند، این یعنی دوباره پرونده ما در دادگاهی وارد میشود که تصمیمگیرنده اصلی آن آمریکاییها هستند.
وی ادامه داد: از مسیر جانسون و ترامپ شکافی در برجام ایجاد شد که همه اعضای برجام از آن ضرر میکنند ضمن آنکه با از بین رفتن برجام معاهده منع اشاعه هم از بین میرود. معاهدهای که بیش از آنکه برای ایران امنیت ذهنی داشته باشد برای سایر طرفها امنیت ذهنی دارد، لذا هزینه برای همه خواهد بود شاید فقط آمریکا از آن سود ببرد که آن هم در کوتاهمدت است.
فلاحتپیشه تاکید کرد: به ضرر اروپاییها است که ادبیات غیردیپلماتیک بر مناسبات حاکم شود، تاکنون تیم سیاست خارجی کشور سعی کرده ادبیات دیپلماتیک را حفظ کند، اما وقتی رفتار اروپاییها شبیه آمریکاییها میشود ممکن است همین ادبیات امنیتی بر مناسبات با اروپاییها هم حاکم شود آن زمان دیگر اروپاییها نمیتوانند پاسخگوی مردم خود باشند که فکر میکردند از بعد از دوران جنگ سرد به سوی نوعی آرامش رسیدهاند.
وی با بیان اینکه «ناامنیهایی ایجاد خواهد شد»، اظهار کرد: عامل ناامنی آمریکاست، ترامپ از روز اول اعلام کرد که باید اروپاییها هزینه تامین امنیتشان را بدهند اما اروپاییها این حرف را باور نکردند. ترامپ سعی میکند تهدیدهای تازهای ایجاد کند تا هزینههای مالی و پولی اروپا را افزایش دهد. ایران سعی کرد در این زمینه نقش بازیگر تهدید کننده را نداشته باشد اما میبینید به گونهای آمریکاییها این کار را انجام میدهند.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در نطق خود در مجلس گفته بود که اگر اروپاییها به هر دلیلی در استفاده از ماده 37 توافق هستهای اقدام کنند جمهوری اسلامی ایران تصمیم جدیدی در همکاری با آژانس خواهد گرفت که طرح آن هم در مجلس آماده است.
انتهای پیام