دعای پاپ برای ختم بخیر شدن بحران اوکراین
فرانسیس در سخنرانی هفتگی خود در میدان سن پیتر واتیکان، روز دعا برای اوکراین را نامگذاری کرد و خواستار گفت و گو برای رفع بحران در این کشور شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، خبرگزاری رویترز اعلام کرد، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان روز یکشنبه خواستار برگزاری روز بین المللی «دعا برای صلح» در 26 ژانویه (6 بهمن) شد تا از وخامت بحران اوکراین جلوگیری شود.
پاپ گفت که تنش ها در این کشور، امنیت اروپا را تهدید می کند و خطر عواقب گسترده ای را در بر دارد.
فرانسیس در سخنرانی هفتگی خود در میدان سن پیتر واتیکان، روز دعا برای اوکراین را نامگذاری کرد و خواستار گفت و گو برای رفع بحران در این کشور شد.
به تازگی تنش ها بین اوکراین و روسیه شدت یافته و کشورهای اروپایی را نسبت به عواقب آن نگران کرده است.
برخی کشورهای اروپایی از این بیم دارند که هرگونه تحریم اقتصادی علیه روسیه، در صورتی که تنش به درگیری یا تهاجم آشکار منتهی شود، میتواند بحران تامین انرژی در اروپا را که به دنبال بحران ناشی از همهگیری کووید -19 تشدید شده است، تحت تاثیر قرار دهد.
گذشته از بحران انرژی، روابط تجاری میان روسیه و اتحادیه اروپا نیز به شدت در معرض خطر است. اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری روسیه و مقصد 38 درصد از صادرات آن است. بر اساس داده های کمیسیون اروپا، بازار روسیه تنها 4.1 درصد از صادرات اروپا را دریافت میکند، با این حال اتحادیه اروپا، با سرمایهگذاری بیش از 300 میلیارد یورویی، بزرگترین سرمایه گذار بین المللی در این کشور است.
اوکراین، آمریکا، ناتو و برخی هم پیمانان غربی واشنگتن درحالی مدعی هستند که روسیه قصد حمله به اوکراین را دارد که مقامات عالی مسکو بارها به صراحت اعلام کرده اند چنین برنامه ای در دستور کار کرملین نیست.
در این میان، وزارت امور خارجه آمریکا به خانواده های دیپلمات های آمریکایی در اوکراین دستور داده است تا روز دوشنبه از این کشور خارج شوند.
همچنین سفارت آمریکا در اوکراین ورود نخستین محموله تسلیحات واشنگتن به کییف را تایید و اعلام کرد ارسال محموله کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین نشانه عزم واشنگتن برای کمک به تقویت توانمندی دفاعی اوکراین است.
روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال 2014 به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد.
منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال 2014 میلادی روسهای این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولتهای محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل دادهاند.
روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد میکنند.
غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین روسیه را بارها تحریم کرده است. مسکو این ادعا غرب را رد می کند. در ماه های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین روابط ناتو و روسیه دچار تنش شده است.
همچنین بخوانید