دعوت زینب سلیمانی برای گسترش فرهنگ «سردار دلها»
مراسم افتتاحیه نخستین کنگره ملی شعر «سردار سربداران» برگزار شد و فرزند شهید سلیمانی ضمن سخنرانی در این مراسم از مردم برای فعالیت در زمینه گسترش و تبیین فرهنگ «سردار دلها» دعوت کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی نخستین کنگره ملی شعر سردار سربداران، در مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی که شامگاه پنجشنبه (یکم مهرماه) در تالار وحدت برگزار شد، علاوهبر شاعران و مدیران فرهنگیای چون غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و محسن مومنیشریف، رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی، شخصیتهای نظامی و سیاسیای چون سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، عبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله لبنان در ایران و... نیز حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، زینب سلیمانی به عنوان نخستین سخنران در جایگاه قرار گرفت و با تشکر از حضور شاعران و دوستداران فرهنگ و ادب در این مراسم، در توضیح ابعاد شخصیتی حاج قاسم سلیمانی گفت: سردار به اندازه نبوغ نظامیشان، شخصیتی فرهنگی بود و به اندازه فرهنگ، سیاست میدانست و به همین دلیل است که حاج قاسم فرصتی کمنظیر برای هنرمندان عصر انقلاب است، شخصیت این شاگرد مکتب امام خمینی به حدی کمنظیر، رازآلود و اسطورهای و برای عموم مردم جذاب است که هر اثر هنری، تصویری و ادبی که درباره ایشان منتشر شده، مورد استقبال گسترده مخاطبان قرار گرفته است که این استقبال، نشاندهنده عطش مخاطب برای انس بیشتر و شناخت بهتر مکتب شهید سلیمانی و ابعاد شخصیتی این شهید است.
فرزند شهید سلیمانی در ادامه درباره اهمیت شعر در تبیین شخصیت «سردار دلها» گفت: در این میان یکی از بهترین قالبها برای بیان ابعاد شخصیتی حاج قاسم و مکتب ایشان، شعر و ادبیات است.
رئیس بنیاد شهید سپهبد سلیمانی در ادامه سخنان خود با دعوت از مردم برای فعالیت در زمینه گسترش و تبیین فرهنگ «سردار دلها» گفت: سال گذشته خدمت مقام معظم رهبری بودیم که فرمودند برگزاری سالگرد شهادت شهید سلیمانی باید مردمی باشد و از ظرفیتهای مردمی استفاده شود که بعد از بیانات ایشان، دغدغه بنیاد شهید سپهبد سلیمانی برای استفاده بیشتر و بهتر از ظرفیتهای خودجوش مردمی افزایش یافت.
او در بخش دیگری از سخنان خود، با تشکر از استقبال گسترده مردمی برای بزرگداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی گفت: از مردمی که اجازه ندادند یاد و خاطره سردار سلیمانی در نخستین سالگرد ایشان کمرنگ شود، میخواهم تا این فعالیت حماسی خود را در دومین سالگرد ایشان هم تکرار کنند.
در ادامه مراسم، مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی این کنگره، با بیان اینکه همانطور که شعر حماسهساز است، مردان بزرگ هم شعر را بالا میکشند و رشد میدهند، افزود: روح بلند سردار سلیمانی کرامت کرده و شاعران را به این محفل دعوت کرده است.
او درباره برنامههای آینده این کنگره نیز گفت: برترین اشعار این کنگره شعری، در کتابی گردآوری شده و به علاقهمندان تقدیم میشود.
سعید یوسفنیا، شاعری که نام این کنگره، «سردار سربداران»، از یکی از غزلهای او وام گرفته شده است نیز با حضور در جایگاه گفت: مردان مرد را که از اسطوره عبور کردهاند نمیتوان به زبان عادی توصیف کرد و اینجاست که زبان شعر لازم است.
این شاعر در ادامه، دو غزل سرودهشده در وصف سردار سلیمانی را برای حاضران خواند که یکی از آنها غزل «سردار سربداران» بود.
محمدمهدی سیار، شاعر دیگری که برای شعرخوانی آمد، با بیان اینکه خاطره مشترکی با حاج قاسم و شعر دارد، گفت: عید فطر سال 1397 بود که حاج میثم مطیعی، شعر مشترک من، علیمحمد مودب و میلاد عرفانپور را در نماز عیدفطر خواند و برخی حرف و حدیثها و گلایهها درباره آن پیش آمد، سال بعد ادامه آن شعر را سرودیم که بخشی از آن به این صورت بود که «گر به یک نقد رود صبر و قرارت از دست / صف اول منشین، بین جماعت جا هست» که در این هنگام دوربین تلویزیون روی چهره سردار رفت و آن لبخند جاودانه ایشان را ثبت کرد و من که از تلویزیون این تصویر را میدیدم با خوشحالی به همسرم گفتم که تمام سختیهایم به این لبخند میارزید.
حسین اسرافیلی، شاعر دیگری بود که در این مراسم به شعرخوانی پرداخت و در انتهای شعرخوانی خود گفت: هدیه و صله شعر من، صلواتی بر این بزرگمرد و نماد شرافت ایران است.
سعید بیابانکی از دیگر شاعرانی بود که در این مراسم به خواندن شعر پرداخت و بیان کرد: خبر شهادت سردار، خبر تلخی بود که انگار رسانهها را منفجر کرد.
در ادامه این مراسم، غلامرضا صنعتگر، خواننده، دو قطعه «شهید» و «قاسم زنده است» را اجرا کرد.
غلامعلی حدادعادل نیز آخرین سخنران این مراسم بود که در سخنرانی خود گفت: هر حقیقتی برای ماندگاری نیازمند استفاده از هنر است. هنر میتواند در دل آدمی را به روی حقیقت بگشاید. حقیقت اگر با هنر همراه نشود با چهره خشک منطق روبهرو میشود و خوشا بر منطق و حقیقتی که با هنر آراسته شود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به مسئولیت هنرمندان برای تبیین شخصیت و مکتب سردار سلیمانی، خطاب به هنرمندان گفت: شهید سلیمانی را با صدهزار دیده تماشا کنید و با صدهزار هنر، ایشان را به ایران و جهان معرفی کنید. اگر شخصیتی با یکدهم ارزشهای شهید سلیمانی در هر کشور دیگری بود، از او اسطورهها و افسانهها میساختند و هنرمندان با هنر خود، ارزشهای او را جاودانه می کردند.
او همچنین تاکید کرد: شهید سلیمانی یک حقیقت جاری است که هنرمندان باید نسلها را با عظمت شهید آشنا کنند، البته جا دارد در کنار کارهای هنری، یک نویسنده بزرگ، یک تکنگاشت به صورت واقعنگارانه تالیف کند که سند و پشتوانه هنرمندان باشد و به زبانهای مختلف ترجمه شود.
در ادامه این مراسم، از خانواده شهیدان ابومهدی المهندس و شهید پورجعفری، همرزمان شهید سلیمانی، تجلیل شد.
در آخرین بخش از این مراسم، از اثر نگارگری استاد بدرالسما و نقاشی حسن روحالامین با موضوع حماسه بزرگ شهید سلیمانی رونمایی شد و در ادامه از میلاد عرفانپور و غلامرضا صنعتگر به دلیل سرودن و خواندن اثر «قاسم هنوز زنده است» و آثار دیگری با موضوع رشادتهای سردار سلیمانی و شهیدان تجلیل شد.
بنا بر اعلام، علاقهمندان به شرکت در کنگره ملی شعر «سردار سربداران» برای ثبتنام و ارسال اثر خود میتوانند به این لینک https://soleimani.ir/199 در فضای مجازی مراجعه کرده و بعد از دریافت کد دومرحلهای ورود، آثار خود را ارسال کنند.
مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی «نخستین کنگرهی سردار سربداران» در توضیح هدف از برگزاری این رویداد ادبی و فرهنگی میگوید: هدف اصلی از برگزاری این کنگره، جمعآوری برترین اشعار در قالبهای گوناگون شعر پارسی برای ثبت و پاسداری از حماسه شهادت سردار سلیمانی است.
بر اساس فراخوان این کنگره، شاعران علاقهمند میتوانند اشعار خود را در تمامی قالبها شامل قصیده، غزل، رباعی، دوبیتی، قطعه، نیمایی، آزاد و سپید به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.
انتهای پیام